Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ & ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ !!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΟΣΩΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΟΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ
Υπουργοί, τροϊκανοί και κρατικοδίαιτοι καθηγητάδες, αν θέλουν να μάθουν λίγα γράμματα για την αγορά και την πραγματική οικονομία, καλά θα κάνουν να ακούσουν τη φωνή και τις προτάσεις τους γιατί, αν δεν αναστηθεί η παραγωγική μεσαία τάξη, δεν πρόκειται να ξαναπάρει μπροστά η ελληνική οικονομία !!!




Xρωστάω στον ΟΑΕΕ…43.500 ευρώ. 

Παλιότερα, αγχωνόμουν και τρελαινόμουν. 
Τώρα, δεν νιώθω τίποτα. !!!

Έρχεται πολύς κόσμος και μου λέει: «Είμαι άνεργος και είμαι άνεργος». Ξέρετε τι τους απαντώ; Μακάρι να ήμουν και εγώ άνεργος, δεν θα χρωστούσα σχεδόν τίποτα. Για να αντιληφθείς σε πόσο άσχημη κατάσταση βρίσκομαι, σου λέω ότι αν γυρνούσαμε τώρα, την στιγμή αυτή, στις παλιές, καλές, χρυσές εποχές, μεταξύ 2004-2007, εγώ θα χρειαζόμουν…5 χρόνια δουλειάς και βάλε, για να ξεχρεώσω. Είχα 7 άτομα προσωπικό, και σήμερα δουλεύω μόνο εγώ και το παλικάρι που κάνει την πρακτική του. Ήμουν επαγγελματίας που δεν χρωστούσα τίποτα, που τους είχα όλους πληρωμένους και στην ώρα τους, τους υπαλλήλους μου, τα πάντα. 

Για να δεις όμως πόσο άδικη είναι η ζωή, ο αδελφός μου, που τον λατρεύω, βρέθηκε με την γυναίκα του να χρωστά…180.000 ευρώ, καθώς κατείχε…7 πιστωτικές κάρτες. Αγόρασε ηλεκτρική σκούπα που του κόστισε…6.000 ευρώ. Το δικαστήριο του έσβησε τα χρέη, καθώς και οι δύο είναι άνεργοι. Εγώ που χρωστάω στον ΟΑΕΕ, αυτά που χρωστάω, συν άλλα 30.000 ευρώ στην εφορία, δηλαδή 70.000 ευρώ και βάλε, θα με ξελασπώσει κανείς; Για τα τόσα χρόνια που πλήρωνα, και με το παραπάνω, θα βρεθεί κάποιος να με βοηθήσει; Μάλλον όχι!…Και να ήταν μόνο αυτά; Χρωστάω ενοίκια 4 μηνών στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού. Βάλε και εκεί 2.000 ευρώ. Χρωστάω την ΔΕΗ στο σπίτι μου. Άλλα 1.500 ευρώ. Πως να τα πληρώσω όμως; Ο τζίρος μου από την αρχή της κρίσης έχει μειωθεί 70%. Παλιότερα, αγόραζα 1.500 σόλες παπουτσιών για δοκιμή, σήμερα αγοράζω 10 και μου πέφτουν τα μούτρα. Κάποτε κυκλοφορούσα με επαγγελματικό αμάξι 35.000 ευρώ, σήμερα την βγάζω με ένα σαραβαλάκι των 2.000 ευρώ, το οποίο χάλασε κιόλας» εξομολογείται πικραμένος στο bangladeshneww.gr, o Κωνσταντίνος Πορτσάκης, παντρεμένος με τρία παιδιά, ιδιοκτήτης καταστήματος επιδιόρθωσης υποδημάτων, τσαντών και κλειδιών παντός τύπου.



Κωνσταντίνος Πορτσάκης, επιχειρηματίας: Χθες, έπρεπε να πάει μία το μεσημέρι, για να μπει κάποιος στο μαγαζί μου και να αφήσει…2 ευρώ. Καθόμουν όλη την ημέρα έξω και έπινα καφέδες. Να μπω μέσα, να κάνω τι; Με 2 ευρώ όμως δεν σώζεται η κατάσταση, ειδικότερα αν χρωστάς χιλιάδες. Οι πελάτες που είναι; Τους έχετε δει πουθενά; Εγώ όχι!
ΑΝΤΕ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ; ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ…

«Βγαίνει ο κάθε μπούρδας πολιτικός, λέει την μαλακία του και τρομοκρατεί τον κόσμο, με συνέπεια μετά, να μην βγαίνει από το σπίτι του, να φοβάται να αγοράσει το οτιδήποτε, ακόμη και σόλες για τα παπούτσια του. Οι εισφορές του ΟΑΕΕ, έπρεπε ήδη να είχαν μειωθεί, δεν είναι λογικό αυτό; Τις προάλλες, ήμουν στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στο Ρέθυμνο, και αναγκάστηκα να επισκεφθώ το δημόσιο νοσοκομείο γιατί με πονούσε η μέση. Περίμενα μια ώρα. Και πάλι καλά να λες. Σκεφτόμουν ότι με τα λεφτά που πλήρωνα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΟΑΕΕ, ο ιδιωτικός τομέας θα με προσκυνούσε. Δίνουμε τόσα λεφτά, αλλά ανταποδοτικότητα μηδέν. Δεν μας έχει απομείνει ψυχολογία για δουλειά. Φοβόμαστε να κάνουμε το παραμικρό. Έχω ορισμένες εξαιρετικές ιδέες, που θα μπορούσαν να δώσουν δουλειά και χρήματα σε ανέργους και σε εμένα, αλλά δεν τις υλοποιώ, γιατί φοβάμαι. Η αβεβαιότητα είναι τεράστια και με αποτρέπει από το να ρισκάρω».

Επιδιορθωμένα παπούτσια πελατών, τα οποία δεν γύρισαν ποτέ…να πάρουν. 
Βλέπετε, έπρεπε να πληρώσουν το αντίτιμο.

