Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝΕ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΘΑ ΣΤΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΝΕΙΣ !!!

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΩΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ-ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΔΟΛΟ"...
Όσοι οφειλέτες όμως έχουν και αδυνατούν να ρυθμίσουν, θα πλειστηριάζεται η κινητή+ακίνητη περιουσίας τους και εάν(μετά τη ρευστοποίηση) υπολείπονται ακόμα οφειλές, τότε το υπόλοιπο θα υπάγεται σε ρύθμιση !!!
Εν ολίγοις δεν υπάρχει καμιά "δεύτερη ευκαιρία" παρά μόνο το τελικό σφίξιμο στη θηλιά στον λαιμό των οφειλετών+δανειοληπτών !!!




Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Το νέο πτωχευτικό πλαίσιο για τους ιδιώτες που ετοιμάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάιο είναι ιδιαίτερα αυστηρό, έχει μόνιμο ως προς τη ρύθμιση χαρακτήρα, θα γίνεται εξωδικαστικά και καταργεί την προστασία οποιασδήποτε μορφής ακίνητη περιουσία.

Στηρίζεται στη φιλοσοφία της «δεύτερης ευκαιρίας», καθώς όσοι οφειλέτες με χρέη σε εφορία, ταμεία, ΔΕΚΟ δηλώσουν πτώχευση, θα χάσουν μεν την περιουσία τους, προκειμένου να αποπληρωθούν οι οφειλές, θα έχουν όμως τη δυνατότητα να βγουν καθαροί από χρέη και σε χρονικό διάστημα που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα κινείται στην περιοχή των 2 ετών να αποκτήσουν εκ νέου πρόσβαση είτε στο επιχειρείν είτε σε δανεισμό.

Η καινοτομία του νέου πλαισίου είναι πως για πρώτη φορά θα εφαρμοσθεί στην Ελλάδα πτωχευτικό καθεστώς για τα φυσικά πρόσωπα. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, ο νέος πτωχευτικός νόμος θα ενσωματώσει τον εξωδικαστικό μηχανισμό με αλλαγές, όμως, οι οποίες θα σχετίζονται με το μέγεθος (τζίρος, οικονομικά μεγέθη) της επιχείρησης, αλλά και το ποσοστό των πιστωτών που πρέπει να κινήσουν πτωχευτική διαδικασία.

Ρύθμιση

Οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα) θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να ρυθμίσουν όλα τα χρέη τους (εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ) σε μία ρύθμιση. Επί της ουσίας, το δημόσιο θα έρθει να συγχωνεύσει τις επιμέρους ρυθμίσεις σε μία, υπό την αυστηρή προϋπόθεση κατάργησης της προστασίας της πρώτης κατοικίας που θα ισχύσει μέχρι την 30ή Απριλίου.

Η ρύθμιση θα γίνεται εξωδικαστικά, με την υποχρέωση του οφειλέτη να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Με τα στοιχεία που θα αντλεί η πλατφόρμα από τα συνδεδεμένα με αυτήν μέρη (εφορία, τράπεζες, κτηματολόγιο κ.λπ.) και κατόπιν επεξεργασίας αυτών από τους πιστωτές, θα του προτείνεται ένα δοσολόγιο, το οποίο θα διαφέρει ως προς το ύψος της δόσης αλλά και τον αριθμό (των δόσεων) από πιστωτή σε πιστωτή.

Πτώχευση

Στην περίπτωση που ο οφειλέτης επιλέξει να δηλώσει πτώχευση ή οι πιστωτές κρίνουν -δυνατότητα που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα τους δίνει ο νόμος- ότι πρέπει να πτωχεύσει διότι έχουν διαπιστώσει ότι αποκρύπτει περιουσιακά και οικονομικά στοιχεία και ταυτόχρονα δεν είναι συνεργάσιμος για ρύθμιση, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια άλλη -άγνωστη έως σήμερα για τα ελληνικά δεδομένα- κατάσταση.

1) Εφόσον δηλώσει πτώχευση, θα ρευστοποιηθεί η περιουσία για να αποπληρωθούν τα χρέη του προς τους πιστωτές.

2) Στην περίπτωση που η αξία της περιουσίας που θα ρευστοποιηθεί υπολείπεται των χρεών, τότε το υπόλοιπο μέρος των οφειλών θα υπαχθεί σε ρύθμιση.

3) Διαγραφή (κούρεμα) του υπολοίπου των χρεών που θα μείνει μετά και τη ρευστοποίηση από τους πιστωτές της περιουσίας θα προβλέπεται στον νέο πτωχευτικό και θα δίνεται σε όσους πραγματικά δεν έχουν εισοδήματα και περιουσία και εφόσον «δεν λειτούργησαν με δόλο». Δηλαδή δεν ανήκουν σε όσους μπορούσαν να εξυπηρετούν τα χρέη τους ρυθμίζοντάς τα και δεν το έπρατταν συνειδητά (στρατηγικοί κακοπληρωτές).

4) Μετά τη ρευστοποίηση της περιουσίας και για ένα χρονικό διάστημα, το οποίο δεν έχει ακόμη κλειδώσει αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τοποθετηθεί στα δύο χρόνια, ο πρώην οφειλέτης θα καθαρίσει εντελώς από τη «στάμπα» των χρεών και θα μπορεί -εφόσον έχει εισόδημα- ακόμη και να ξαναδανεισθεί. Επί της ουσίας, αποκτά εκ νέου πιστοληπτική ικανότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2uNuZse
via IFTTT

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ FUNDS ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΩΡΑ...ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πρώτη κατοικία: Οι ανησυχίες του Μυλωνά

Προβληματίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μετά την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας που αίρεται από τις αρχές Απριλίου.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του Παύλου Μυλωνά ότι, τον «ανησυχεί και τον προβληματίζει η κατάργηση της προστασίας πρώτης κατοικίας και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστούν αυτά τα δάνεια οι «servicers». Η ανησυχία έχει να κάνει με το φαινόμενο των βιαιοτήτων που υπήρξαν στην Ισπανία πριν περίπου μία δεκαετία σε αντίστοιχες καταστάσεις.

Μακάρι όλα να εξελιχθούν ομαλά, πρωτίστως για την κοινωνική ηρεμία.

ΠΗΓΗ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2S7elfe
via IFTTT

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ !!!



Αποσύρεται ο όρος που αφορά έξοδα διαχείρισης και αξιολόγησης αιτήματος για πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υλοποιώντας τις πολιτικές της Κυβέρνησης για ένα σύγχρονο και ανταποδοτικό προς του πολίτες κράτος, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, ανέπτυξε και εφαρμόζει ένα ευρύ πλάνο ελέγχου και εποπτείας των οικονομικών οντοτήτων που παρέχουν υπηρεσίες και αγαθά στους καταναλωτές.

Είχαμε δεσμευτεί εξ αρχής ότι, όσες μεταρρυθμίσεις εφαρμόσουμε προκειμένου να βγάλουμε την χώρα και την οικονομία από την στασιμότητα που είχε περιέλθει από τις επιθετικές προς την επιχειρηματικότητα πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, άλλες τόσες πολιτικές θα εφαρμόσουμε για να προστατέψουμε τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών.

Σήμερα ανακοινώνουμε στους πολίτες ότι, η Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, με επιστολή της προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποσύρει από τα συμβόλαιά της τον όρο που αφορά έξοδα διαχείρισης και αξιολόγησης αιτήματος για πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων.

Η ως άνω ενέργεια της τράπεζας, συμβαδίζει αφενός με την τήρηση των κανόνων διαφάνειας που η Κυβέρνηση απαιτεί από τους παρόχους υπηρεσιών και αγαθών, αφετέρου αποτελεί πράξη εταιρικής υπευθυνότητας έναντι των καταναλωτών.

ΠΗΓΗ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/3aTxvxL
via IFTTT

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΦΟΡΟΣ 1%=ΠΛΟΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!



Του Ηλία Παπαγεωργιάδη*

Όταν τον Δεκέμβριο του 2016 εξελέγη η κυβέρνηση των σοσιαλιστών στη Ρουμανία υποσχέθηκε να αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας για να φτάσει μέσα σε μόλις 4 χρόνια από τα 160 δισ. ευρώ στα 220 δισ. ευρώ το 2020. Το ΑΕΠ της Ρουμανίας το 2017 πέρασε το ελληνικό (187 έναντι 175 δισ.), το 2018 άγγιξε τα 200 δισ. ευρώ, το 2019 έφτασε στα 220 δισ. και φέτος στοχεύει στα 235 – 237 δισ. ευρώ.

