ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Είχε τοποθετηθεί επίτροπος και έλεγχε δαπάνες ;;;
Δεν αγγίζουν τα κυκλώματα πλαστών πτυχίων σε Ελεγκτικό Συνέδριο, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ΔΟΑΤΑΠ
Είχε τοποθετηθεί επίτροπος και έλεγχε δαπάνες ;;;
Δεν αγγίζουν τα κυκλώματα πλαστών πτυχίων σε Ελεγκτικό Συνέδριο, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ΔΟΑΤΑΠ
Του Γιάννη Ντάσκα
Τα πτυχία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στον ΔΟΑΤΑΠ είναι πλαστά, είτε και στον τύπο τους, είτε στην ουσία.
Όμως, σε αντίθεση με τις καθαρίστριες που καταδικάστηκαν και σε... 18 χρόνια κάθειρξη, οι επώνυμοι στους χώρους αυτούς αθωώνονται με αστείο τρόπο. Μήπως επειδή κόρακας κοράκου; Μήπως για να μην ανοίξει ο ασκός και αποκαλυφθούν εκατοντάδες γόνοι πλουσίων και ισχυρών που παίρνουν σωρηδόν τέτοια πτυχία και καταλαμβάνουν θέσεις;
Ο Νίκος Νικολόπουλος με νέα ερώτηση αποκαλύπτει την απαλλαγή του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος είχε γίνει πρώτη είδηση το 2014 και άρον-άρον βγήκε και πήρε ανενόχλητος σύνταξη.
Πριν λίγους μήνες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η υπόθεση πήγε στο αρχείο. Οπως συνέβη με άλλη στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Παρότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι τα πλαστά πτυχία τα προμηθεύτηκαν απο τρίτους κανένας τρίτος ούτε κατονομάστηκε, ούτε ερευνήθηκε και οι πλαστογράφοι αθωώθηκαν!
Στον ΔΟΑΤΑΠ ακόμα οι υποθέσεις χιλιάδων πτυχίων με προβλήματα σοβαρά ακόμα ερευνώνται, προφανώς γιατί οι επώνυμοι και ισχυροί που πήραν απο εκεί τον απαραίτητο για την ανέλιξή τους τίτλο σπουδών είναι τόσοι πολλοί, ώστε όλοι μαζί να κρατούν τι έρευνες στα συρτάρια.
Η νέα ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου τα λέει όλα για το κουκούλωμα υπέρ των ισχυρών:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΚΟΙΝ.Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Επανερχόμενος στην από 3/12/2018 ερώτησή μου σχετικά με τον πλαστογράφο πρώην Επίτροπο του κορυφαίου θεσμικού ελεγκτικού της νομιμότητας κρατικού οργάνου,δηλαδή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναφωνώντας "Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις" θα ήθελα αρχικά να ελέγξω κοινοβουλευτικά δι επαίνων σε δυο θέματα τον Υπουργό και με βάση αυτά να ζητήσω από τον ίδιο να υποχρεώσει τις υπηρεσίες να απαντήσουν ουσιαστικά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να μην απαντούν χλευαστικά κατ ουσίαν,επιβεβαιώνοντας το κακό χάλι των υπηρεσιών,το οποίο επέτρεψε να έχουμε Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για πολλά χρόνια αν και είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο Πανεπιστημίου!
1.Επαινος πρέπει στην άμεση αντίδραση του Υπουργού Δικαιοσύνης με επιτόπια επίσκεψη στις φυλακές Θηβών,όπου εκρατείτο πέραν πάσης νομιμότητας και ηθικής με καταδικαστική απόφαση μια φτωχή καθαρίστρια και με ποινή 10ετούς κάθειρξης.Μάλιστα κατα ωμή παραβίαση του κοινού περι δικαίου αισθήματος οι αρχικές ποινές για την εν λόγω καθαρίστρια και άλλη συνάδελφό της ήταν 15 και 18 χρόνια αντίστοιχα.Το έγκλημα τους,το οποίο φυσικά και είναι παραγεγραμμένο από την πρώτη πενταετία μετά την ημέρα διορισμού τους ήταν ότι καθάριζαν πατώματα και τουαλέτες προσποιούμενες ότι έχουν τελειώσει έξη τάξεις βασικής εκπαίδευσης,ενώ είχαν τελειώσει μόνο πέντε.