Η απάντηση στην ερώτηση που θέτει ο τίτλος του ρεπορτάζ ειναι…αυταπόδεικτη. Η ζωή τους είναι κόλαση. Φανταστείτε να σας καληνυχτεί και να σας…καλημερίζει η σκέψη ότι χρωστάτε στο αδηφάγο ελληνικό δημόσιο. Ότι είναι πιθανό να σας κατάσχουν το σπίτι. Ότι η βοήθεια από συγγενείς και φίλους, αποκλείεται ακόμη και ως μακρινό ενδεχόμενο, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις, και αυτοί, είναι στην ίδια άσχημη θέση με εσάς. Μακάρι να χρωστούσατε όμως, μόνο στο δημόσιο. Πέρα από τον ΟΑΕΕ και την εφορία, λίγο πιο κάτω, καιροφυλακτούν οι εισπρακτικές εταιρείες, που λειτουργούν ως τα… «μαντρόσκυλα» των τραπεζών, τα απλήρωτα φροντιστήρια των παιδιών, οι δόσεις του αυτοκινήτου, και πολλά ακόμη, που έχουν καταστήσει την καθημερινότητα σας ασφυκτική, λες και ο κάθε λογαριασμός αφαιρεί λίγο λίγο το οξυγόνο σας. Και αν υπάρχει ένα χρέος, που παραλύει την πλειοψηφία των επιχειρηματιών, είναι οι οφειλές που έχουν συσσωρεύσει προς τον ΟΑΕΕ. Αρκετοί τα έχουν παρατήσει. Όταν το ταμείο τους μετρά κέρματα, δεν έχει νόημα να προσπαθούν να πληρώσουν τα «χοντρά» χαρτονίσματα. 20.000 ευρώ. 30.000 ευρώ. Πάνω από 40.000 ευρώ τα χρέη, προς το ασφαλιστικό τους ταμείο. Τα ειδοποιητήρια συσσωρεύονται πάνω στα γραφεία τους. Σειρά παίρνει το ΚΕΑΟ. Οι κατασχέσεις είναι προ των πυλών, ακόμη και με… «αριστερή» κυβέρνηση στην εξουσία. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι μπαταχτσήδες, παρά το γεγονός ότι δεν τα πάνε και τόσο καλά με το…κόψιμο αποδείξεων. Τα μνημόνια και η λιτότητα «αποδεκάτισαν» τους καταναλωτές, και εκείνοι με την απουσία τους, τις κάποτε…ακλόνητες επιχειρήσεις. Οι άνθρωποι που μας μίλησαν για τα προβλήματα τους, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει η επόμενη ημέρα. Το μόνο που ξέρουν, είναι ότι δυσκολεύονται να βγάλουν την σημερινή…

ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ…

«Η πίεση από τον ΟΑΕΕ είναι ασφυκτική. Οι εισφορές που πληρώνουμε, δεν μειώθηκαν μέσα στην κρίση. Ζητούν να πληρώσουμε ποσά που δεν τα βγάζουμε, που δεν τα έχουμε. Η ανεργία, από την άλλη, εκτοξεύτηκε. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Ζητάμε ένα καλύτερο διακανονισμό, ο οποίος να περιλαμβάνει και τις τρέχουσες εισφορές. Να «βγει» δηλαδή, μια ενιαία δόση, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και η τρέχουσα εισφορά, έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε συνεπείς. Και φυσικά, αφαίρεση τόκων. Να έχουμε την δυνατότητα να «προϋπολογίζουμε» το κόστος των εισφορών μας, έτσι ώστε να πληρώνουμε στην ώρα μας, και οι δόσεις να παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο. Πολεμάμε επίσης και για το κλείσιμο του ΚΕΑΟ. Ας μου εξηγήσει κάποιος, για ποιο λόγο, μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν δικαιούνται ταμείο ανεργίας; Που είναι το κράτος πρόνοιας; Πως θα ζήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που επί σειρά ετών, ήταν τυπικότατοι στις υποχρεώσεις τους, βοηθώντας το ευρύτερο σύνολο; Αντί να μειώσουν τους φόρους και να «κρατήσουν» τους ανθρώπους στις επιχειρήσεις τους, αυτοί αυξάνουν τους φόρους, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών να μειώνεται διαρκώς. Ενδιαφέρεται κανείς άραγε;»αναρωτιέται με παράπονο στο bangladehnews.gr, η Δέσποινα Θεοχάρη, η οποία έκλεισε την επιχείρηση της, και πλέον δουλεύει ως υπάλληλος στο τυπογραφείο του άνδρα της. Χρωστά πάνω από 25.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ…


Δέσποινα Θεοχάρη, πρώην ελεύθερη επαγγελματίας: 
Περάσαμε και εμείς τις καλές μας εποχές, ζούσαμε με αξιοπρέπεια. 
Σήμερα έχουν απομείνει μόνο συντρίμμια, τα οποία μας έχουν «πλακώσει» και δεν μπορούμε να σηκωθούμε…

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΣ; ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΕΞΩ…

«Πως να πληρωθούν οι εισφορές στο ασφαλιστικό μας ταμείο, πως να πληρώσουμε την εφορία; Κρατάμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά, για να έχουμε κάτι να κάνουμε, για να «εξασφαλίσουμε» την επιβίωση μας. Στην πραγματικότητα, φυτοζωούμε. Ας πούμε ότι το κλείνουμε το μαγαζί. Ποιος θα μας πάρει στην δουλειά; Έχετε δει πολλούς να προσλαμβάνουν μητέρα με δύο παιδιά; Το σκεφτόμαστε σοβαρά να φύγουμε στο εξωτερικό. Ήδη, ο σύζυγος μου, έχει κάνει τα χαρτιά του, για οδηγός λεωφορείου στην Γερμανία. Γεννήθηκε εκεί και μιλάει την γλώσσα. Για ποιο λόγο να κάτσουμε εδώ; Στον ιδιοκτήτη του καταστήματος δίνω 100 ευρώ κάθε εβδομάδα για το ενοίκιο. Δεν μπορώ να του τα δώσω μαζεμένα. Αν τα μαζέψω, σίγουρα θα βρεθεί κάποιος για να τα πάρει».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ
http://ift.tt/1Uoi83S


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1O4aF3t
via IFTTT

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!




from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1TlnKqW
via IFTTT

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ : ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ !!!

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Δεν υπάρχει όμως καμία γενική, αυτόματη και μόνιμη προστασία, ούτε για την πώληση των κόκκινων δανείων στα funds, ούτε από τους πλειστηριασμούς, που θα γίνονται ηλεκτρονικά από τις τράπεζες από τον Ιούνιο και, μάλιστα, στις εμπορικές αξίες !!!



ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας Δανειοληπτών & Εγγυητών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
Η συμφωνία με το κουαρτέτο προβλέπει την προστασία από την πώληση στα funds μόνον έως το 2018, εφόσον πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 
  • έχουν ενέχυρο πρώτη κατοικία, ανεξάρτητα από την κατηγορία τους, δηλαδή όχι μόνο για τα στεγαστικά δάνεια αλλά και τα καταναλωτικά δάνεια, τα επισκευαστικά δάνεια, τα δάνεια ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών, καθώς και τα δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν διασφάλιση σε πρώτη κατοικία
  • έχουν αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ, χωρίς όμως εισοδηματικά κριτήρια, που θα απέκλειαν σημαντικό αριθμό δανειοληπτών.
Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί από τις Τράπεζες στις Εμπορικές Αξίες
Το σχέδιο του διατάγματος που κατέθεσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, προβλέπει ότι υπεύθυνος για τον καθορισμό της αξίας του ακινήτου που βγαίνει στον πλειστηριασμό είναι ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να προσλάβει έναν εκτιμητή από το Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών.
Μάλιστα, ο τελευταίος, πρέπει μέσα σε συγκεκριμένη ημερομηνία να συντάξει και να παραδώσει έγγραφη εκτίμηση στον δικαστικό επιμελητή, «σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά ή τα διεθνή αναγνωρισμένα εκτιμητικά πρότυπα» για την αξία του ακινήτου.
Η αμοιβή για την διενέργεια της εκτίμησης καθορίζεται εκ των προτέρων ελεύθερα μετά από έγγραφη συμφωνία για την ανάθεση του έργου, ενώ υπόχρεος για την καταβολή της αμοιβής αυτής είναι αυτός που επισπεύδει τονπλειστηριασμό, πχ η Τράπεζα.