Η ανάπτυξη διαχύθηκε σε όλη την κοινωνία, εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν από τη φτώχεια και εντάχθηκαν στη μεσαία τάξη. Πώς το πέτυχαν αυτό οι Ρουμάνοι; Φορολογώντας και τον αέρα που αναπνέουν οι πολίτες; Μοιράζοντας δάνεια στο 120% της εμπορικής αξίας ενός ακινήτου για να δουλέψει η οικοδομή;

Το πέτυχαν με δάνεια; Όχι
Η Ρουμανία ανέβηκε πολύ χωρίς δάνεια! Δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και σήμερα οι καταθέσεις είναι περισσότερες από τα δάνεια, οι εμπορικές τράπεζες είναι υγιείς (30+ τράπεζες, οι περισσότερες ξένες, αυτό σημαίνει ανοικτή οικονομία), τα «κόκκινα δάνεια» είναι υποπολλαπλάσια των ελληνικών και η Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει να επιβάλλει αυστηρούς όρους για τον δανεισμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Μάλιστα, ο παλαιότερος κεντρικός τραπεζίτης στον κόσμο (από το... 1990) και ίσως ένας εκ των καλύτερων παγκοσμίως όλων των εποχών, ο εμβληματικός κ. Mugur Isarescu πέτυχε μέσα σε λίγα χρόνια να αντιστρέψει το νόμισμα που επιλέγεται για τον δανεισμό. Πλέον άνω του 65% των ιδιωτικών δανείων στη χώρα έχουν ληφθεί στο τοπικό νόμισμα Λέι, με το Ευρώ να περνάει σε δεύτερη μοίρα και τον κίνδυνο συναλλαγματικών επεισοδίων να μειώνεται (πχ στην Τουρκία με την πλειοψηφία των δανείων να είναι εκφρασμένα σε δολλάρια, κάθε υποτίμηση του εθνικού νομίσματος συνεπάγεται καταστροφή για τις δανειζόμενες επιχειρήσεις).

Ο εξωτερικός δανεισμός αυξήθηκε από τους σοσιαλιστές αλλά έστω και έτσι το 2020 αναμένεται να διατηρηθεί κάτω του 48%, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στην Ευρώπη.

Οι αυξήσεις των μισθών στο δημόσιο και των συντάξεων

Οι μισθοί του δημοσίου τομέα αυξήθηκαν πολύ γρήγορα και ουσιαστικά έφτασαν / πέρασαν τα ελληνικά επίπεδα. Μάλιστα στον χώρο της Υγείας είναι πλέον πολλαπλάσιοι των ελληνικών και πλησιάζουν τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Γιατροί με 2.500 – 5.000 Ευρώ τον μήνα είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Σημαντικές ήταν οι αυξήσεις και στις συντάξεις.

Από την άλλη πλέον δεν υπάρχει ούτε το άλλοθι των χαμηλών μισθών και των φτωχών δημοσίων υπαλλήλων. Με βάση το χαμηλό κόστος διαβίωσης στη χώρα (με εξαίρεση τα ενοίκια στις μεγάλες πόλεις) πλέον εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εισόδημα που τους βγάζει από την κατηγορία των «φτωχών».

Το κλειδί της ανάπτυξης: Χαμηλοί φόροι που δεν αλλάζουν συνέχεια

Είναι πραγματικά σωστή η επιλογή της νέας Ελληνικής κυβέρνησης να αρχίσει να μειώνει τους φόρους στην Ελλάδα, έστω και στον μικρό βαθμό που μπορεί να το καταφέρει σήμερα (για μεγαλύτερες μειώσεις, απαιτούνται βαθιές τομές).

Η Ρουμανία με τη χαμηλή φορολογία πέτυχε να «ασπρίσει» τεράστια κομμάτια της οικονομίας της και να οδηγήσει σε αύξηση της καταγεγραμμένης απασχόλησης σε επίπεδα ρεκόρ. Με τον ΦΠΑ να μειώνεται ραγδαία, ολόκληροι κλάδοι «άσπρισαν», φτάνοντας σε διπλασιασμό τους μέσα σε λίγα χρόνια. Περισσότερα δηλωμένα έσοδα = μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να δουλεύουν νόμιμα και οι υπάλληλοι, προκειμένου να αφαιρείται το κόστος τους κλπ. Έτσι η Ρουμανία έφτασε σε ποσοστό ανεργίας 0 – 0,5% στις μεγάλες πόλεις και περίπου 3% στο σύνολο της χώρας!

Μέσος μισθός 700 ευρώ/μήνα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μέσος μισθός στη Ρουμανία το 2020 θα φτάσει τα 700 Ευρώ τον μήνα, περίπου 50% μεγαλύτερος από ότι ήταν πριν από 4 – 5 χρόνια. Στο Βουκουρέστι και τις άλλες μεγάλες πόλεις, ο μέσος μισθός είναι ακόμη πιο μεγάλος.

Οι διαφημίσεις μεγάλων εταιριών που ψάχνουν προσωπικό συνεχίζονται αδιάκοπα, οι ελλείψεις είναι μεγάλες και πλέον η χώρα επιτρέπει ελεγχόμενα σε μετανάστες από Νεπάλ κλπ να έρθουν και να δουλέψουν σε αυτή.

«Και τότε γιατί πολλοί ρουμάνοι μεταναστεύουν;» ρωτάνε πολλοί. Γιατί λόγω κακής νοοτροπίας προτιμάνε να δουλέψουν υπό χειρότερες συνθήκες στο εξωτερικό.

Το 2020 το μέσο κατά κεφαλή εισόδημα στη Ρουμανία θα φτάσει τα 12.357 Ευρώ / κάτοικο, όμως στο Βουκουρέστι θα πλησιάσει τα 30.000 Ευρώ, ενώ σε αρκετές άλλες μεγάλες πόλεις θα υπερβεί τα 20.000 Ευρώ / κάτοικο. Μάλιστα σύμφωνα με τη Eurostat η πρωτεύουσα της Ρουμανίας έχει ξεπεράσει πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Οι βασικοί φόροι στη Ρουμανία το 2020

Φόρος εταιριών:

16% επί των κερδών

Φόρος «μικροεταιριών» (με τζίρο <1.000.000):

1% επί του τζίρου, για τζίρο ως 1.000.000 Ευρώ, αν έχουν υπάλληλο

3% επί του τζίρου, για τζίρο ως 1.000.000 Ευρώ, αν δεν έχουν υπάλληλο

Προκαταβολή φόρου:

Άγνωστες λέξεις

Υποχρεωτική ασφάλιση μετόχου:
Δεν υπάρχει. Η ασφάλιση είναι προαιρετική

Φόρος ΓΕΜΗ, εισφορά αλληλεγγύης κλπ:

Άγνωστες λέξεις

Φόρος μερίσματος:

5%

Ατομικός φόρος:

10% ανεξαρτήτως εισοδημάτων, δεν «τιμωρείται» όποιος κερδίζει πολλά και τα δηλώνει

Συντελεστές ΦΠΑ:

Βασικός συντελεστής: 19%

Συντελεστής τροφίμων, κάθε τομέα της Γεωργίας κλπ: 9%

Συντελεστής εστιατορίων και βιολογικών προϊόντων: 5%

Φόροι ακινήτων:

Πολύ χαμηλοί

Προβλήματα / συνεχείς αλλαγές δεδομένων / συνεχείς εκπλήξεις κλπ:

Όχι

Με αυτή τη φορολογία το ρουμανικό δημόσιο αναμένεται να συγκεντρώσει 76 δισ. ευρώ από φόρους, 10% πάνω από το 2019 = οι χαμηλοί φόροι φέρνουν έσοδα!

Η Ρουμανία δεν είναι παράδεισος, όμως συνεχίζει να ανεβαίνει με βάση κυρίως τη χαμηλή φορολογία

Η Ρουμανία δεν είναι παράδεισος, δεν περιμένει κανείς στην πόρτα τους επενδυτές με λουλούδια. Αν κάποιος δεν προσέξει, μπορεί να βρει μπελάδες και προβλήματα, όπως μπορεί να συναντήσει και στη Γερμανία, την Αγγλία ή τις ΗΠΑ. Όμως αν έχει καλούς συνεργάτες και σοβαρότητα, τότε η Ρουμανία του προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, με πρώτο από όλα τη χαμηλή φορολογία. Οι μικροί φόροι οδηγούν σε εξαγωγές 75 δις Ευρώ (χωρίς πετρελαιοειδή, όπως μετράει η Ελλάδα), στηρίζουν τη μεγάλη ανάπτυξη των ακινήτων και αγορές χιλιάδων διαμερισμάτων ακόμη και με μετρητά, μεγάλους μισθούς και πλούτο. Το μοντέλο αποδίδει και αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων.

Μέσα σε 4 χρόνια η Ρουμανία θα δει το ΑΕΠ της να αυξάνεται από τα 160 στα 237 δις Ευρώ και το εισόδημα των κατοίκων της να φτάνει το αντίστοιχο ευρωπαϊκό (στις μεγάλες πόλεις). Μακάρι να ακολουθήσει τον δρόμο αυτόν και η Ελλάδα. Μόνο έτσι θα δούμε γρήγορα τα αποτελέσματα που όλοι έχουμε ανάγκη ως χώρα.


* Ο κ. Ηλίας Π. Παπαγεωργιάδης είναι διευθύνων σύμβουλος της MORE στη Ρουμανία, που περιλαμβάνει και τη MORE Consulting, επί χρόνια μία εκ των κορυφαίων συμβουλευτικών εταιριών στη Ρουμανία.

ΠΗΓΗ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2S9KGSJ
via IFTTT

ΛΑΜΙΑ: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥ "ΔΑΓΚΩΣΕ" ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350.000€ !!!

6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
Το δρόμο για τις φυλακές έδειξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, σε 57χρονο από την Άμφισσα, πρώην τραπεζικό στέλεχος, που φέρεται να είχε οικειοποιηθεί χρήματα από πολίτες που ξεπερνούν τα 350.000 ευρώ !!!




Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε έξι χρόνια ποινή κάθειρξης χωρίς αναστολή, γεγονός που θα τον φέρει πίσω από τα κάγκελα, με την καθαρογραφή της απόφασης και την έκδοση σχετικού εντάλματος, καθώς δεν εμφανίσθηκε στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον Συνήγορό του με πληρεξούσιο έγγραφο.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε τα κακουργήματα της απάτης κατ' εξακολούθηση, από δράστη που διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα και συνήθεια, με το χρονικό διάστημα να προσδιορίζεται από το έτος 2001 έως το 2006.

Ο καταδικασθείς, ως υπάλληλος τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας κατά το ανωτέρω επίμαχο χρονικό διάστημα, εκμεταλλευόμενος την θέση του, έπειθε τους συμπολίτες του ότι ήταν «ειδικός» σε χρηματοοικονομικές επενδύσεις και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να τα επενδύσει σε δήθεν επενδυτικά τραπεζικά προγράμματα, υποσχόμενος μεγάλες αποδόσεις.

Όμως όπως απεδείχθη, δεν προέβη ποτέ σε καμία επένδυση οικειοποιούμενος τα χρήματα πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Άμφισσας, ύψους περίπου 350.000,00 ευρώ.

Μάλιστα ο αριθμός των παθόντων, πέραν αυτών που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, φημολογείται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στα 15 με 20 άτομα.


ΠΗΓΗ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/37KoxRb
via IFTTT

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΕ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΕΩΝ !!!



Ο δικηγόρος και πρώην μέλος της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, Νίκος Λαγαρίας, ξεκαθαρίζει τι ισχύει στην UEFA και ποια τρικ βρίσκουν οι ελληνικές ομάδες για να σβήνουν οφειλές εκατομμυρίων…

Η είδηση ότι η FIFA επέβαλε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών στον Άρη για χρέη προς τον ποδοσφαιριστή Ντιόγκο Σιστόν, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του από το 2007 μέχρι το 2009, ανέδειξε άλλη μία αρνητική πτυχή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για παλιές οφειλές που κουβαλάει στην πλάτη του ο σύλλογος και η FIFA τις αναγνωρίζει, παρότι η ΠΑΕ έχει αλλάξει ΑΦΜ.

Είναι μια 100% ελληνική πατέντα την οποία έχουν εφαρμόσει κι άλλες ομάδες για να απαλλαγούν από δυσβάσταχτα χρέη, τόσο προς ιδιώτες όσο και –κυρίως– προς το ελληνικό δημόσιο. Yποβιβάζονται, αλλάζουν εταιρική μορφή, παίρνουν το ασανσέρ προς τα πάνω και επιστρέφουν στην επαγγελματική κατηγορία έπειτα από δυο τρία χρόνια με τα χρέη να έχουν… γραφτεί στο χιόνι. Στην ΕΠΟ κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά το καταστατικό και οι κανονισμοί της FIFA λένε άλλα.

«Στο καταστατικό της FIFA προβλέπεται η αρχή του προβιβασμού και του υποβιβασμού (principle of promotion and relegation). Οι ομάδες προβιβάζονται και υποβιβάζονται μόνο βάσει της αγωνιστικής τους απόδοσης, για να μη νοθεύεται ο αθλητικός ανταγωνισμός» σημειώνει στο Documento o δικηγόρος Νίκος Λαγαρίας, ο οποίος ειδικεύεται (και) στο Αθλητικό Δίκαιο. Στο ερώτημα αν επιτρέπεται βάσει του καταστατικού της FIFA η αλλαγή της εταιρικής δομής μιας ΠΑΕ, δηλαδή η απόκτηση νέου ΑΦΜ, για να απαλλαγεί από τα χρέη της η απάντησή του είναι σαφέστατη:

«Οχι, ούτε αυτό επιτρέπεται. Διότι σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι αθλητικές οντότητες με δική τους ταυτότητα, η οποία δεν εξαρτάται από τις νομικές οντότητες που τις διαχειρίζονται κάθε φορά. Γι' αυτό οι οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί, κατά την άσκηση δραστηριοτήτων ομάδων, από νομική οντότητα που ασκούσε τη διαχείρισή τους στο παρελθόν πρέπει κατά κανόνα να γίνονται σεβαστές. Αυτή είναι η έννοια της αθλητικής διαδοχής στο Αθλητικό Δίκαιο. Ετσι κρίνει το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης, το CAS, που είναι το ανώτατο αθλητικό δικαιοδοτικό όργανο στον κόσμο και ερμηνεύει το καταστατικό και τους κανονισμούς της FIFA».

Ποια στοιχεία καθορίζουν την ταυτότητα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και την ξεχωρίζουν από την εκάστοτε επιχείρηση που τη διαχειρίζεται και τη διοικεί;

Η ταυτότητα μιας ομάδας καθορίζεται από το όνομα, τα χρώματα της φανέλας της, τους οπαδούς, την ιστορία της, τα αθλητικά της επιτεύγματα, το σήμα, τα τρόπαια, το γήπεδο, το ρόστερ των παικτών, τους βετεράνους της. Γι' αυτό στην πράξη αναγνωρίζονται η διαχρονικότητα και η συνέχεια μιας ποδοσφαιρικής ομάδας έναντι της επιχειρηματικής οντότητας που τη διαχειρίζεται κάθε φορά.

Υπάρχει τρόπος, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της FIFA, να απαλλαγεί μια ομάδα από προηγούμενα χρέη;

Το καταστατικό της FIFA δεν επιτρέπει στις ομάδες να δημιουργούν νέα εταιρεία ή να αλλάζουν την εταιρική τους δομή ώστε να «καθαρίζουν» τον ισολογισμό τους και να αφήνουν τα χρέη τους σε μια άλλη νομική οντότητα που χρεοκοπεί. Εάν επιτρεπόταν αυτό το τέχνασμα, θα ήταν πλήγμα για την ακεραιότητα του ανταγωνισμού και θα έθετε σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πιστωτών. Γι' αυτό μάλιστα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, στο άρθρο 12 του κανονισμού αδειοδότησης και οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι της UEFA, προβλέπεται ο λεγόμενος «κανόνας των τριών ετών» (three-year rule). Η μεταβολή της νομικής μορφής ή της εταιρικής δομής μιας ομάδας θεωρείται διακοπή-παύση της αδειοδότησής της και θα πρέπει να περάσουν τρία χρόνια για να ξαναλάβει άδεια. Αυτό γίνεται για να μη καταστρατηγείται το σύστημα αδειοδότησης και να μην παρουσιάζονται φαινόμενα «οικονομικού ντόπινγκ», όπως εύστοχα έχει λεχθεί.

Είναι ελληνική πατέντα ή συμβαίνει και διεθνώς να υποβιβάζεται μια ομάδα στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα για να γλιτώσει από τα χρέη της;

Οχι, απ' ό,τι ξέρω είναι δική μας ευρεσιτεχνία. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έγινε επαγγελματικό με τον νόμο 879 του 1979. Οσο και αν φαίνεται απίστευτο, το άρθρο 21 αυτού του νόμου ρύθμιζε τα χρέη προς το δημόσιο όλων των ομάδων Α΄ και Β΄ Εθνικής, που υποτίθεται ότι ήταν ερασιτεχνικές μέχρι τότε! Στο άρθρο 14 του νόμου 2021/1992 προβλεπόταν η εξυγίανση των ΠΑΕ με πτώχευση, για να κλείσουν οι βαθιές πληγές της εποχής Κοσκωτά. Το 2001 στον νόμο 2947 υπήρξε διάταξη για την ειδική εκκαθάριση αθλητικών ανώνυμων εταιρειών. Μέσα στην ίδια δεκαετία κάποιες ΠΑΕ εκμεταλλεύτηκαν τη διάταξη του αρ. 44 του ν. 1892/1990 για τις προβληματικές και υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και στη συνέχεια κάποιες άλλες το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Και με πρόσφατη τροπολογία οι ΠΑΕ μπορούν να προσφεύγουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Υπήρξε βέβαια και το άρθρο 86 του νόμου 3606 του 2007, με το οποίο το δημόσιο δεσμεύτηκε να πληρώσει απαιτήσεις ποδοσφαιριστών έναντι των ΠΑΕ Αρης και ΠΑΣ Γιάννινα, ύψους περίπου 4,8 εκατ. ευρώ. Φυσικά η κορωνίδα, η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, είναι η «θαυματουργή» διαδικασία διαγραφής των χρεών με τον υποβιβασμό μιας ομάδας σε ερασιτεχνική κατηγορία, που βασιζόταν για πολλά χρόνια στο άρθρο 111 του αθλητικού νόμου. Σήμερα το άρθρο αυτό, έπειτα από αξιέπαινες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Τσίπρα, αν εξαιρέσουμε βέβαια και κάποια πισωγυρίσματα, προβλέπει ότι από την αγωνιστική περίοδο 2016/2017 σε περίπτωση ανασύστασής της μετά τον υποβιβασμό της σε ερασιτεχνική κατηγορία η νέα ΠΑΕ, με τον νέο ΑΦΜ, θα ευθύνεται για όλα τα χρέη της προς το δημόσιο και για το 50% των χρεών της προς ιδιώτες. Υπάρχει όμως πεδίο και για περαιτέρω πρόοδο, ώστε να ανταποκριθεί πλήρως ο ελληνικός νόμος στις απαιτήσεις του καταστατικού και των κανονισμών της FIFA.