2.Επαινος πρέπει και στην άρνηση του Υπουργού να υπεισέλθει στην δικαιοδοτική κρίση των δικαστών και στην παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης.
Ποτέ στις ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου που καταθέτω δεν επιδιώκω να παρασύρω τον Υπουργό σε τέτοια ολισθήματα ,γιατί αναγνωρίζω ότι οι δικαστές πρέπει να είναι ελεύθεροι να κρίνουν κατα συνείδηση και επίσης να μην παραβιάζεται η μυστικότητα της ανάκρισης.
Ομως επέκεινα:
Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η εκφορά κρίσης απο τους δικαστές από την ΑΡΝΗΣΗ η την ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ή την παράνομη ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ έως ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ της κρίσης των δικαστών.
Δηλονότι δεν επιδιώκω να πουν ένοχος η αθώος σε μία υπόθεση,πολύ περισσότερο γιατί δεν σχηματίζω ο ίδιος ,ως μη νομικός τέτοια κρίση.
Επιδιώκω όμως και ζητώ να πληροφορηθώ αν κατά την διαδικασία ΠΡΙΝ την εκφορά της κρίσης έλαβαν υπόψη τους ΟΛΑ τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στοιχεία η τεχνηέντως δεν ετέθησαν υπόψη τους ΟΛΑ ή οι ίδιοι απέφυγαν με διάφορους τρόπους(π.χ. δεν ερεύνησαν,δεν ρώτησαν,δεν έλαβαν καταθέσεις κλπ) να λάβουν γνώση ΟΛΩΝ των πραγματικών στοιχείων.
Αυτά ,ιδιαίτερα σε σοβαρά εγκλήματα είναι αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου
Αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου είναι επίσης το στάδιο ,στο οποίο βρίσκεται μια υπόθεση,τα διαδικαστικά βήματα κλπ.
Δηλαδή δεν μπορεί ένας δικαστής να κρατάει στο συρτάρι του για χρόνια μια υπόθεση,χωρίς να κάνει πραγματική ανάκριση και στο τέλος να διατυπώνει άποψη ενοχής η αθωότητας λόγω ελλείψεως στοιχείων.Η αντίθετα να περατώνει με διαδικασία εξπρές μια υπόθεση χωρίς να ζητήσει στοιχεία.
Στην ερώτησή μου αυτή απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κοινοποιώντας ουσιαστικά έγγραφο ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μια υπάλληλος (Συντονίστρια) του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ετσι θεωρώ ότι ο χλευασμός της κοινήςς λογικής διέλαθε της προσοχής του Υπουργού.
Στην εν λόγω απάντηση αναφέρεται επι λέξει: ¨" ...δεν επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα του του δεύτερου τίτλου σπουδών(Α.Ε.Ι) που είχε προσκομίσει ο ανωτέρω από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς".
Ετσι ,αν δεν θεωρηθεί χλευασμός του κοινοβουλευτικού ελέγχου η απάντηση ,καθιερώνεται μια τρίτη κατηγορία πτυχίων.Η πρώτη είναι τα γνήσια,αυτά που γονατίζουν οικονομικά και σωματικά οι άνθρωποι να κατακτήσουν.
Είναι τα πλαστά,αυτά που άνθρωποι με κακουργία και όχι αρετή καταρτίζουν,τα πωλούν και τα εμπορεύονται με άλλους μετέχοντες στην ίδια κακουργία και πάντα με σκοπό το κέρδος.
Με το έγγραφο αυτό προσπαθούν κάποιοι να μας "πλασάρουν",πιάνοντας μας στον ύπνο ή στην κούραση και μια τρίτη κατηγορία πτυχίων : τα μη επιβεβαιωμένης γνησιότητας.
Τέτοια κατηγορία φυσικά δεν υπάρχει.Είτε είναι γνήσια,είτε είναι πλαστά.
Είναι προφανής η στόχευση και φαίνεται από το γεγονός ότι ,όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, μέσα σε ελάχιστο χρόνο η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος τέθηκε στο αρχείο,αφού ο εν λόγω Επίτροπος επέστρεψε τα χρήματα.
Η απάντηση αυτή επίσης είναι χλευασμός ενόψει των ερωτημάτων κοινοβουλευτικού ελέγχου που έθεσα.