Με βάση την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, θα προχωρούν οι διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμού ακινήτων από την 1η Ιουνίου.

Με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, υλοποιείται στην πράξη η σχετική πρόβλεψη του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, υπό την θύελλα αντιδράσεων του νομικού κόσμου της χώρας. Η νέα ρύθμιση οδηγεί αναπόφευκτα σε αδικίες και στην αντιμετώπιση των ακινήτων με τη λογική των δύο ταχυτήτων.
Κι αυτό γιατί ενώ ένα ακίνητο εξακολουθεί και σήμερα να φορολογείται με βάση τις «φουσκωμένες» (σε σχέση με την πραγματική αγοραία τιμή) αντικειμενικές αξίες (παρά τη μείωσή τους κατά περίπτωση το πολύ έως 20%), την ίδια στιγμή, όταν κατάσχεται, η όλη επιβαρυντική διαδικασία για τον ιδιοκτήτη του θα γίνεται με την ασφαλώς χαμηλότερη εμπορική αξία.
'Ετσι ενώ ο φορολογούμενος πληρώνει ακριβά το ακίνητο μέσω του ΕΝΦΙΑ όταν βρεθεί μπροστά στο φάσμα της κατάσχεσης λόγω χρεών θα βρίσκεται και πάλι χαμένος και μάλιστα ακόμη περισσότερο αφού θα χρησιμοποιείται ως «μπούσουλας» η εμπορική αξία του ακινήτου, που στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ μικρότερης της αντικειμενικής αξίας.
'Ετσι το ακίνητο θα μπορεί να εκποιηθεί σε πολύ χαμηλότερη τιμή, γεγονός που έχει επικριθεί έντονα και από τους δικηγορικούς συλλόγους, σύμφωνα με το 'Εθνος, αφού έτσι ωφελείται εκείνος που επισπεύδει την κατάσχεση ή «χτυπά» το ακίνητο, με προφανή βλάβη του ιδιοκτήτη και αντίστοιχη ζημιά του.

Πως θα παρέχεται η προστασία

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, το όριο των 140.000 ευρώ για την αντικειμενική αξία θα καλύψει μέχρι το 2018 το 94% των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας. Σε αυτά προστίθενται επισκευαστικά, καταναλωτικά και επαγγελματικά δάνεια, καθώς και δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν υποθήκη πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας μέχρι 140.000 ευρώ.

Για τους δανειολήπτες που τα δάνειά τους θα μεταβιβαστούν σε μη τραπεζικές εταιρείες, όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομίας, επετεύχθη να μην υπάρξει καμία ουσιαστική διαφορά, καθώς το πλαίσιο προστασίας είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που ισχύει για τις τράπεζες, ενώ δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση να επιδεινώνονται οι όροι του δανείου. 
Υπάρχει, επίσης, ειδική πρόνοια για συμβάσεις με μεταβλητό επιτόκιο.
Οι μη τραπεζικές εταιρείες στις οποίες θα μπορούν να μεταβιβάζονται δάνεια, υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων με έδρα την Ελλάδα, που θα αδειοδοτούνται και θα εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) με βάση ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο. Αυτό θα προβλέπει διαφάνεια στην ταυτότητα των μετόχων, υποβολή των βασικών αρχών της στρατηγικής τους, του επιχειρησιακού πλάνου και της μεθοδολογίας διεκδίκησης των δανείων (με έμφαση στην αναδιάρθρωση) κ.ά. Επιτροπή των υπουργείων θα γνωμοδοτεί επί των αιτήσεων αδειοδότησης και το μητρώο των αδειοδοτούμενων θα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΤτΕ.

Όλοι οι κανόνες προστασίας καταναλωτή, ο Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών, οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης για τον καθορισμό των δόσεων με βάση την πραγματική δυνατότητα αποπληρωμής, ο αναμορφωμένος νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος «Κατσέλη») κ.λπ. που ισχύουν για τις τράπεζες, θα ισχύουν και γι' αυτές τις εταιρείες. Ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια (π.χ. αυξημένο ελάχιστο όριο μετοχικού κεφαλαίου) θα διέπουν το πλαίσιο λειτουργίας μη τραπεζικών ιδρυμάτων, που θα αναχρηματοδοτούν τα δάνεια μετά την αναδιάρθρωσή τους.

Δεν θα προσφέρεται κούρεμα αλλά μόνο ρύθμιση στους δανειολήπτες
Πριν από τη μεταβίβαση μη εξυπηρετούμενων δανείων οι τράπεζες οφείλουν να έχουν κάνει πρόσφατη εμπεριστατωμένη και ουσιαστική πρόταση ρύθμισης στους δανειολήπτες, ενώ οφείλουν να επιδεικνύουν αυξημένη ευαισθησία για τις ευπαθείς ομάδες. 

Μετά τη μεταβίβαση των δανείων, οι μη τραπεζικές εταιρείες θα πρέπει να ακολουθήσουν εκ νέου τη διαδικασία του Κώδικα Δεοντολογίας και να κάνουν πρόταση ρύθμισης, με βάση τη δυνατότητα αποπληρωμής και λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα υπάρξει βελτίωση του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών, για να αντιμετωπιστούν κενά και αδυναμίες, ώστε να καταστεί προσιτός και λειτουργικός, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της προστασίας που προσφέρει σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.
Όλα τα παραπάνω, κατά το υπουργείο, συνθέτουν ένα πρωτοφανές θεσμικό πλαίσιο, που συμπυκνώνει τις πρόνοιες ευρωπαϊκών συστημάτων. Αποτελεί απόσταγμα της μελέτης και διαβούλευσης επί των αστοχιών σε εφαρμοσμένες ευρωπαϊκές περιπτώσεις, όπου πρόσφατα εκδηλώθηκαν συσσωρευμένα προβλήματα από τις πρακτικές των μη τραπεζικών ιδρυμάτων, όπως στην Ιρλανδία.

Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Επιπλέον, ιδρύεται και τίθεται σε λειτουργία Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, που θα επεξεργάζεται τα δεδομένα και θα προτείνει βελτιωτικές παρεμβάσεις προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, το οποίο επανενεργοποιείται με ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Γρήγορες Δίκες
Ενισχύονται και τα δικαστήρια και βελτιώνονται οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να επιταχυνθεί η εκδίκαση υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Με τον τρόπο αυτό θα προστατεύεται η πλειοψηφία όσων έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι οι λίγοι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Διαχειριστές Αφερεγγυότητας

Ακόμη, ενεργοποιείται το επάγγελμα των διαχειριστών αφερεγγυότητας, κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, που θα συνδράμουν και θα μεσολαβούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υπερχρέωσης, ενώ θα δημιουργηθεί και Φορέας Πιστοποίησης Φερεγγυότητας, που θα διασφαλίζει τη δίκαιη και αντικειμενική πιστοληπτική αξιολόγηση και θα διευκολύνει την πρόσβαση σε νέο δανεισμό.