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2RHTUXg
via IFTTT

ΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ...ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ !!!

Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ 330% !!!
Αυτά βλέπουν οι τραπεζίτες στην Ελλάδα και...κλαίνε !!!



Οι κυπριακές τράπεζες ανησυχούν για την πλεονάζουσα ρευστότητα - Ξεπέρασε τα 15 δισ. ευρώ


Ξεπέρασε τα 15 δισ. ευρώ η ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών στο τέλος του 2019, όπως διαφαίνεται από τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, με τον πονοκέφαλο των τραπεζιτών να μεγαλώνει, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, τον Δεκέμβριο του 2019 οι καταθέσεις του συστήματος υπερτερούσαν των δανείων κατά €15,1 δισ. 
παραμένοντας στα ψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον από το 2008, που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Τη μεγάλη ρευστότητα του συστήματος καταδεικνύουν και τα στοιχεία του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού καθώς η Κύπρος έχει τον δεύτερο ψηλότερο δείκτη κάλυψης ρευστότητας στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης κάλυψης ρευστότητας του κυπριακού τραπεζικού συστήματος το τρίτο τρίμηνο του 2019 ανέρχεται στο 331,02% υπερβαίνοντας το 145,16% που είναι ο μέσος όρος της ευρωζώνης και υπερδιπλάσιος του ορίου του 100% που θέτει η οδηγία της Βασιλείας ΙΙΙ.

Η εικόνα στις τράπεζες έχει αλλάξει άρδην από το 2013 όταν τα δάνεια υπερτερούσαν των καταθέσεων κατά €17 δισ.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι τράπεζες εντείνουν τις προσπάθειες τους να βρουν νέους πελάτες για να διοχετεύσουν μέρος της ρευστότητας τους ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο επένδυσης μέρους της ρευστότητας τους.

Τη ίδια ώρα, για να αντισταθμίσουν το κόστος που προκύπτει από τη χρέωση της ΕΚΤ για διακράτηση καταθέσεων, οι τράπεζες προχωρούν στην επιβολή αρνητικών επιτοκίων.

Προς το παρόν, η επιβολή χρεώσεων για μεγάλες καταθέσεις δεν φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα στο σύστημα, αφού όλες οι τράπεζες αρχίζουν ν' ακολουθούν τις δύο μεγάλες τράπεζες.

Η Τράπεζα Κύπρου προχωρά από τον Μάρτιο σε επιβολή αρνητικών επιτοκίων 0,5% για μεγάλες καταθέσεις εξαιρουμένων εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων ενώ η Ελληνική Τράπεζα προχωρά από τον Μάρτιο σε επιβολή αρνητικών επιτοκίων 0,6% σε μεγάλες καταθέσεις άνω των €100 χιλ.

Πρόσφατα, όπως επεσήμανε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Ιωάννης Μάτσης, η τράπεζα προωθεί την επένδυση μέρους της πλεονάζουσας ρευστότητας που διαθέτει για να αποφύγει την απόδοση αρνητικών επιτοκίων στην ευρωπαϊκή αγορά.

πηγη


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/38Pq094
via IFTTT

ΣΦΥΡΙΞΑΜΕ & ΕΛΗΞΕ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ/ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ !!!



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2uMTtBU
via IFTTT

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΖΟΓΟΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΖΙΝΟ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ+ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ;;;




Έρχεται η ανάπτυξη...των καζίνο !!!


Διαφοροποιείται ο χάρτης των καζίνο στην Ελλάδα με σημαντικές εξελίξεις για τις Κυκλάδες.

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για έκδοση νέων αδειών Καζίνο σε Κυκλάδες και Κρήτη, οι οποίες τελούν υπό εξέταση από την ΕΕΕΠ (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνιών).

Η πρώτη νέα άδεια Καζίνο που πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα θα είναι στην Κρήτη, στην περιοχή Γούρνες του Ηρακλείου, με πιθανότερη ιδιοκτήτρια εταιρία την εταιρία Dimand Real Estate. Πρόκειται για έκταση 345 στρεμμάτων, όπου, εκτός από το καζίνο, θα αναπτυχθούν παράλληλα, τουριστικές κι εμπορικές δραστηριότητες.

Εν συνεχεία πρόκειται να εξεταστούν οι άδειες ίδρυσης Καζίνο σε Μύκονο και Σαντορίνη. Οι συνθήκες για τη δημιουργία εταιριών τυχερών παιχνιδιών στα δύο πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων είναι πολύ πιο ώριμες συγκριτικά με το παρελθόν και δεδομένου του επενδυτικού ενδιαφέροντος που υπάρχει, η συγκεκριμένη προοπτική βρίσκεται σε πρώτο πλάνο από πλευράς ΕΕΕΠ.

πηγη


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2UjSDHk
via IFTTT

ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ: ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΘΑ "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ" Ο ΛΑΤΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΜΟΥΘ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΕ "ΑΙΜΑ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, EUROBANK+ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Την ίδια ώρα εγκρίθηκε και η αναστολή του ΦΠΑ στις πωλήσεις νεόδμητων ακίνητων που θα είναι η άλλη μεγάλη μπίζνα με το Ελληνικό...με μπόνους malls+καζίνο !!!!
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:

https://www.kinima-ypervasi.gr/2016/06/eurobank.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/3_12.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/09/blog-post_49.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/11/blog-post_576.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/11/47.html



Δάνεια έως 1,18 δισ. ευρώ από Eurobank και Πειραιώς εξασφάλισε η Lamda Development


Η Lamda Development ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς για τους βασικούς επιχειρηματικούς όρους κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού με σκοπό τη χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού συνολικού ύψους έως €879 εκατ. πλέον κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού ύψους έως 303 εκατ. ευρώ για κάλυψη ΦΠΑ δαπανών του Έργου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας ο τραπεζικός δανεισμός αφορά:

(α) τη χρηματοδότηση των εργασιών της πρώτης πενταετίας του έργου (Φάση Α), που θα περιλαμβάνει κυρίως την ενίσχυση της παραλιακής ζώνης, την ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών, εμπορικών χρήσεων και των σχετικών υποδομών, ύψους έως 546 εκατ. ευρώ (επιπλέον ποσού έως €231 εκατ. για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ) και διάρκειας έως 10 ετών

(β) τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη δύο εμπορικών κέντρων (Malls) στη Λ. Βουλιαγμένης και εντός της μαρίνας Αγ. Κοσμά, ύψους έως 237 εκατ.ευρώ και 96 εκατ. ευρώ αντίστοιχα (επιπλέον ποσών έως 53 εκατ. ευρώ και 19 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ), διάρκειας έως 11 ετών.

Επιπρόσθετα, θα εκδοθούν δύο εγγυητικές επιστολές έως 495 εκατ. ευρώ εκ των οποίων η μία ύψους έως 345 εκατ. ευρώ θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ ως κάλυψη για το πιστούμενο τίμημα αγοραπωλησίας των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., βάσει των οριζομένων στην από 14.11.2014 Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών και η άλλη ύψους 150 εκατ. ευρώ, θα εκδοθεί προς εξασφάλιση της εκπλήρωσης υποχρεώσεων της εταιρείας στο πλαίσιο των ως άνω χρηματοδοτήσεων.

Tο επιτόκιο θα είναι κυμαινόμενο και το προβλεπόμενο περιθώριο θα είναι σύμφωνα με τους όρους της αγοράς. Στο πλαίσιο των ως άνω χρηματοδοτήσεων, προβλέπεται η παροχή εξασφαλιστικών δικαιωμάτων, τα οποία είναι συνήθη σε τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις (project finance) όπως ενδεικτικά, η σύσταση υποθήκης σε ή/και η κατά περίπτωση ενεχυρίαση των δικαιωμάτων επιφανείας τμήματος των ακινήτων της Ελληνικό Α.Ε., τα οποία σχεδιάζεται να αναπτυχθούν, η ενεχυρίαση των μετοχών του εκδότη του δανείου, η ενεχυρίαση μέρους των απαιτήσεων και πηγών εσόδων από την εκμετάλλευση του Έργου, καθώς και των απαιτήσεων από τη σύμβαση.

Περαιτέρω, αναφορικά με τη χρηματοδότηση των έργων της πρώτης πενταετίας, οι ως άνω όροι προβλέπουν συγκεκριμένο μηχανισμό χρήσης των προσόδων από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και, μεταξύ άλλων, χρήση μέρους αυτών για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού του έργου.

πηγη


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2RK7ucI
via IFTTT

EKTAKTH ANAKOΙΝΩΣΗ: ΜΑΖΙΚΕΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ENANTON MΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK !!!



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2RJzVHC
via IFTTT

ΕΙΣΦΟΡΕΣ-ΦΟΡΟΙ: ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΩΝ ΙΚΕ ;;;




Το τέλος των ΙΚΕ: Ελκυστικές και πάλι οι ατομικές επιχειρήσεις

Του Νίκου Ζαργάνη*

Αλλάζει άρδην το σκηνικό στο επιχειρείν. Η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση των φορολογικών συντελεστών καθιστά ελκυστική -ύστερα από την 4ετία 2016-2019 της λαίλαπας- την ιδέα της ίδρυσης μιας ατομικής ή μιας προσωπικής επιχείρησης.