Ποιά αρχή υπολόγισε τα ποσά,ποιά ήταν αυτά και με ποιό τρόπο και πότε επιστράφηκαν;
Η επιστροφή των κλεμμένων αίρει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης και ανοίγει το δρόμο σε όποιον θέλει να κλέβει και αν τον πιάσουν το πολυ-πολύ να τα επιστρέψει;Αυτά μας διδάσκει η απάντηση αυτή;
Αναπάντητα είναι τα ερωτήματα των συνενόχων,δηλαδή δεν έγινε προφανώς καμία απολύτως δικαστική η διοικητική έρευνα για να βρεθούν και να λογοδοτήσουν τα πρόσωπα που μετέχουν στο κύκλωμα ,το οποίο προμήθευσε τον εν λόγω με το πλαστό πτυχίο,αφού δεν το κατάρτισε προφανέστατα ο ίδιος.
Είναι παράνομη και χλευασμός των συνταγματικών επιταγών η μη περαιτέρω έρευνα και το κουκούλωμα του κυκλώματος.
Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους βρέθηκε υπάλληλος με παρόμοιο πρόβλημα και ισχυρίστηκε ότι κάποιος τον συνάντησε στο Μετρό,του πλάσαρε έναντι αμοιβής πλαστό τίτλος σπουδών έναντι αμοιβής την οποία κατέβαλε και εκείνος κατέθεσε στην υπηρεσία τον πλαστό τίτλο σπουδών,εμπλέκοντας τον αμαρτωλό ΔΟΑΤΑΠ.
Και αυτή η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο χωρίς να υποχρεωθεί ο υπάλληλος να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που απαρτίζουν το κύκλωμα κατασκευής και εμπορίας πλαστών πτυχίων.
Επανερχόμενος στην απάντηση σας στις υπ αριθμ 3978 και 3979/2018 ερωτήσεις μου επισημαίνω ότι δεν υπάρχει καμία απάντηση για το αν έγινε έλεγχος και αν ο έλεγχος κατέληξε στο αν ο τίτλος σπουδών διετούς φοίτησης από την Σχολή Εμπορικού Ναυτικού είναι γνήσιος η πλαστός.
Δεδομένο είναι ότι ο εν λόγω υπάλληλος έλαβε μετάταξη σε διαφορετικό κλάδο ,αλλά δεν απαντάται με το έγγραφο ποιά ήταν τα κριτήρια της μετάταξης,αν δεν ήταν ο πλαστός τίτλος σπουδών;
Ποιό ήταν το κριτήριο της ανάδειξής του ως κριτή συναδέλφων του στο Υπηρεσιακό συμβούλιο αν δεν ήταν ο πλαστός τίτλος σπουδών;
Ποιό ήταν το κριτήριο ανάδειξής του σε Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου,αν δεν ήταν ο πλαστός τίτλος σπουδών;
Ποιός ήταν ο λόγος της αρχειοθέτησης της κακουργηματικής δίωξης ,αφού το πτυχίο ήταν πλαστό και η ομολογία των ωφελημάτων δεδομένη δια της επιστροφής ποσού;
Μήπως παραπλανήθηκαν οι δικαστές με κακό οικονομικό υπολογισμό και άρνηση βεβαίωσης ότι ο τίτλος σπουδών ήταν πλαστός;
Είναι δυνατόν εσείς ο ίδιος Υπουργός που έσπευσε στις φυλακές για την φτωχή καθαρίστρια και λάβατε δημόσιο έπαινο ότι βρήκατε τρόπο να "παρέμβετε" στην εν λόγω κρίση δικαστών να δεχθείτε το κουκούλωμα των κυκλωμάτων που φτάσνουν στο σημείο να προμηθεύουν πλαστά πτυχία στους κορυφαίους κρατικούς θεσμούς,όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;
Είναι δυνατόν να μην έχετε ενημερωθεί εσείς ο ίδιος Υπουργός,ότι η Δικαιοσύνη είναι πολύ τυφλή στους επώνυμους και πολύ ανοιχτομάτα στις καθαρίστριες όπως π.χ. στην ακόλουθη υπόθεση:
Λίαν επώνυμη επιχειρηματίας με εκατομμύρια ευρώ στη λίστα των ελεγχομένων προσώπων εμφανιζόταν στην κυβέρνηση Σαμαρά ως καταξιωμένη επιστήμονας που θα βοηθούσε την Αμάλ Κλούνεϊ να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα και γέμιζε τα δικαστήρια με πλαστούς τίτλους σπουδών από τον "μύλο" παραγωγής τέτοιων τίτλων στην Αγγλία.Παράλληλα αν και βεβαίωνε τα δικαστήρια ότι το περίφημο Χάρβαρντ διδάσκει το έργο και τη φιλοσοφία της , κανέναν γνήσιο τίτλο απο το πανεπιστήμιο αυτό δεν εμφάνισε και στο Χάρβαρντ είναι παντελώς άγνωστη. Παρόλα αυτά καταδικάστηκε σε κάτι λίγους μήνες φυλάκισης εξαγοράσιμες με ποσό που αντιστοιχεί σε πουρμπουάρ λίγων μηνών,την ώρα που οι καθαρίστριες με υπαρκτό και προσφερόμενο έργο στενάζουν στις φυλακές.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΣΘΕ
1.Με ποιό σκεπτικό τέθηκε στο αρχείο δια του υπ αριθμ 4524/2017 βουλευματος το τεράστιο σκάνδαλο του ανθρώπου ,ο οποίος με πλαστό πτυχίο κατάφερε να γίνει Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου;
Να κατατεθεί ,έστω και χωρίς το ονοματεπώνυμο το σχετικό σκεπτικό.
2.Εγινε δικαστική ή διοικητική έρευνα για να εντοπισθούν και τα άλλα μέλη του κυκλώματος που προμήθευσε τον πλαστό τίτλο;
3.Είναι γνήσιος ή όχι ο τίτλος διετούς φοίτησης στο Εμπορικο Ναυτικό;
4.Υπάρχει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παρόμοια υπόθεση ,η οποία τέθηκε στο αρχείο υπο τις συνθήκες που προαναφέρουμε,δηλαδή προμήθεια πλαστού τίτλου απο τρίτο πρόσωπο;
5.Εγινε περαιτέρω έρευνα για να εντοπισθεί το κύκλωμα στην περίπτωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους;
6.Ηταν πλαστό ή γνήσιο το πτυχίο απο το Πανεπιστήμιο Πειραιώς που κατέθεσε στην υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο κ.Επίτροπος;
7.Εγινε έρευνα για να αποκαλυφθεί αν συνταξιοδοτήθηκε με δόλο,ώστε να μην λογοδοτήσει για το πλαστό πτυχίο;
8.Θα λάβετε μέτρα ώστε να εφαρμόζεται στη Δικαιοσύνη η συνταγματική επιταγή περι ισονομίας και ισοπολιτείας ,η οποία παραβιάζεται βάναυσα σε περιπτώσεις όπως οι προαναφερόμενες και αν ναι ποιά είναι αυτά;
Κοινοποιώ την παρούσα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διότι είναι προφανές ότι κυκλώματα παραγωγής πλαστών τίτλων εντός και εκτός του Ελεγκτικού Συνεδρίου ,του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και αλλαχού,όπωςστον ΔΟΑΤΑΠ παραμένουν ανενόχλητα και απο απλή δικαστική προκαταρκτική έρευνα
Με 2 πλαστούς πλαστούς τίτλους πτυχίων πιάστηκε ο πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου προ ημερών στο δελτίο ειδήσεων του Star:
Ένας τμηματάρχης του Eλεγκτικού Συνεδρίου βρέθηκε να έχει δύο πλαστούς τίτλους σπουδών, έναν από ίδρυμα με ισοτιμία με ΤΕΙ και έναν από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο δελτίο ειδήσεων του Star!
Όταν ο εργοδότης του (το Δημόσιο) πληροφορήθηκε τα καθέκαστα, ενημερώθηκε και ότι ο υπάλληλος είχε συνταξιοδοτηθεί τον Απρίλιο του 2014,παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 53 ετών και υπηρετούσε 27 χρόνια!
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν ήταν δικαστικός αλλά ως «οικονομολόγος» είχε τοποθετηθεί επίτροπος και ήλεγχε δαπάνες. Ο υπάλληλος αυτός υπηρετούσε ως επίτροπος του Ελεκτικού Συνεδρίου στον δήμο Αθηναίων και στο νομό Δωδεκανήσου.