Διεκδίκηση Κουρέματος στα Επιχειρηματικά Δάνεια
Έχει συμφωνηθεί να υπάρξει πλαίσιο εξωδικαστικών επιλύσεων για υπερχρεωμένες μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που θα αντιμετωπίζει συνολικά τα χρέη προς τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία (ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ), εξασφαλίζοντας παράλληλα την ίση και δίκαιη μεταχείριση μικρών και μεγάλων οφειλετών. 

Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση  - κούρεμα - ώστε να επιτυγχάνεται σύγκλιση με το εξειδικευμένο πρόγραμμα αποπληρωμής που θα υποβάλλει η κάθε επιχείρηση, προκειμένου να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. 
Η κυβέρνηση θα εγγυηθεί για τις βασικές αρχές του ελέγχου βιωσιμότητας και για τα εργαλεία αναδιάρθρωσης, με γνώμονα την εξυγίανση των επιχειρήσεων και την αξιοπρεπή διαβίωση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο μηχανισμός αναδιάρθρωσης είναι κατάλληλα δομημένος ώστε να αποκλείει επιχειρήσεις που δεν αποπληρώνουν χρέη κατ' επιλογή τους - κακοπληρωτές & μπαταχτσήδες κατά την προσφιλή ορολογία των τραπεζών -  και να επικεντρώνεται στη διάσωση κατά τα άλλα υγιών επιχειρήσεων, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τη φορολόγηση της ωφέλειας που προκύπτει από τις διαγραφές τραπεζικών χρεών.




from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/26DqD06
via IFTTT

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ !!!




from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1VFdjEE
via IFTTT

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ : #0168.ΠΑΣΧΑ !!!

Πάσχα σημαίνει πέρασμα. [πεσάχ στα εβραϊκά] Πέρασμα από μια κατάσταση, σε κάποια άλλη, πια... Από την ακούσια υποταγή, στην συνειδητή ελευθερία. Από τον φοβερό θάνατο, στην παρηγορητική ζωή. Από την σκοτεινή απελπισιά, στην ολόφωτη χαρά. Από το απέλπιδο ανθρώπινο δράμα, στο ελπιδοφόρο θεϊκό δράμα. Από το ανήμπορο σωματικά, στο δυνατό νοητικά. Η ελπίδα όμως, πραγματικά, έρχεται όταν ο άνθρωπος, από του φόβου τα δεσμά, ελευθερώνεται και τον εαυτό, κατάματα, κοιτά, καθώς, η ανέσπερη αλήθεια, τον σκοταδερό τον φόβο κηδεύει και τον Άνθρωπο, πια, σε λευτεριάς ξύπνημα αναγεννά. Καλή λευτεριά, σ' όλες κι όλους!
30-04-2016 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Δ. ΝΟΥΛΗΣ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1SQvuUi
via IFTTT

ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ & ΚΟΜΜΑΤΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1O2mS8T
via IFTTT

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΜΑΝΙΑΚΟΣ ΨΕΚΑΣΕ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ !!!



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1VXitMG
via IFTTT

ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ & ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ !!!



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1Ta3ubr
via IFTTT

O ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !!!

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ Κε ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ
Ακόμη και ο τελευταίος Έλληνας σήμερα γνωρίζει ποιοι και πως δημιούργησαν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και ποιοι του έκλεψαν τις εισφορές !!!

Η ζημία των ταμείων από τα Δάνεια με μηδενικά ή και με αρνητικά ακόμη επιτόκια, το Χρηματιστήριο το 1999, τα Δομημένα Ομόλογα και το PSI+, από το 1951 μέχρι και σήμερα, είναι πολύ μεγαλύτερη από τη χρηματοδότηση τους από τους κρατικούς προϋπολογισμούς της ίδιας περιόδου.


Γιατί άραγε δεν τολμά καμία κυβέρνηση να κάνει έναν λογιστικό έλεγχο των ασφαλιστικών ταμείων και να υπολογίσει, με μια αναλυτική αναλογιστική μελέτη, πόσα Δις έπρεπε να ήταν σήμερα οι εισφορές των Ελλήνων χωρίς τη ληστεία που συγκαλύπτει με την κυριολεκτικά άθλια αυτή ανάλυσή του ο Νταλάρας του ασφαλιστικού κος Γιαννίτσης ;;;

Πόσα Δις ευρώ χάθηκαν από τις εισφορές των εργαζομένων που, οι διορισμένες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, δάνειζαν τζάμπα στις τράπεζες και στη διαπλοκή, όταν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και της ΕΤΒΑ έδιναν επιτόκια της τάξης του 25% - 30% κατά την ίδια περίοδο ;;;    

Διαβάστε στη συνέχεια ένα εξαιρετικό σχετικό άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου για να καταλάβετε ποιος δημιούργησε τα ελλέιμματα των ταμείων και που πήγαν τα λεφτά των εισφορών σας :






ΠΗΓΗ
http://ift.tt/1K1mZPV



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1r2hfCg
via IFTTT

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ GREXIT !!! ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ !!!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΟΥ GREXIT
Και παράλληλα, οι ακόμη πιο αφελείς, συνεχίζουν να ζουν τον μύθο του δήθεν εθνικού νομίσματος, χωρίς να γνωρίζουν ότι τη δραχμή την πουλούσε στους Έλληνες η ΤτΕ, δλδ η ίδια εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία αγνώστων μετόχων πλειοψηφίας, που σήμερα μας πουλάει και το ευρώ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :




ΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΤΟ GREXIT
Τo έχει δηλώσει προ πολλού η ίδια η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων Ευρωκοινοβουλίου !!!

Η Danuta Huebner, επικεφαλής της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου κοινοποίησε με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν μπορεί να στηριχθεί νομικά το Grexit και δίνει τέλος στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρώπη.





A member state's exit from without a parallel withdrawal from the EU, would be legally inconceivable

Η επικεφαλής της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, τόνισε ότι «αν η Ελλάδα αποφασίσει να φύγει από την ΕΕ, η ζημιά και για τις δύο μεριές θα είναι ανυπολόγιστη.» 

H κ. Huebner τονίζει πως η ελληνική κρίση πρέπει να επιλυθεί σε ευρωπαϊκά πλαίσια. «Η εθελοντική αποχώρηση μέλους από την ΕΕ δεν είναι λύση για την Ευρώπη», καταλήγει.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ, ΚΑΙ Ο ΜΙΣΕΛ ΣΑΠΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ GREXIT ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ & ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ !!!
Μισέλ Σαπέν: Οι συνθήκες δεν προβλέπουν Grexit. Να μην μπούμε σε άγνωστα μονοπάτια !!!