Μπορεί το υπουργείο Εργασίας να άφησε αμετάβλητο το καθεστώς ασφάλισης για τους εταίρους των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών, ωστόσο στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το «κύμα ΙΚΕ» που έπληξε τη χώρα ειδικά μετά το 2017 θα κοπάσει, καθώς πλέον δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μπλέξει κάποιος με το υψηλό κόστος τήρησης και λειτουργίας μιας εταιρικής μορφής που «υπακούει» σε λογιστικά πρότυπα και τους κανόνες τήρησης των διπλογραφικών βιβλίων.

Πράγματι, το crash test που στηρίζεται στα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά δεδομένα δείχνει ότι η μεγάλη πλειονότητα των ενδιαφερομένων να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα δύσκολα θα στραφεί στα νομικά πρόσωπα, εκτός και αν προσβλέπει σε πολύ υψηλά κέρδη από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας. Ειδικά για κέρδη της τάξεως των 10, 20 ή και 30 χιλιάδων ευρώ, ουσιαστικός λόγος να ιδρυθεί μια ΙΚΕ -τουλάχιστον με αμιγώς οικονομικά κριτήρια- δεν υπάρχει και το μόνο επιχείρημα θα μπορούσε να είναι η ανωνυμία ή η πολυμετοχικότητα.

Ερωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αν θα αλλάξει το ασφαλιστικό καθεστώς για τους εταίρους των ΙΚΕ -είχε ακουστεί ότι θα πληρώνουν εισφορές και οι μέτοχοι πέραν του διαχειριστή- και απάντησε αρνητικά: «Αφήνουμε το ίδιο καθεστώς, καθώς η ίδια η αγορά θα κρίνει ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να στραφεί κάποιος στην ίδρυση μιας ΙΚΕ και να επωμιστεί το υψηλό κόστος διαχείρισης», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο υπουργός, γνώστης ο ίδιος και της φορολογικής νομοθεσίας. Θα δικαιωθεί για την εκτίμησή του αυτή; Ο χρόνος θα δείξει. Γεγονός είναι πάντως ότι τα δεδομένα στην αγορά αλλάζουν και δημιουργείται μια καινούργια πραγματικότητα:

1. Σύσταση Ατομικής Επιχείρησης

Ο φόρος εισοδήματος, υπολογίζεται πλέον με την καινούργια φορολογική κλίμακα, η οποία προβλέπει συντελεστή 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ, 22% για τα επόμενα 10.000 ευρώ και συντελεστές 28% και 36% για τα επόμενα και μεθεπόμενα 10.000 ευρώ. Οσο για τον ανώτατο συντελεστή, έχει επίσης μειωθεί στο 44%, από το 45% που ήταν μέχρι πρότινος. Μάλιστα, υπάρχει η προοπτική περαιτέρω μείωσης των φορολογικών βαρών μέσα στο 2020, καθώς η κυβέρνηση θέλει να μειώσει την εισφορά αλληλεγγύης (έστω σε ένα ποσοστό 30% για τα κέρδη του 2020), όπως επίσης και το τέλος επιτηδεύματος. Η μεγάλη αλλαγή, βέβαια, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αποσυνδέονται οι ασφαλιστικές εισφορές από τα δηλωθέντα κέρδη, με αποτέλεσμα να επέρχεται σημαντική μείωση για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 12.000-15.000 ευρώ. Το παράδειγμα μιας ατομικής επιχείρησης με κέρδη 20.000 ευρώ είναι αποκαλυπτικό: μέχρι και το τέλος του 2019, ο φόρος εισοδήματος έφτανε στα 4.400 ευρώ και από το 2020 θα μειωθεί στα 3.100 ευρώ. Οι ασφαλιστικές εισφορές θα ήταν τουλάχιστον 4.056 ευρώ (σ.σ. λίγο πάνω από το 20% των καθαρών κερδών) και τώρα μπορούν να μειωθούν στα 2.520 ευρώ. Ετσι, από τα 20.000 ευρώ καθαρού κέρδους, το 2019 απέμεναν 10.718 ευρώ με το προηγούμενο καθεστώς (περίπου τα μισά) και τώρα θα απομένουν 13.554 ευρώ, δηλαδή περίπου 3.000 ευρώ παραπάνω. Και αυτό, χωρίς να συνυπολογιστεί η όποια μείωση επέλθει μέσα στο 2020 είτε στην εισφορά αλληλεγγύης είτε στο τέλος επιτηδεύματος.

2. Σύσταση Ο.Ε. ή Ε.Ε.

Για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες, ο φορολογικός συντελεστής έχει μειωθεί πλέον από το 29% στο 24% (σ.σ. το 28% δεν ίσχυσε ποτέ) και το όφελος θα φανεί με την έκδοση του εκκαθαριστικού του 2021 (σ.σ. καθώς η μείωση αφορά τα κέρδη του 2020). Δηλαδή, η ομόρρυθμη εταιρεία με κέρδη 20.000 ευρώ, εκεί που πλήρωνε φόρο εισοδήματος 5.600 ευρώ, στο εξής θα πληρώνει 4.800 ευρώ. Οσο για τις ασφαλιστικές εισφορές, θα αυξηθούν από τα 4.056 ευρώ στα 5.040 ευρώ. Και αυτό διότι ενώ με το υφιστάμενο καθεστώς του νόμου Κατρούγκαλου οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται και για τους δύο εταίρους στο 20,28% των κερδών, με το νέο καθεστώς θα πρέπει να καταβάλλονται τουλάχιστον 210 ευρώ ανά εταίρο. Δηλαδή, μια ομόρρυθμη εταιρεία των 20.000 ευρώ, εκεί που θα έμενε με 9.518 ευρώ για να μοιραστούν στους δύο εταίρους (σ.σ. αμοιβή κάτω από τα όρια της φτώχειας), τώρα θα έχει καθαρό μετά φόρων και εισφορών αποτέλεσμα της τάξεως των 9.334 ευρώ.

3. Σύσταση Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας
Οσον αφορά τον φόρο εισοδήματος, για την ΙΚΕ ισχύει ό,τι και για τις προσωπικές εταιρείες. Δηλαδή, ο φορολογικός συντελεστής μειώνεται από τα 5.600 ευρώ στα 4.800 ευρώ για καθαρό κέρδος ύψους 20.000 ευρώ. Υπάρχει το πρόσθετο όφελος από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 5%. Πρέπει και αυτός ο παράγοντας να συνυπολογιστεί, καθώς σημασία έχει να φτάσουν τα καθαρά κέρδη στην τσέπη των εταίρων. Οσον αφορά το ασφαλιστικό καθεστώς, δεν αλλάζει τίποτα. Δηλαδή, οι εταίροι δεν θα πληρώνουν καθόλου ασφαλιστικές εισφορές και ο μόνος που θα επιβαρύνεται είναι ο διαχειριστής. Αρα, για την ΙΚΕ με τα κέρδη των 20.000 ευρώ, από τα 11.960 ευρώ καθαρού αποτελέσματος, θα απομένουν στο εξής 13.408 ευρώ.

Συμπέρασμα 1ο: Η επιβάρυνση για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές έχει μειωθεί για όλες τις μορφές επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ετσι, όσοι δοκιμάζονται ήδη στον επιχειρηματικό στίβο, θα έχουν όφελος.

Συμπέρασμα 2ο: Στις ατομικές επιχειρήσεις, το συνολικό όφελος από τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το αντίστοιχο που προκύπτει για τις ΙΚΕ. Δηλαδή, εκεί που για κέρδος 20.000 ευρώ η ΙΚΕ ήταν πιο συμφέρουσα από την ατομική, τώρα ισχύει το ανάποδο.

Συμπέρασμα 3ο: Το τοπίο δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως. Δεν διαλέγουμε εταιρική μορφή με ορίζοντα ενός έτους, καθώς η μετατροπή από μορφή σε μορφή είναι και δαπανηρή και χρονοβόρα υπόθεση. Ετσι, η σύγκριση θα είναι πιο εύκολη όταν ψηφιστεί και η δεύτερη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των νομικών προσώπων από το 24% στο 20%, αλλά και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και του τέλους επιτηδεύματος.

Πώς γίνεται η επιλογή της εταιρικής μορφής

Η επιλογή της εταιρικής μορφής με την οποία θα δοκιμάσει κάποιος την τύχη του στον επιχειρηματικό στίβο είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Ασφαλώς, η ασφαλιστική και φορολογική επιβάρυνση συνιστά πολύ ουσιαστικό κριτήριο, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Πρέπει να ληφθεί υπόψη το κόστος διαχείρισης -σαφώς υψηλότερο σε μια εταιρεία με διπλογραφικά βιβλία όπως η ΙΚΕ συγκριτικά με μια ατομική επιχείρηση-, τα διάφορα έξοδα που προκύπτουν (π.χ. σε μια ΙΚΕ πρέπει να καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές για τον διαχειριστή, κάτι που δεν είναι αμελητέο), αλλά και τα νομικά ζητήματα περί ευθύνης των ασκούντων την επιχειρηματική δραστηριότητα απέναντι στον νόμο. Τίθενται επίσης θέματα «ανωνυμίας» των εταίρων, σχέσεων μεταξύ των συνεργατών κ.λπ.