Με διάταξη που πέρασε πρόσφατα από την Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπεται να είναι ανακλητέες οι πράξεις τοποθέτησής του συγκεκριμένου υπαλλήλου ως τμηματάρχη και Επιτρόπου που έγιναν με βάση τους συγκεκριμένους παραποιημένους τίτλους σπουδών.
Η ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρέπεμψε την υπόθεση στην Εισαγγελία.
Τα πτυχία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στον ΔΟΑΤΑΠ είναι πλαστά, είτε και στον τύπο τους, είτε στην ουσία.
Όμως, σε αντίθεση με τις καθαρίστριες που καταδικάστηκαν και σε... 18 χρόνια κάθειρξη, οι επώνυμοι στους χώρους αυτούς αθωώνονται με αστείο τρόπο. Μήπως επειδή κόρακας κοράκου; Μήπως για να μην ανοίξει ο ασκός και αποκαλυφθούν εκατοντάδες γόνοι πλουσίων και ισχυρών που παίρνουν σωρηδόν τέτοια πτυχία και καταλαμβάνουν θέσεις;
Ο Νίκος Νικολόπουλος με νέα ερώτηση αποκαλύπτει την απαλλαγή του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος είχε γίνει πρώτη είδηση το 2014 και άρον-άρον βγήκε και πήρε ανενόχλητος σύνταξη.
Πριν λίγους μήνες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η υπόθεση πήγε στο αρχείο. Οπως συνέβη με άλλη στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Παρότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι τα πλαστά πτυχία τα προμηθεύτηκαν απο τρίτους κανένας τρίτος ούτε κατονομάστηκε, ούτε ερευνήθηκε και οι πλαστογράφοι αθωώθηκαν!
Στον ΔΟΑΤΑΠ ακόμα οι υποθέσεις χιλιάδων πτυχίων με προβλήματα σοβαρά ακόμα ερευνώνται, προφανώς γιατί οι επώνυμοι και ισχυροί που πήραν απο εκεί τον απαραίτητο για την ανέλιξή τους τίτλο σπουδών είναι τόσοι πολλοί, ώστε όλοι μαζί να κρατούν τι έρευνες στα συρτάρια.
Η νέα ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου τα λέει όλα για το κουκούλωμα υπέρ των ισχυρών:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΚΟΙΝ.Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Επανερχόμενος στην από 3/12/2018 ερώτησή μου σχετικά με τον πλαστογράφο πρώην Επίτροπο του κορυφαίου θεσμικού ελεγκτικού της νομιμότητας κρατικού οργάνου,δηλαδή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναφωνώντας "Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις" θα ήθελα αρχικά να ελέγξω κοινοβουλευτικά δι επαίνων σε δυο θέματα τον Υπουργό και με βάση αυτά να ζητήσω από τον ίδιο να υποχρεώσει τις υπηρεσίες να απαντήσουν ουσιαστικά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να μην απαντούν χλευαστικά κατ ουσίαν,επιβεβαιώνοντας το κακό χάλι των υπηρεσιών,το οποίο επέτρεψε να έχουμε Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για πολλά χρόνια αν και είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο Πανεπιστημίου!
1.Επαινος πρέπει στην άμεση αντίδραση του Υπουργού Δικαιοσύνης με επιτόπια επίσκεψη στις φυλακές Θηβών,όπου εκρατείτο πέραν πάσης νομιμότητας και ηθικής με καταδικαστική απόφαση μια φτωχή καθαρίστρια και με ποινή 10ετούς κάθειρξης.Μάλιστα κατα ωμή παραβίαση του κοινού περι δικαίου αισθήματος οι αρχικές ποινές για την εν λόγω καθαρίστρια και άλλη συνάδελφό της ήταν 15 και 18 χρόνια αντίστοιχα.Το έγκλημα τους,το οποίο φυσικά και είναι παραγεγραμμένο από την πρώτη πενταετία μετά την ημέρα διορισμού τους ήταν ότι καθάριζαν πατώματα και τουαλέτες προσποιούμενες ότι έχουν τελειώσει έξη τάξεις βασικής εκπαίδευσης,ενώ είχαν τελειώσει μόνο πέντε.
2.Επαινος πρέπει και στην άρνηση του Υπουργού να υπεισέλθει στην δικαιοδοτική κρίση των δικαστών και στην παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης.