«Οι Ευρωπαίκές Συνθήκες δεν προβλέπουν να εγκαταλείψει μια χώρα το ευρώ. Συμβουλεύω να μην μπούμε σε άγνωστα μονοπάτια», δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Διαβάστε στη συνέχεια ένα εξαιρετικό σχετικό άρθρο της κας Τώνιας Πεδιαδιτάκη, Δικηγόρου (LLM, DEA)


Ι. Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει με βάση το Ενωσιακό Δίκαιο σχετικά με τη δυνατότητα εξόδου κράτους μέλους από την ευρωζώνη:

1. Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 50 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή ένωση (ενοποιημένη απόδοση) «Κάθε κράτος μέλος μπορεί να αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ένωση, σύμφωνα με τους εσωτερικούς συνταγματικούς του κανόνες.». Η διαδικασία προς τούτο προβλέπει αναλυτικά στη συνέχεια του ίδιου άρθρου. Συνεπώς, το πρωτογενές ενωσιακό δίκαιο προβλέπει ρητά τη δυνατότητα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Αναφορικά με τη συμμετοχή στην ευρωζώνη (που είναι ο εσωτερικός ομόκεντρος κύκλος της ΕΕ για κράτη μέλη που έχουν το κοινό νόμισμα), αυτή είναι μη αναστρέψιμη: οι Συνθήκες έχουν προβλέψει μόνο διαδικασία εισόδου σε αυτή, αλλά όχι και εξόδου από αυτήν. Τούτο καθίσταται σαφές αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις διατάξεις των άρθρων 127-144 της Συνθήκης για την ΕΕ αναφορικά με τη νομισματική πολιτική. Από δε τις διατάξεις των άρθρων 136-144 που αφορούν αποκλειστικά την ευρωζώνη, προκύπτει εναργώς ότι και τα κράτη μέλη που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης, είναι ουσιαστικά εν αναμονή της ένταξής τους σε αυτή υπό τις προϋποθέσεις των Συνθηκών. Για το λόγο αυτό, κατά το άρθρο 139 παράγραφος 1 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «τα κράτη μέλη για τα οποία το Συμβούλιο δεν έχει αποφασίσει ότι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την υιοθέτηση του ευρώ, αποκαλούνται «κράτη μέλη για τα οποία ισχύει παρέκκλιση».». Για τα μέλη αυτά, π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 140 της ΣΛΕΕ προβλέπεται ότι «εάν αποφασισθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία της παραγράφου 2, να καταργηθεί μια παρέκκλιση, το Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση των κρατών μελών με νόμισμα το ευρώ και του συγκεκριμένου κράτους μέλους, μετά από πρόταση της Επιτροπής και μετά από διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θεσπίζει αμετάκλητα την ισοτιμία με την οποία το ευρώ αντικαθιστά το νόμισμα του συγκεκριμένου κράτους μέλους, και αποφασίζει τα λοιπά μέτρα που είναι αναγκαία για την εισαγωγή του ευρώ ως ενιαίου νομίσματος στο ενδιαφερόμενο κράτος μέλος.». Αυτή είναι η διαδικασία με την οποία κράτος μέλος εισέρχεται στην ευρωζώνη. Δεν μπορεί όμως να εφαρμοστεί προς την αντίστροφη κατεύθυνση, δηλαδή για την έξοδο από την ευρωζώνη.

Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγεί και η μελέτη του Πρωτοκόλλου σχετικά με την ευρωομάδα (EE C 306/153, 17.12.2007), το οποίο στο προοίμιό του αναφέρεται «στον ενισχυμένο διάλογο μεταξύ των κρατών μελών τα οποία έχουν ως νόμισμα το ευρώ, εν αναμονή της υιοθέτησης του ευρώ από όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης.»
Βάσει των ανωτέρω, προκύπτει σαφώς ότι καμία ρητή πρόβλεψη των Συνθηκών δεν επιτρέπει την έξοδο από την ευρωζώνη, η οποία φαίνεται να μην είναι καν σύμφωνη με το πνεύμα τους.


ΙΙ. Αν λοιπόν προκύψει de facto η ανάγκη εξόδου ενός κράτους μέλους από την ευρωζώνη, πώς μπορεί να συμβεί αυτό;

1. Η επιλογή της λύσης της εξόδου από την Ευρωπαϊκή ένωση βάσει του άρθρου 50 της Συνθήκης για την ΕΕ, διασφαλίζει προφανώς και την έξοδο από την ευρωζώνη (αφού η δεύτερη επέρχεται ως λογική και νομική συνέπεια της πρώτης). Προφανώς όμως κάτι τέτοιο είναι το μείζον που υπερβαίνει το σκοπούμενο έναντι του ελάσσονος πραγματικού στόχου (δηλαδή της απλής αποχώρησης από την ευρωζώνη).
Θεωρητικά βέβαια θα μπορούσε ένα κράτος μέλος να εξέλθει της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αμέσως μετά να υποβάλει αίτημα επανεισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση – αυτή τη φορά ως κράτος μέρος «στο οποίο ισχύει παρέκκλιση» (κατά το ανωτέρω άρθρο 140 παρ. 3 της ΣΛΕΕ), δηλαδή χωρίς το κοινό νόμισμα. Η αποδοχή τέτοιου αιτήματος από τους εταίρους, θα τοποθετούσε το κράτος μέλος αυτό στον εξωτερικό ομόκεντρο κύκλο, εκεί που σήμερα βρίσκονται χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά το ότι κάτι τέτοιο επιτρέπεται νομικά, θα ήταν πολύ αμφίβολη η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος, αμέσως μετά την (ανώμαλη) έξοδο από την ΕΕ. Και προφανώς θα προϋπέθετε την πλήρωση όλων των προϋποθέσεων της διαδικασίας για την (εκ νέου) είσοδο στην Ε.Ε., δηλαδή και την κύρωση της νέας συμφωνίας από όλα τα εθνικά κοινοβούλια των λοιπών κρατών μελών.

2. Άλλη εναλλακτική λύση ίσως θα αποτελούσε η επίκληση των κανόνων της Σύμβασης της Βιέννης του 1969 για το Δίκαιο των Συνθηκών. Καταρχάς, για να διερευνηθεί καν μια τέτοια δυνατότητα, θα πρέπει εκ προοιμίου να γίνει δεκτό ότι στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τυγχάνει εφαρμογής η Σύμβαση της Βιέννης, πράγμα το οποίο ερίζεται από τους νομικούς, λόγω της ιδιαιτερότητας του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Η γράφουσα δεν παίρνει εδώ θέση ως προς το θέμα αυτό. Η αποδοχή πάντως του σεναρίου αυτού θα μπορούσε να οδηγήσει σε διερεύνηση της δυνατότητας εφαρμογής των άρθρων 44 (για τον διαχωρισμό διατάξεων της Συνθήκης), 61 (για επισυμβάσα αδυναμία εκτέλεσης) και 62 (για τη θεμελιώδη αλλαγή των περιστάσεων).

Σημειώνεται πάντως, ότι όπως πάγια γίνεται δεκτό, η επίκληση αυτών των διατάξεων τελεί πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η θεμελιώδης μεταβολή των συνθηκών δεν προήλθε από παραβιάσεις του ίδιου του κράτους που την επικαλείται. Στην προκειμένη περίπτωση, οι αντισυμβαλλόμενοι εταίροι θα μπορούσαν σχετικά εύκολα να θεμελιώσουν την (τουλάχιστον) συνδρομή της ίδιας της Ελλάδας στη μεταβολή των περιστάσεων, αφού δεν έχει τηρήσει το σύμφωνο σταθερότητας καθώς και πολλούς όρους των μνημονιακών δεσμεύσεών της. Συνεπώς, και διά αυτής της νομικής οδού (αν υποτεθεί ότι υπάρχει), τα αποτελέσματα θα ήταν αμφίβολα.
Επιπλέον δε, ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Γαλλία και η Ρουμανία, δεν έχουν κυρώσει μέχρι σήμερα την Σύμβαση της Βιέννης, πράγμα που θα καθιστούσε ακόμα πιο προβληματική την επίκληση εφαρμογής της.
3. Η σίγουρη λύση θα ήταν ασφαλώς η διαπραγμάτευση μιας τροποποίησης του πρωτογενούς δικαίου. Η λύση αυτή όμως παραμένει θεωρητική μόνο, αφού οι απαιτούμενοι χρόνοι για κάτι τέτοιο καθιστούν την όλη συζήτηση άνευ αντικειμένου, ειδικά υπό συνθήκες κατεπείγοντος (όπως είναι οι εξελίξεις εντός Eurogroup).