Ολα αυτά ο υποψήφιος επιχειρηματίας πρέπει να τα έχει λυμένα πριν κάνει την επιλογή προκειμένου η οριστική απόφαση να ληφθεί με βάση το οικονομικό κριτήριο. Το crash test που ακολουθεί λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα όπως θα διαμορφωθούν μετά την ψήφιση και του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Είναι ξεκάθαρο ότι το ποια μορφή συμφέρει και ποια όχι (με αμιγώς οικονομικά κριτήρια και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κόστος διαχείρισης) είναι συνάρτηση του ύψους των κερδών που εκτιμά κάποιος ότι μπορεί να αποφέρει η δραστηριότητά του. Ιδού λοιπόν:

1. Για κέρδη 20.000 ευρώ και κάτω, η ατομική επιχείρηση προσφέρει την καλύτερη λύση, καθώς αφήνει τα περισσότερα καθαρά. Βγαίνουν 13.554 ευρώ έναντι 11.854 ευρώ στην Ο.Ε. και 13.408 ευρώ στην ΙΚΕ. Για όποιον σκεφτεί ότι η διαφορά ατομικής εταιρείας και ΙΚΕ δεν είναι μεγάλη, ας συνυπολογίσει πόσα ζητάει ένας λογιστής στη μία και πόσα στην άλλη περίπτωση, αλλά και ποιο είναι το έξοδο για τη σύνταξη και δημοσίευση ισολογισμού ή το «εμπόδιο» στη διακίνηση του χρήματος που λέγεται τήρηση ταμείου.

2. Για κέρδη 50.000 ευρώ και πάνω, ο ενδιαφερόμενος ξεχνάει την ατομική επιχείρηση και την ομόρρυθμη και σκέφτεται σοβαρά την ΙΚΕ, η οποία από τα 50.000 ευρώ αφήνει περίπου 34.093 ευρώ μετά την αφαίρεση φόρου, φόρου μερισμάτων και τέλους επιτηδεύματος, σε αντίθεση με τις άλλες μορφές που ρίχνουν το καθαρό αποτέλεσμα στα 30.000 ευρώ. Οσο μάλιστα ανεβαίνουν τα κέρδη τόσο πιο συμφέρουσα γίνεται η λύση της ΙΚΕ, ειδικά σε σύγκριση με την ατομική επιχείρηση.

Οι ΙΚΕ έγιναν «φάρμακο» φορο-αποφυγής και εισφορο-αποφυγής

Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Επιχείρηση -γνωστή και ως ΙΚΕ- διά πάσα φορολογική και ασφαλιστική νόσο. Από το 2017 και μετά, οπότε ενεργοποιήθηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, το Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ) κατέγραφε το ένα ιστορικό ρεκόρ ιδρύσεων ΙΚΕ μετά το άλλο. Το «παράθυρο» αποφυγής ασφαλιστικών εισφορών -έτσι θεωρήθηκε η δυνατότητα των εταίρων των ΙΚΕ να μην πληρώνουν εισφορές και η επιβάρυνση να επικεντρώνεται μόνο στον διαχειριστή- συνέβαλε ώστε το 2017 να ιδρυθούν 6.758 ΙΚΕ, το 2018 να αυξηθούν σε 8.836, και το 2019 να καταγραφεί ιστορικό ρεκόρ με 10.802 ιδρύσεις. Αυξητικό ρυθμό κατέγραφε το ΓΕΜΗ και στα κλεισίματα.

Ωστόσο, και το ισοζύγιο γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο από χρονιά σε χρονιά. Από τις 2.684 επιχειρήσεις (ισοζύγιο του 2013) φτάσαμε στις 6.035 το 2017, στις 7.857 το 2018 και στις 9.421 το 2019. Μένει να φανεί ποια θα είναι η εικόνα της φετινής χρονιάς. Πρακτικά, η ίδρυση ΙΚΕ γίνεται ακόμη πιο ελκυστική, καθώς εκτός του ότι δεν αλλάζει τίποτα στο ασφαλιστικό, υπάρχει και το πλεονέκτημα της διπλής μείωσης φόρου με την αποκλιμάκωση του συντελεστή φορολόγησης νομικών προσώπων από το 29% στο 24%, αλλά και με τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 5%.

Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο αν θα θελήσουν κάποιοι να μετατρέψουν τις ΙΚΕ σε προσωπικές εταιρείες (όπου υπάρχει μείωση και φόρων και ασφαλιστικών εισφορών) προκειμένου να απαλλαγούν από το υψηλό διαχειριστικό κόστος που συνεπάγεται η λειτουργία με εταιρείας με διπλογραφικά βιβλία όπως η ΙΚΕ.

*To άρθρο δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο στις 25 Ιανουαρίου


πηγη


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2tX0b8v
via IFTTT

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΣΗΜΟΥ !!!




Καταψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του δικαστικού ενσήμου (σ.σ αγωγόσημου) στις αγωγές άνω των 250.000 ευρώ, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Ανάλογη τροπολογία είχε καταθέσει προ ημερών και το ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα είχε δημιουργηθεί δικαστικό μέτωπο κατά της επαναφοράς του δικαστικού ενσήμου, δηλαδή του αποκαλούμενου αγωγόσημου, αφού μετά τη σφοδρή αντίδραση των δικηγόρων, που πραγματοποίησαν αποχή από τα καθήκοντα τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και οι εισαγγελείς συντάχθηκαν με την άποψη ότι το μέτρο «μόνον τους οικονομικά αδυνάτους αποτρέπει από την άσκηση της αγωγής ενώ οι οικονομικά ισχυροί αναλαμβάνουν ευκολότερα τον κίνδυνο απόρριψης». Επισημαίνουν μάλιστα πως «δεν εξυπηρετεί παρά μόνο το ταμειακό συμφέρον του Δημοσίου, το οποίο όμως δεν μπορεί να προτάσσεται των ανθρωπίνων και συνταγματικών δικαιωμάτων».

Το αποκαλούμενο αγωγόσημο είναι η θέσπιση υποχρέωσης προς τους πολίτες να καταβάλλουν ως δικαστικό ένσημο το 1% του αιτούμενου ποσού σε αναγνωριστικές αγωγές με αντικείμενο πάνω από 250.000 ευρώ.

Η τροπολογία

Η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε την κατάργηση του αγωγόσημου αλλά απορρίφθηκε. Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Σπ. Λάππας : «…Eίναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το Ν.4446/2016 είχε καταργήσει την υποχρέωση καταβολής δικαστικού ενσήμου για τις ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΕΣ αγωγές, και ταυτόχρονα μείωσε κατά 50% το ποσό δικαστικού ενσήμου και στις ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΙΚΕΣ αγωγές εργατικών διαφορών, καθώς μείωσε τέλη και παράβολα.

Η ΝΔ με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη Διαμεσολάβηση επανέφερε μνημονιακή ρύθμιση για υποχρέωση καταβολής δικαστικού ενσήμου και για τις Αναγνωριστικές Αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελών Πρωτοδικείων. Μέτρο που δυσχεραίνει πολλαπλώς την ελεύθερη και ακώλυτη ευχέρεια των πολιτών για προσφυγή στα δικαστήρια για παροχή έννομης προστασίας, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος.

Χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, ζητώντας κατάργηση της σχετικής ρύθμισης της ΝΔ και την απαλλαγή των πολιτών από την υποχρέωση καταβολής δικαστικού ενσήμου στις Αναγνωριστικές Αγωγές, κάτι που ζητούν άλλωστε όλοι οι φορείς της Νομικής Κοινότητας της χώρας, κυρίως δικαστές και δικηγόροι. Δυστυχώς, η ΝΔ απέρριψε και καταψήφισε την τροπολογία αυτή, διατηρώντας ένα μέτρο που προσκρούει ρητώς και σαφώς και στο Σύνταγμα (άρθρα 4 παρ.1, 20 παρ.1) και στην ΕΣΔΑ (άρθρα 6 και 13), ενώ αντίκειται στη νομολογία και των ελληνικών και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Σύμφωνα με αυτά, απαγορεύεται να περιορίζεται το συνταγματικό δικαίωμα του αδύναμου οικονομικά πολίτη να προσφεύγει στα δικαστήρια για την προστασία του, με την επίκληση δημοσιονομικών λόγων, αφού η διατήρηση της παραπάνω ρύθμισης μόνο σε δημοσιονομικούς λόγους στηρίζεται.

Καθίσταται σαφές και πρόδηλο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016, σε καθεστώς μνημονιακής επιτήρησης, νομοθέτησε προς το συμφέρον των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας και για την προστασία των βασικών αρχών του δικαίου, ενώ η ΝΔ σε καθεστώς εκτός μνημονίων ψήφισε ρύθμιση καθαρά μνημονιακής λογικής και χαρακτήρα.

Και αυτό προδίδει τις προθέσεις της να επαναφέρει μνημονιακές λογικές σε βάρος των οικονομικά αδύναμων πολιτών, για τους οποίους καθίσταται σχεδόν απαγορευτική η προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η ΝΔ με οίηση και αλαζονεία έχει υποστεί κώφωση και τύφλωση, αφού αδιαφορεί πλήρως για τις θέσεις των δικαστών και των δικηγόρων, αλλά και της νομολογίας των ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Η απόπειρα της ΝΔ να καταστήσει ένα συνταγματικό δικαίωμα αδύνατο για τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας θα μας βρει απέναντι, μαζί με όλους τους φορείς της Νομικής Κοινότητας, αποφασισμένους να προασπίσουμε βασικές αργές του νομικού πολιτισμούς μας και τους Κράτους Δικαίου».