Ποτέ στις ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου που καταθέτω δεν επιδιώκω να παρασύρω τον Υπουργό σε τέτοια ολισθήματα ,γιατί αναγνωρίζω ότι οι δικαστές πρέπει να είναι ελεύθεροι να κρίνουν κατα συνείδηση και επίσης να μην παραβιάζεται η μυστικότητα της ανάκρισης.
Ομως επέκεινα:
Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η εκφορά κρίσης απο τους δικαστές από την ΑΡΝΗΣΗ η την ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ή την παράνομη ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ έως ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ της κρίσης των δικαστών.
Δηλονότι δεν επιδιώκω να πουν ένοχος η αθώος σε μία υπόθεση,πολύ περισσότερο γιατί δεν σχηματίζω ο ίδιος ,ως μη νομικός τέτοια κρίση.
Επιδιώκω όμως και ζητώ να πληροφορηθώ αν κατά την διαδικασία ΠΡΙΝ την εκφορά της κρίσης έλαβαν υπόψη τους ΟΛΑ τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στοιχεία η τεχνηέντως δεν ετέθησαν υπόψη τους ΟΛΑ ή οι ίδιοι απέφυγαν με διάφορους τρόπους(π.χ. δεν ερεύνησαν,δεν ρώτησαν,δεν έλαβαν καταθέσεις κλπ) να λάβουν γνώση ΟΛΩΝ των πραγματικών στοιχείων.
Αυτά ,ιδιαίτερα σε σοβαρά εγκλήματα είναι αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου
Αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου είναι επίσης το στάδιο ,στο οποίο βρίσκεται μια υπόθεση,τα διαδικαστικά βήματα κλπ.
Δηλαδή δεν μπορεί ένας δικαστής να κρατάει στο συρτάρι του για χρόνια μια υπόθεση,χωρίς να κάνει πραγματική ανάκριση και στο τέλος να διατυπώνει άποψη ενοχής η αθωότητας λόγω ελλείψεως στοιχείων.Η αντίθετα να περατώνει με διαδικασία εξπρές μια υπόθεση χωρίς να ζητήσει στοιχεία.
Στην ερώτησή μου αυτή απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κοινοποιώντας ουσιαστικά έγγραφο ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μια υπάλληλος (Συντονίστρια) του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ετσι θεωρώ ότι ο χλευασμός της κοινήςς λογικής διέλαθε της προσοχής του Υπουργού.
Στην εν λόγω απάντηση αναφέρεται επι λέξει: ¨" ...δεν επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα του του δεύτερου τίτλου σπουδών(Α.Ε.Ι) που είχε προσκομίσει ο ανωτέρω από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς".
Ετσι ,αν δεν θεωρηθεί χλευασμός του κοινοβουλευτικού ελέγχου η απάντηση ,καθιερώνεται μια τρίτη κατηγορία πτυχίων.Η πρώτη είναι τα γνήσια,αυτά που γονατίζουν οικονομικά και σωματικά οι άνθρωποι να κατακτήσουν.
Είναι τα πλαστά,αυτά που άνθρωποι με κακουργία και όχι αρετή καταρτίζουν,τα πωλούν και τα εμπορεύονται με άλλους μετέχοντες στην ίδια κακουργία και πάντα με σκοπό το κέρδος.
Με το έγγραφο αυτό προσπαθούν κάποιοι να μας "πλασάρουν",πιάνοντας μας στον ύπνο ή στην κούραση και μια τρίτη κατηγορία πτυχίων : τα μη επιβεβαιωμένης γνησιότητας.
Τέτοια κατηγορία φυσικά δεν υπάρχει.Είτε είναι γνήσια,είτε είναι πλαστά.
Είναι προφανής η στόχευση και φαίνεται από το γεγονός ότι ,όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, μέσα σε ελάχιστο χρόνο η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος τέθηκε στο αρχείο,αφού ο εν λόγω Επίτροπος επέστρεψε τα χρήματα.
Η απάντηση αυτή επίσης είναι χλευασμός ενόψει των ερωτημάτων κοινοβουλευτικού ελέγχου που έθεσα.