Η επίτευξη για ένα τόσο σοβαρό θέμα μιας αμιγώς πολιτικής συμφωνίας χωρίς νόμιμο έρεισμα στις Συνθήκες, θα δημιουργούσε επί μακρόν νομική αβεβαιότητα. Επισημαίνεται δε ότι και στην σχετικά πρόσφατη περίπτωση της κατεπείγουσας ενίσχυσης της ρευστότητας είτε του τραπεζικού συστήματος κρατών μελών είτε μεμονωμένων πιστωτικών ιδρυμάτων αυτών, επετεύχθη μεν στην αρχή πολιτική συμφωνία, αλλά αυτή εντάχθηκε στο νομικό πλαίσιο περί κρατικών ενισχύσεων για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους (κατά το άρθρο 107 παράγραφος 3 περ. β' της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Συνεπώς, δεν πρόκειται επ'ουδενί για αντίστοιχη περίπτωση.

Βάσει όλων των ανωτέρω, προκύπτει ότι οι συζητήσεις περί δυνατότητας της χώρας μας για έξοδο από την ευρωζώνη δεν λαμβάνουν καν υπόψη το ενωσιακό δίκαιο, που – όπως προεκτέθηκε – δεν παρέχει τέτοια νομική δυνατότητα. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει σε περίπτωση λανθασμένων χειρισμών.


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1pOiKTG
via IFTTT

ΒΟΜΒΑ !!! ΣΤΗ ΓΛΑΣΚΩΒΗ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΖΟΥΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ !!!

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
Γλασκώβη: Η πόλη όπου οι φτωχοί πεθαίνουν 30 χρόνια νεότεροι από τους πλούσιους !!!



Η κακή ποιότητα των φθηνών τροφών και ιδίως του επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος είναι η κύρια αιτία. Η πόλη της Γλασκώβης είναι εδώ και καιρό γνωστή για την μεγάλη διαφορά του προσδόκιμου ζωής μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών. Οι διαφορές μάλιστα είναι χαοτικές, καθώς ο μέσος όρος ζωής είναι στα 54 χρόνια στις φτωχές περιοχές ενώ ξεπερνά τα 80 χρόνια στις πλούσιες.

Οι ερευνητές φαίνεται ότι κατέληξαν πλέον σε ένα συμπέρασμα για αυτή την χαοτική διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών. Και την αποδίδουν στην συχνή κατανάλωση φθηνού επεξεργασμένου κρέατος από τους φτωχούς κατοίκους της πόλης.

Τα υψηλά επίπεδα φωσφορικού άλατος στο κόκκινο κρέας συνδέονται με την πρόωρη γήρανση και την καταστροφή των νεφρών. Και οι ερευνητές βρήκαν ότι το φωσφορικό αλάτι που περιέχουν οι επεξεργασμένες τροφές είναι πιο εύκολα απορροφήσιμο από το σώμα παρά από το κανονικό φρέσκο και μη επεξεργασμένο κρέας.

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων από αυτή την ουσία, η οποία βρίσκεται σε πολλές τροφές (αυγά, γάλατα ακόμα και λαχανικά) επηρεάζει τα τελομερή, τα οποία είναι βασικά στοιχεία των χρωμοσωμάτων τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από μία σειρά από ασθένειες, μεταξύ των οποίων τα καρδιαγγειακά νοσήματα μέχρι τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο.

Τα τελομερή είναι τόσο σημαντικά για το ανθρώπινο σώμα, ώστε κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αν μετρηθούν μπορούν να δώσουν μια σχετικά ακριβή πρόβλεψη για το πόσο θα ζήσει κάποιος.

Πάντως το κόκκινο κρέας, ιδίως το επεξεργασμένο (όπως για παράδειγμα το μπέικον) και δη το φθηνό, κακής ποιότητας συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση καρκίνου έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Πάντως στην περίπτωση της Γλασκώβης εντοπίστηκε και μία ακόμα ενδιαφέρουσα παράμετρος: οι άνθρωποι που ζούσαν στις φτωχές περιοχές και κατανάλωναν εκτός από κόκκινο κρέας και αρκετά λαχανικά, είχαν καταφέρει να μειώσουν σημαντικά τις επιπτώσεις και να ζήσουν λίγο παραπάνω από όσους τρέφονταν μόνο με το φθηνό επεξεργασμένο κρέας.

Η έρευνα σημειώνει ότι είναι η φτώχεια και όχι μία προσωπική επιλογή αυτή η συμπεριφορά σε ότι αφορά την διατροφή. «Πρέπει να μπορείς να αγοράσεις καλής ποιότητας φαγητό, διαφορετικά αν δεν έχεις τα χρήματα, τότε σίγουρα θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα υγείας» επισημαίνει ένας από τους υπεύθυνους της έρευνας. Κάτι που ακούγεται όχι μόνο κυνικό αλλά και απίστευτα τραγικό, σε μία κοινωνία που εκτός των συντηρητικών στις τροφές συντηρεί και τις ανισότητες μεταξύ των πολιτών της.


ΠΗΓΗ
http://ift.tt/1qZ1j3M


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1T9oBus
via IFTTT

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: 5ΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ !!!

ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
Διπλό χτύπημα για 120.000 χαμηλοσυνταξιούχους εντός του 2016 αναμένεται να επιφέρει η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, καθώς παράλληλα με την διακοπή καταβολής του ΕΚΑΣ λόγω των νέων χαμηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων, θα υποστούν και αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα κατά 150% !!!



Μάλιστα την ίδια τύχη θα έχουν μέχρι τέλος του 2019 και οι υπόλοιποι περίπου 250.000 δικαιούχοι του επιδόματος που θα το «χάσουν» τα επόμενα χρόνια.

Παράπλευρη απώλεια του νέου ασφαλιστικού θεωρείται και η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων ασφάλισης η οποία καθίσταται σχεδόν απαγορευτική λόγω της αύξησης του κόστους εξαγοράς.

Πρόκειται για δύο ακόμη εισπρακτικού χαρακτήρα διατάξεις που προστίθενται στις διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου το οποίο η κυβέρνηση προτίθεται να ψηφίσει ανεξάρτητα από την τύχη της αξιολόγησης από τους δανειστές λόγω των τεράστιων ελλειμμάτων του συστήματος.

Αναλυτικά για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, η γενική συμμετοχή στα φάρμακα είναι 10% ενώ υπάρχουν και παθήσεις που εμπίπτουν σε μηδενική συμμετοχή.