ΠΗΓΗ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/37Jhg4r
via IFTTT

ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ 2 !!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούνται όλοι οι ηλίθιοι που θέλουν να χωρίσουν την Ελλάδα στα 2, να διαγραφούν από την ΥΠΕΡΒΑΣΗ και να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία μας, για να παραλάβουν τους φακέλους τους και να τους επιστρέψουμε τα χρήματα της ετήσιας συνδρομής τους.

Δεν σας αξίζει να σώσετε τα σπίτια που αποκτήσατε στην Ελλάδα που ενώθηκε, από τα 2 σε 1, με το αίμα, τις θυσίες και τους αγώνες των παππούδων σας.

Στα τσακίδια !!!


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/38Qi2wk
via IFTTT

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το newsbomb.gr :


Τα μεγάλα δράματα δεν έχουν έρθει ακόμα... Αν δεν καταλάβατε καλά, τα σπίτια θα μας τα πάρουν έτσι κι αλλιώς… και θα μας πετάξουν ένα ξεροκόμματο ως επίδομα ενοικίου...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στο νέο πλαίσιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση κάθε οφειλέτης θα έχει δικαίωμα πτώχευσης, εφόσον όμως, δεχτεί τη ρευστοποίηση του συνόλου της περιουσίας, συμπεριλαμβανομένου και της πρώτης κατοικίας, για να καλύψει τις οφειλές του.

Στο σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία εξετάζεται να υπάρχει πρόβλεψη για όσους οφειλέτες χάνουν την πρώτη κατοικία τους με βάση συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια να δίνεται επίδομα στέγασης ώστε να μπορούν να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες τους είτε συνεχίζοντας να μένουν στο ίδιο σπίτι, το οποίο όμως ενδεχομένως θα βρίσκεται στα χέρια της τράπεζας ή τρίτου μετά τη ρευστοποίηση της περιουσίας τους, είτε νοικιάζοντας κάποιο άλλο.

Κοινώς «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη».



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/3aU1Zj9
via IFTTT

ΕΕ: XANEI 170 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ !!!




Πληρώνουν λιγότερους φόρους από τους υπαλλήλους τους....

Πολυεθνικές επιχειρήσεις με έσοδα δισεκατομμυρίων πληρώνουν λιγότερους φόρους από τους υπαλλήλους τους. Μια μελέτη που παρουσιάστηκε από το Οικονομικό Ινστιτούτο Πολωνίας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός αυτό ακριβώς δείχνει: Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάνουν 170 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως επειδή οι επιχειρήσεις και οι πλούσιοι καταφέρνουν να μην πληρώνουν φόρους – κάτι που το φόρουμ φυσικά γνωρίζει, αφού… είναι οι ίδιοι αυτές οι επιχειρήσεις!

Το συνολικό έλλειμμα των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στα ύψη και, παρ' όλα αυτά, υπολείπεται κατά 56 δισεκατομμύρια ευρώ από το ποσό στο οποίο υπολογίζεται η φοροαποφυγή. Την ίδια ώρα, η Ευρώπη ετοιμάζεται να επενδύσει δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής!

Τα αποτελέσματα της μελέτης του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής της Πολωνίας, που παρουσιάστηκε στο Νταβός, είναι σοκαριστικά:

  • 60 δισ. ευρώ από τα συνολικά- 170 δισ. ευρώ χάνονται επειδή γίνονται εικονικές μεταφορές και μεταβιβάσεις.
  • 46 δισ. ευρώ χάνονται εξαιτίας της μεταφοράς πλούτου σε φορολογικούς παραδείσους
  • 64 δισ. ευρώ χάνονται λόγω αποφυγής πληρωμής ΦΠΑ μέσω τριγωνικών συναλλαγών.

Και, φυσικά, η κατάσταση όσο πάει επιδεινώνεται. Η φορολόγηση των εσόδων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει πέσει -κατά μέσο όρο- από το 24% το 2000 στο 16% το 2017. Παράλληλα, μόνο έξι χώρες επωφελούνται από την φοροαποφυγή: το Βέλγιο, η Κύπρος, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Ολλανδία.

Μια κοινή μέθοδος φοροαποφυγής είναι η μεταφορά, με κάποιον τρόπο, των εταιρικών κερδών σε φορολογικούς παραδείσους. Αυτό σημαίνει το εξής: Ακόμα και αν μια χώρα έχει, για παράδειγμα, έδρα και δραστηριοποιείται στη Γερμανία, μπορεί να μεταφέρει τα κέρδη της αλλού και να τύχει χαμηλότερης φορολόγησης.

Για να γίνει αυτό, ιδρύονται θυγατρικές σε χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές. Οι θυγατρικές επιβαρύνουν τις μητρικές «προσφέροντας» υπερτιμημένες υπηρεσίες (π.χ. αμοιβές για «άδειες», συμβουλευτική, πνευματικά δικαιώματα για παροχή τεχνογνωσίας, προμήθειες πρώτων υλών κ.λπ.), με αποτέλεσμα τα κέρδη των μητρικών να μειώνονται, αφού τα αντλούν οι θυγατρικές. Έτσι, τα κράτη χάνουν δισεκατομμύρια ευρώ. Και, φυσικά, όλο αυτό γίνεται με τη βοήθεια εξειδικευμένων εταιρειών του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Και φυσικά όλο αυτό, είναι εν γνώση και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που ενθαρρύνει τέτοιες υπόγειες διαδρομές και μετά κάθεται αναπαυτικά κι απολαμβάνει τα αποτελέσματα σε μια "μελέτη".

Η υποκρισία εξάλλου, είναι παγκοσμίως αφορολόγητη!


ΠΗΓΗ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2u1XmTv
via IFTTT

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΑ ΜΟΝΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΔΙΛΕΠΤΑ ;;;




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει σοβαρά την πρόταση να αποσυρθούν από τη χρήση τα νομίσματα του 1 και των 2 λεπτών (cents) του ευρώ, σε μία κίνηση που θα μπορούσε να εξοικονομήσει αρκετά κονδύλια, καθώς το κόστος παραγωγής και διαχείρισής τους πολλές φορές ξεπερνά συχνά την ονομαστική τους αξία, αναφέρεται σε έγγραφο της ΕΕ.

Το πιθανό αυτό μέτρο περιλαμβάνεται στο εκτελεστικό σχέδιο της ΕΕ για το τρέχον έτος, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, έπειτα από αξιολόγηση της χρήσης των δύο νομισμάτων του ευρώ με τη μικρότερη αξία.

Οι Βρυξέλλες προσανατολίζονται στο να εισάγουν κανονισμούς στρογγυλοποίησης στα ποσά των καταναλωτικών αγαθών σε όλα τα μέλη της ΕΕ, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να πληρώνουν χρησιμοποιώντας τα νομίσματα του 1 και 2 λεπτών. Η στρογγυλοποίηση θα είναι το πρώτο βήμα για την τελειωτική αχρησία τους, καθώς αυτή αναμένεται να θέσει σταδιακά εκτός χρήσης τις μικρότερες υποδιαιρέσεις αυτές του ευρώ.

Μεταξύ των 19 χωρών του ευρώ, η Ολλανδία, η Φιλανδία, η Ιταλία και το Βέλγιο, ήδη έχουν θεσπίσει κανονισμούς για να ενθαρρύνεται η στρογγυλοποίηση των ποσών στις πληρωμές με μετρητά, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η χρήση των δύο αυτών νομισμάτων.

Σε έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε το 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει πως η στρογγυλοποίηση μπορεί να θεσπισθεί ταυτόχρονα με την άμεση απομάκρυνση των νομισμάτων αυτών από τις συναλλαγές. Στην ίδια έκθεση, η κυκλοφορία του 1 λεπτού χαρακτηρίζεται ως «δραστηριότητα που προκαλεί 'χασούρα' στα κράτη μέλη». Η Ιταλία έχει σταματήσει να κόβει τέτοια νομίσματα από το 2017. Μόνο τα κόστη προμήθειάς τους ξεπερνούν την ονομαστική τους αξία, ενώ και σε άλλα κράτη και η κοπή των νομισμάτων 2 λεπτών είναι μεγαλύτερη από την αξία τους.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση

Αλλά και το σενάριο της σταδιακής απαλοιφής τους εξετάζεται εξίσου, καθώς η Επιτροπή προσπαθεί να καταλήξει στη βέλτιστη δυνατή λύση. Όπως τόνισε σήμερα σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφτσοβιτς «ακόμη δεν έχει ληφθεί μία τελική απόφαση για την πρόταση αυτή».

Πάντως, σε δημοσκόπηση του 2017 οι πολίτες των χωρών μελών της Ευρωζώνης τάσσονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ του να αποσυρθούν τα νομίσματα τούτα.