Ποιά αρχή υπολόγισε τα ποσά,ποιά ήταν αυτά και με ποιό τρόπο και πότε επιστράφηκαν;
Η επιστροφή των κλεμμένων αίρει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης και ανοίγει το δρόμο σε όποιον θέλει να κλέβει και αν τον πιάσουν το πολυ-πολύ να τα επιστρέψει;Αυτά μας διδάσκει η απάντηση αυτή;
Αναπάντητα είναι τα ερωτήματα των συνενόχων,δηλαδή δεν έγινε προφανώς καμία απολύτως δικαστική η διοικητική έρευνα για να βρεθούν και να λογοδοτήσουν τα πρόσωπα που μετέχουν στο κύκλωμα ,το οποίο προμήθευσε τον εν λόγω με το πλαστό πτυχίο,αφού δεν το κατάρτισε προφανέστατα ο ίδιος.
Είναι παράνομη και χλευασμός των συνταγματικών επιταγών η μη περαιτέρω έρευνα και το κουκούλωμα του κυκλώματος.
Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους βρέθηκε υπάλληλος με παρόμοιο πρόβλημα και ισχυρίστηκε ότι κάποιος τον συνάντησε στο Μετρό,του πλάσαρε έναντι αμοιβής πλαστό τίτλος σπουδών έναντι αμοιβής την οποία κατέβαλε και εκείνος κατέθεσε στην υπηρεσία τον πλαστό τίτλο σπουδών,εμπλέκοντας τον αμαρτωλό ΔΟΑΤΑΠ.
Και αυτή η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο χωρίς να υποχρεωθεί ο υπάλληλος να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που απαρτίζουν το κύκλωμα κατασκευής και εμπορίας πλαστών πτυχίων.
Επανερχόμενος στην απάντηση σας στις υπ αριθμ 3978 και 3979/2018 ερωτήσεις μου επισημαίνω ότι δεν υπάρχει καμία απάντηση για το αν έγινε έλεγχος και αν ο έλεγχος κατέληξε στο αν ο τίτλος σπουδών διετούς φοίτησης από την Σχολή Εμπορικού Ναυτικού είναι γνήσιος η πλαστός.
Δεδομένο είναι ότι ο εν λόγω υπάλληλος έλαβε μετάταξη σε διαφορετικό κλάδο ,αλλά δεν απαντάται με το έγγραφο ποιά ήταν τα κριτήρια της μετάταξης,αν δεν ήταν ο πλαστός τίτλος σπουδών;
Ποιό ήταν το κριτήριο της ανάδειξής του ως κριτή συναδέλφων του στο Υπηρεσιακό συμβούλιο αν δεν ήταν ο πλαστός τίτλος σπουδών;
Ποιό ήταν το κριτήριο ανάδειξής του σε Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου,αν δεν ήταν ο πλαστός τίτλος σπουδών;
Ποιός ήταν ο λόγος της αρχειοθέτησης της κακουργηματικής δίωξης ,αφού το πτυχίο ήταν πλαστό και η ομολογία των ωφελημάτων δεδομένη δια της επιστροφής ποσού;
Μήπως παραπλανήθηκαν οι δικαστές με κακό οικονομικό υπολογισμό και άρνηση βεβαίωσης ότι ο τίτλος σπουδών ήταν πλαστός;
Είναι δυνατόν εσείς ο ίδιος Υπουργός που έσπευσε στις φυλακές για την φτωχή καθαρίστρια και λάβατε δημόσιο έπαινο ότι βρήκατε τρόπο να "παρέμβετε" στην εν λόγω κρίση δικαστών να δεχθείτε το κουκούλωμα των κυκλωμάτων που φτάσνουν στο σημείο να προμηθεύουν πλαστά πτυχία στους κορυφαίους κρατικούς θεσμούς,όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;
Είναι δυνατόν να μην έχετε ενημερωθεί εσείς ο ίδιος Υπουργός,ότι η Δικαιοσύνη είναι πολύ τυφλή στους επώνυμους και πολύ ανοιχτομάτα στις καθαρίστριες όπως π.χ. στην ακόλουθη υπόθεση:
Λίαν επώνυμη επιχειρηματίας με εκατομμύρια ευρώ στη λίστα των ελεγχομένων προσώπων εμφανιζόταν στην κυβέρνηση Σαμαρά ως καταξιωμένη επιστήμονας που θα βοηθούσε την Αμάλ Κλούνεϊ να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα και γέμιζε τα δικαστήρια με πλαστούς τίτλους σπουδών από τον "μύλο" παραγωγής τέτοιων τίτλων στην Αγγλία.Παράλληλα αν και βεβαίωνε τα δικαστήρια ότι το περίφημο Χάρβαρντ διδάσκει το έργο και τη φιλοσοφία της , κανέναν γνήσιο τίτλο απο το πανεπιστήμιο αυτό δεν εμφάνισε και στο Χάρβαρντ είναι παντελώς άγνωστη. Παρόλα αυτά καταδικάστηκε σε κάτι λίγους μήνες φυλάκισης εξαγοράσιμες με ποσό που αντιστοιχεί σε πουρμπουάρ λίγων μηνών,την ώρα που οι καθαρίστριες με υπαρκτό και προσφερόμενο έργο στενάζουν στις φυλακές.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΣΘΕ
1.Με ποιό σκεπτικό τέθηκε στο αρχείο δια του υπ αριθμ 4524/2017 βουλευματος το τεράστιο σκάνδαλο του ανθρώπου ,ο οποίος με πλαστό πτυχίο κατάφερε να γίνει Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου;
Να κατατεθεί ,έστω και χωρίς το ονοματεπώνυμο το σχετικό σκεπτικό.