'Οσοι όμως βρεθούν λόγω των νέων εισοδηματικών κριτηρίων χωρίς επίδομα, εντός του τρέχοντος έτους, θα χάσουν παράλληλα και την δυνατότητα μειωμένης συμμετοχής στα φάρμακα και θα κληθούν να συμμετέχουν στη δαπάνη με το ίδιο ποσοστό που καταβάλλουν οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι, ήτοι 25%.

'Ενα ακόμη εισπρακτικό μέτρο αφορά στην αλλαγή της βάσης υπολογισμού των πλασματικών ετών, που εκτινάσσει το κόστος εξαγοράς έως και κατά 5 φορές περισσότερο σε σχέση με το τι ισχύει σήμερα.

Μέχρι σήμερα η αναγνώριση ως συντάξιμων των πλασματικών χρόνων (στρατός, σπουδές, παιδιά) απαιτεί την καταβολή εκ μέρους τουθ ασφαλισμένου του Δημοσίου εισφρορά 6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών.

Ως συντάξιμες αποδοχές λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές του υπαλλήλου (βασικός μισθός, επίδομα 140 ευρώ και επίδομα θέσης) του Οκτωβρίου 2011.

Αντιστοίχως για τους ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα το κόστος για τις περισσότερες κατηγορίες πλασματικών ετών είναι στα 168 ευρώ αναφέρει η Καθημερινή.

Με τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό η αναγνώριση των πλασματικών ετών γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα πλασματικού χρόνου της εισφοράς, στο ποσοστό που ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς δηλαδή 20% επί των συντάξιμων αποδοχών.

Η εισφορά δε, υπολογίζεται επί των αποδοχών του ασφαλισμένου κατά τον μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς.

Η αλλαγή αυτή οδηγεί έως και σε πενταπλασιασμό του κόστους...


ΠΗΓΗ
http://ift.tt/1T9pcfz


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1T9ncnx
via IFTTT

ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000.000 ΜΙΣΘΟΙ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 30 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ !!!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ
Μείωση αποδοχών που σε ετήσια βάση φθάνουν και τα 410 ευρώ για τους υψηλόμισθους και 41 ευρώ για όσους αμείβονται με τα κατώτατα όρια των 586 ευρώ, προκαλεί η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα !!!



Στις αποδοχές Ιουνίου οι εργαζόμενοι θα δουν τις ασφαλιστικές τους κρατήσεις να αυξάνονται κατά 0,5% λόγω της αναπροσαρμογής των εισφορών επικουρικής αασφάλισης από 3% σε 3,5%.

Πάνω από 2,3 εκατ. μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, 600.000 υπάλληλοι του Δημοσίου και περίπου 130.000 μισθωτοί σε ΔΕΚΟ και τράπεζες θα έχουν έμμεση μείωση αποδοχών που κυμαίνεται από 5 έως 30 ευρώ το μήνα και φθάνει τα 60 έως 410 ευρώ το χρόνο, για 14 μισθούς που περιλαμβάνουν τα δώρα Χρισουγέννων, Πάσχα αλλά και το επίδομα Αδείας.

Η ίδια επιβάρυνση, δηλαδή 3,5% αντί 3% επί των μικτών συνολικών αποδοχών, θα ισχύσει και για εργοδοτικές εισφορές από την 1η Ιουνίου, όπως προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Με τις νέες κρατήσεις οι μειώσεις ξεκινούν από τους μισθούς των 586 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, χαμηλόμισθος με 586 ευρώ μικτά θα λαμβάνει 492 ευρώ καθαρά (προ φόρων) από τον Ιούνιο, αντί 495 ευρώ σήμερα. Δηλαδή μείωση 3 ευρώ το μήνα ή 41 ευρώ το χρόνο.

Μισθωτός με 943 ευρώ μικτά θα λαμβάνει 792 ευρώ καθαρά (προ φόρων) από τον Ιούνιο, αντί 797 ευρώ σήμερα. Δηλαδή μείωση 5 ευρώ το μήνα ή 66 ευρώ το χρόνο.

Εργαζόμενος με 1.300 ευρώ μικτά θα λαμβάνει 1.092 ευρώ καθαρά (προ φόρων) από τον Ιούνιο, αντί 1.099 ευρώ σήμερα. Δηλαδή μείωση 7 ευρώ το μήνα ή 91 ευρώ το χρόνο.

Μισθωτός με 1.657 ευρώ μικτά θα λαμβάνει 1.392 ευρώ καθαρά (προ φόρων) από τον Ιούνιο, αντί 1.400 ευρώ σήμερα. Δηλαδή μείωση 8 ευρώ το μήνα ή 116 ευρώ το χρόνο.

Υπάλληλος τράπεζας με 1.895 ευρώ μικτά θα λαμβάνει 1.592 ευρώ καθαρά (προ φόρων) από τον Ιούνιο, αντί 1.601 ευρώ σήμερα. Δηλαδή μείωση 9 ευρώ το μήνα ή 133 ευρώ το χρόνο.

Εργαζόμενος ΔΕΚΟ με 2.782 ευρώ μικτά θα λαμβάνει 2.292 ευρώ καθαρά (προ φόρων) από τον Ιούνιο, αντί 2.305 ευρώ σήμερα. Δηλαδή μείωση 14 ευρώ το μήνα ή 191 ευρώ το χρόνο.

Στέλεχος επιχείρησης με 3.561 ευρώ μικτά θα λαμβάνει 2.991 ευρώ καθαρά (προ φόρων) από τον Ιούνιο, αντί 3.009 ευρώ σήμερα. Δηλαδή μείωση 18 ευρώ το μήνα ή 250 ευρώ το χρόνο.

Εργαζόμενος με 4.037 ευρώ μικτά θα λαμβάνει 3.391 ευρώ καθαρά (προ φόρων) από τον Ιούνιο, αντί 3.411 ευρώ σήμερα. Δηλαδή μείωση 20 ευρώ το μήνα ή 283 ευρώ το χρόνο.

Στέλεχος με 5.860 ευρώ μικτά θα λαμβάνει 4.922 ευρώ καθαρά (προ φόρων) από τον Ιούνιο, αντί 4.952 ευρώ σήμερα. Δηλαδή μείωση 29 ευρώ το μήνα ή 410 ευρώ το χρόνο.

ΠΗΓΗ
http://ift.tt/1T9paEw


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1VEpOQZ
via IFTTT

ΤΧΣ: Η SPENCER STUART ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ & ΞΕΝΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ 
εταιρία Spencer Stuart επιλέχθηκε ως η προτιμώμενη εταιρεία συμβούλων για την αξιολόγηση των Δ.Σ. των τραπεζών !!!



Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη στις 19 Αυγούστου 2015 μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ενεργεί για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με τη βοήθεια ενός ανεξάρτητου διεθνούς συμβούλου με αποδεδειγμένη εμπειρία και τεχνογνωσία, θα υλοποιήσει πρόγραμμα αξιολόγησης των Διοικητικών Συμβουλίων και των Επιτροπών των συστημικών τραπεζών.