Προκειμένου, δε, να κατευνάσει τους φόβους για μεγαλύτερο πληθωρισμό, που ενδεχομένως να προκληθεί από μία τέτοια κίνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει στην έκθεσή της του 2018 πως στις χώρες όπου έχει υιοθετηθεί μία περιορισμένη χρήση των νομισμάτων αυτών δεν έχει παρατηρηθεί μία (καταγεγραμμένη τουλάχιστον) αύξηση στις τιμές, με προς τα άνω στρογγυλοποίηση.

Οι τιμές θα πρέπει να στρογγυλοποιηθούν προς τα πάνω, ή προς τα κάτω στην κοντινότερη τιμή των 5 λεπτών για τις πληρωμές με μετρητά. Το μικρότερο κόστος που θα προκύψει από τη διαχείριση αυτών των συναλλαγών θα επιτρέψει επιπλέον στους λιανικούς πωλητές να χαμηλώσουν τις τιμές τους, υποστηρίζει η ίδια έκθεση.


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/37RgCS8
via IFTTT

Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤ: ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 6 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ;;;




Να κατονομαστούν οι 6 τράπεζες

Στο πλαίσιο του ελέγχου των εποπτικών κεφαλαίων ειδικά για το CET1 και το SREP τον ελάχιστο συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας η ΕΚΤ επικαλούμενη την διαφάνεια ανακοίνωσε τους ελέγχους για 119 τράπεζες καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι 6 τράπεζες έλαβαν βαθμολογία που επιβεβαιώνει επιδείνωση.

Αν και οι ελληνικές τράπεζες αρνούνται ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία των 6 τραπεζών – και αυτό είναι αληθές – ωστόσο η ΕΚΤ δεν μπορεί να επικαλείται την διαφάνεια και όταν πρέπει να κατονομάσει τις τράπεζες να επικαλείται νομικά κωλύματα.

Η διαφάνεια δεν μπορεί να είναι κατά το δοκούν, δεν μπορεί η ΕΚΤ να μιλάει για διαφάνεια και να λειτουργεί ως μηχανισμός συγκάλυψης.

Οι κεφαλαιακές απαιτήσεις των τραπεζών ενδιαφέρουν όλους μετόχους, καταναλωτές πέραν από τις εποπτικές αρχές και κυβέρνηση.

Δεν μπορεί η ΕΚΤ να λειτουργεί ως μηχανισμός συγκάλυψης.

Δεν μπορεί να μιλάει για εταιρική διακυβέρνηση η ΕΚΤ και ταυτόχρονα ο ή η Πρόεδρος να τοποθετείται απόρροια πολιτικών ισορροπιών.

Και η ΕΚΤ πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να γίνει πιο διαφανής ως εποπτική αρχή.


ΠΗΓΗ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/3aZORcr
via IFTTT

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΥΚΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!



Το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE) ενημερώνει τους πολίτες-χρήστες του διαδικτύου για απόπειρα γνωστής μεθόδου οικονομικής εξαπάτησης, που αφορά τη χορήγηση δανείων με χαμηλό επιτόκιο και γρήγορη χρηματοδότηση-εκταμίευση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, οι δράστες μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπόσχονται στους χρήστες του διαδικτύου «δήθεν», άμεσα και εύκολα, τη χορήγηση δανείων, ακόμα και μεγάλων χρηματικών ποσών, με χαμηλό επιτόκιο και άμεσες διαδικασίες χρηματοδότησης-εκταμίευσης.

Το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE) επισημαίνει ότι τόσο οι αγγελίες αυτές όσο και τα μηνύματα δεν προέρχονται σε καμία περίπτωση από πιστωτικά ιδρύματα ή εταιρείες παροχής πιστώσεων.

Συνίσταται τους χρήστες του διαδικτύου να μην ανταποκρίνονται και να μην απαντούν σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία. Επίσης να μην αποστέλλουν ποτέ προσωπικά στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου κ.λπ.) ή προσωπικά οικονοµικά δεδοµένα (τους αριθµούς τραπεζικών λογαριασµών, προσωπικούς κωδικούς, αριθµούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κ.λπ.), μέσω μιας κοινής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (webmail).

Επιπρόσθετα προτείνεται στους χρήστες του διαδικτύου να μην ανοίγουν ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) από αγνώστους αποστολείς.

Για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να προβούν σε καταγγελία επικοινωνώντας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στο: 210 6476959

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr


ΠΗΓΗ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/38QBwkv
via IFTTT

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ 10ΗΜΕΡΟΥ !!!




Στο μισό θα συνεχίσουν να μειώνονται τα πρόστιμα που επιβάλλει η Τροχαία στους οδηγούς εφόσον αυτοί τα πληρώσουν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.

Συγκεκριμένα, στο σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια και σε ειδική διάταξη για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) αναφέρεται πως «διατηρείται η πρόβλεψη για μείωση κατά 50%, αν καταβληθούν εντός δεκαημέρου. Εξαιρούνται, όμως, οι οδηγοί οχημάτων που παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης ανθρώπων με αναπηρία ή σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, στους οποίους θα αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες».

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται και η διαδικασία χορήγησης της προσωρινής άδειας οδήγησης για χρονικό διάστημα μέχρι τεσσάρων μηνών (σ.σ.: μέχρι να χορηγηθεί η οριστική άδεια σε κάποιον που πέρασε τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης), ενώ διευκολύνονται τουρίστες τρίτων χωρών, όπως οι Κινέζοι, ώστε να οδηγούν στη χώρα μας χωρίς διεθνή άδεια οδήγησης.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2vzuyCi
via IFTTT

ΕΛΛΑΔΑ: ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ !!!



"Πρωταθλητές" σε όλα τα αρνητικά...


Ένας από τους πιο συχνούς τεχνολογικούς όρους των τελευταίων ετών είναι το broadband internet, ή όπως είναι γνωστό στα ελληνικά, η ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ουσιαστικά, το broadband internet αναφέρεται στη μετάδοση δεδομένων με ευρύτερο bandwidth. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς περισσότερων δεδομένων. Η ευρυζωνική σύνδεση επιτυγχάνεται μέσω καλωδίου, οπτικής ίνας, ή και ραδιοσημάτων.

Οι ευρυζωνικές συνδέσεις υπόσχονται πολύ υψηλότερη ταχύτητα σε σχέση με τις απλές παλιές συνδέσεις.

Έτσι, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αντικαθιστούν τα παλιά δίκτυα με τα ευρυζωνικά δίκτυα.

Αρκετές περιοχές στα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν λάβει τη νέα τεχνολογία, ωστόσο οι ταχύτητες πρόσβασης διαφέρουν. Όσο βελτιώνονται τα συστήματα, μπορούμε να περιμένουμε ακόμα καλύτερες ταχύτητες.

Τι ταχύτητές έχει, όμως, η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες; Η Ookla, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση ταχυτήτων στο Internet, εξέτασε τις μηνιαίες ταχύτητες download 35 χωρών, βασισμένη στις μετρήσεις των ίδιων των χρηστών για το broadband Internet τους.

Στον πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζονται όλες οι χώρες που εξετάστηκαν σε σχέση με το broadband Internet. Ξεκινάμε με τις χώρες με τις υψηλότερες ταχύτητες και καταλήγουμε σε εκείνες με τις χαμηλότερες.

Broadband ταχύτητες
OECD RANKING COUNTRY GLOBAL RANKING AVE. DOWNLOAD SPEED (MBPS)
1 South Korea  5 144.41
2 Switzerland  6 144.31
3 France  9 131.25
4 Sweden  10 131.13
5 United States  11 130.79
6 Hungary  12 128.07
7 Spain  14 122.71
8 Canada  16 121.51
9 Denmark  17 119.9
10 Norway  18 119.34
11 Luxembourg  19 115.23
12 Netherlands  21 107.43
13 Japan  23 104.58
14 New Zealand  24 103.38
15 Portugal  25 101.58
16 Latvia  26 99.39
17 Lithuania  27 97.83
18 Chile  29 91.46
19 Poland  31 85.5
20 Israel  32 84.95
21 Belgium  35 83.65
22 Finland  36 83.36
23 Germany  38 76.53
24 Ireland  39 74.81
25 Slovakia  41 70.42
26 Slovenia  43 66.72
27 United Kingdom  45 64.09
28 Estonia  47 60.29
29 Italy  48 59.27
30 Czech Republic  52 54.32
31 Austria  54 51.91
32 Australia  68 41.78
33 Mexico  77 34.12
34 Turkey  98 25.95
35 Greece  99 25.63
Όπως φαίνεται, η χώρα με τις υψηλότερες ταχύτητες είναι η Νότια Κορέα, ενώ ακολουθεί η Ελβετία με μικρή διαφορά. Σε πολύ καλή θέση βρίσκονται και η Γαλλία, η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, στη χαμηλότερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με ταχύτητες download μόλις 25,63 Mbps. Σε εξίσου άσχημη θέση βρίσκεται η Τουρκία, ενώ λίγο πιο υψηλά βρίσκεται το Μεξικό.

Η έρευνα αυτή δείχνει ότι η Ελλάδα έχει άλλη μια αρνητική πρωτιά. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών προσπαθούν να προωθήσουν το broadband internet και να δώσουν πρόσβαση σε μεγάλες ταχύτητες σε όλο και περισσότερους χρήστες. Ωστόσο, έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουμε τις ταχύτητες άλλων χωρών.

πηγη


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/3aSxGt2
via IFTTT