2.Εγινε δικαστική ή διοικητική έρευνα για να εντοπισθούν και τα άλλα μέλη του κυκλώματος που προμήθευσε τον πλαστό τίτλο;
3.Είναι γνήσιος ή όχι ο τίτλος διετούς φοίτησης στο Εμπορικο Ναυτικό;
4.Υπάρχει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παρόμοια υπόθεση ,η οποία τέθηκε στο αρχείο υπο τις συνθήκες που προαναφέρουμε,δηλαδή προμήθεια πλαστού τίτλου απο τρίτο πρόσωπο;
5.Εγινε περαιτέρω έρευνα για να εντοπισθεί το κύκλωμα στην περίπτωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους;
6.Ηταν πλαστό ή γνήσιο το πτυχίο απο το Πανεπιστήμιο Πειραιώς που κατέθεσε στην υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο κ.Επίτροπος;
7.Εγινε έρευνα για να αποκαλυφθεί αν συνταξιοδοτήθηκε με δόλο,ώστε να μην λογοδοτήσει για το πλαστό πτυχίο;
8.Θα λάβετε μέτρα ώστε να εφαρμόζεται στη Δικαιοσύνη η συνταγματική επιταγή περι ισονομίας και ισοπολιτείας ,η οποία παραβιάζεται βάναυσα σε περιπτώσεις όπως οι προαναφερόμενες και αν ναι ποιά είναι αυτά;
Κοινοποιώ την παρούσα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διότι είναι προφανές ότι κυκλώματα παραγωγής πλαστών τίτλων εντός και εκτός του Ελεγκτικού Συνεδρίου ,του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και αλλαχού,όπωςστον ΔΟΑΤΑΠ παραμένουν ανενόχλητα και απο απλή δικαστική προκαταρκτική έρευνα
------------------------------------------------------------------------
Ένας τμηματάρχης του Eλεγκτικού Συνεδρίου βρέθηκε να έχει δύο πλαστούς τίτλους σπουδών, έναν από ίδρυμα με ισοτιμία με ΤΕΙ και έναν από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο δελτίο ειδήσεων του Star!
Όταν ο εργοδότης του (το Δημόσιο) πληροφορήθηκε τα καθέκαστα, ενημερώθηκε και ότι ο υπάλληλος είχε συνταξιοδοτηθεί τον Απρίλιο του 2014,παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 53 ετών και υπηρετούσε 27 χρόνια!
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν ήταν δικαστικός αλλά ως «οικονομολόγος» είχε τοποθετηθεί επίτροπος και ήλεγχε δαπάνες. Ο υπάλληλος αυτός υπηρετούσε ως επίτροπος του Ελεκτικού Συνεδρίου στον δήμο Αθηναίων και στο νομό Δωδεκανήσου.
Με διάταξη που πέρασε πρόσφατα από την Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπεται να είναι ανακλητέες οι πράξεις τοποθέτησής του συγκεκριμένου υπαλλήλου ως τμηματάρχη και Επιτρόπου που έγιναν με βάση τους συγκεκριμένους παραποιημένους τίτλους σπουδών.
Η ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρέπεμψε την υπόθεση στην Εισαγγελία.
ΠΗΓΕΣ
from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://bit.ly/2WzGz3M
via IFTTT