Ο σκοπός του έργου που θα αναλάβει η Spencer Stuart θα αφορά κυρίως:

α) Το σχεδιασμό, σε συνεργασία με το ΤΧΣ και σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, των κριτηρίων αξιολόγησης και των δεξιοτήτων/προφίλ των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και των Επιτροπών τους.

β) Την αξιολόγηση και αναθεώρηση της δομής διακυβέρνησης.

γ) Τη σύνταξη και παρουσίαση αναλυτικής έκθεσης αξιολόγησης καθώς και την υποβολή συστάσεων βελτίωσης της λειτουργίας των Διοικητικών Συμβουλίων και των Επιτροπών τους.

Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργίας των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών και των Επιτροπών τους σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, αλλά και υπό τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό τραπεζικό τομέα, ο οποίος αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος καθώς και θέματα όπως αυτό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

H Spencer Stuart ιδρύθηκε το 1956, έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, απασχολεί περισσότερους από 400 συμβούλους και αναλαμβάνει ετησίως περισσότερα από 4.000 έργα.

H Spencer Stuart έχει περισσότερα από 60 χρόνια εξειδικευμένης εμπειρίας στην αξιολόγηση διοικήσεων και εταιρικής διακυβέρνησης.

Διαθέτει επίσης αποδεδειγμένη εμπειρία στην αξιολόγηση διοικήσεων σημαντικών τραπεζών της Ευρωζώνης και στις χώρες του ΟΟΣΑ, εμπειρία στην παροχή συμβουλών σε ρυθμιστικές και εποπτικές αρχές και λεπτομερή γνώση του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που ρυθμίζει την εταιρική διακυβέρνηση των τραπεζών και των εποπτικών πρακτικών της ΕΕ.

ΠΗΓΗ
http://ift.tt/1NZhnrE


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1rE9KT1
via IFTTT

ΒΑΡΥΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ !!!

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Οι αυξήσεις θα είναι σταδιακές και αναδρομικές αφού ξεκινούν από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και φθάνουν μέχρι το 2022, όταν πλέον κάθε αγρότης θα πληρώνει για σύνταξη και υγεία το 26,95% του εισοδήματός του !!!



Η σωρευτική αύξηση από φέτος μέχρι και το 2022 αγγίζει το 39% για έναν αγρότη που είναι σήμερα ενταγμένος στην τρίτη ασφαλιστική κλάση και θα δηλώνει ετήσιο εισόδημα μέχρι 4.923 ευρώ (κατώτατη ασφαλιστική κατηγορία).

Σήμερα περισσότεροι από τους μισούς ασφαλισμένους του ΟΓΑ (περίπου 350.000 αγρότες) βρίσκονται στην τρίτη ασφαλιστική κλάση, ενώ εννέα στους δέκα αγρότες δήλωσαν το 2014 εισόδημα έως 5.000 ευρώ.

Ειδικότερα η 3η κλάση θα πληρώσει 379 ευρώ περισσότερα το 2016 σε εισφορές (συνολικά 1.333 ευρώ) σε σύγκριση με το 2014 (είχε πληρώσει 954 ευρώ).

Το πρώτο «καπέλο» για τους ασφαλισμένους αγρότες έρχεται με τις εισφορές του β' εξαμήνου του 2015 αφού αυξάνεται κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες (από 7% στο 10%) η εισφορά για σύνταξη (ποσοστό αύξησης 42,87%).

Οι ασφαλισμένοι στην τρίτη ασφαλιστική κλάση θα πληρώσουν μόνο για σύνταξη 436 ευρώ για το β' εξάμηνο του 2015 και 871 ευρώ για ολόκληρο το 2016.

Αντίστοιχα οι ασφαλισμένοι στην 2η κλάση θα πληρώσουν μόνο για σύνταξη 362 ευρώ το β' εξάμηνο του 2015 και 724 ευρώ το 2016.

Σε αυτά τα ποσά πρέπει να προστεθούν οι εισφορές για υγειονομική περίθαλψη που, σύμφωνα με το 'Εθνος, αυξάνεται από 1/1/2016 έως 31/12/2016 σε ποσοστό 3,61% (αντί 2,75%) επί των υφιστάμενων ασφαλιστικών κατηγοριών.


ΠΗΓΗ
http://ift.tt/1NZhnrp


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1Ul2kix
via IFTTT

3 ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ & ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ !!!

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 240.000 ΕΥΡΩ ΣΕ 3 ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ
3 γιαγιάδες νίκησαν τις τράπεζες και ανοίγουν τον δρόμο για αποζημιώσεις - μαμούθ !!!




Το δρόμο σε χιλιάδες επενδυτές που έχασαν τα λεφτά τους, εξαπατημένοι ουσιαστικά από τα τραπεζικά στελέχη ανοίγουν δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δικαιώνουν πολίτες και τους αποζημιώνουν.

Ήδη αποζημίωση μαμούθ, ύψους 240.000 ευρώ, όσο δηλαδή και το κεφάλαιο που διέθεσαν, επιδίκασε το Πρωτοδικείο Αθηνών σε τρείς σουπερ γιαγιάδες (συνταξιούχοι, ηλικίας από 68 έως 92 ετών), οι οποίες τα έβαλαν με το τραπεζικό – ασφαλιστικό σύστημα αφού κρίθηκε ότι ουσιαστικά εξαπατήθηκαν και επένδυσαν μέσω ασφαλιστηρίων συμβολαίων σε ομόλογα υψηλού ρίσκου, εν αγνοία τους.

Η απόφαση έχει μεγάλη σημασία για χιλιάδες άλλους πολίτες και αν επικυρωθεί σε ανώτερα δικαστήρια αλλάζει τα δεδομένα γύρω από τα επενδυτικά προϊόντα που διακινούνται στην αγορά, μέσω ασφαλιστηρίων ζωής, ασφαλιστικών επιχειρήσεων, τραπεζών, εταιρειών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις γυναίκες επενδυτές, πείστηκαν να δεσμεύσουν τα χρήματά τους για 10 χρόνια (έως το 2019), επενδύοντας μέσω ασφαλιστικής εταιρείας αποκλειστικά σε τραπεζικά ομόλογα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ

Η απόφαση έχει βαρύνουσα σημασία γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο σε πολλούς επενδυτές να υποβάλλουν αγωγές και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις εξαιτίας του ρίσκου που «σπρώχθηκαν» να πάρουν αγοράζοντας ομόλογα μέσω ασφάλισης και έχασαν το κεφάλαιό τους, χωρίς να αντιληφθούν ότι καθοδηγήθηκαν να εμπλακούν σε μια επενδυτική δραστηριότητα υψηλού ρίσκου.

Η δικαστική απόφαση αποδέχεται ουσιαστικά ότι η «έλλειψη» ενημέρωσης των επενδυτών, ώστε να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους τέτοιων προϊόντων, συνιστά αμέλεια της ασφαλιστικής εταιρίας με την οποία σύναψαν το συμβόλαιο.

Εν προκειμένω οι τρεις γυναίκες είχαν επενδύσει συνολικά 240.000 ευρώ μέσω ασφαλιστικής εταιρείας σε τραπεζικά ομόλογα , όταν προ τριετίας ακριβώς (26-3-13) μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτές τις αγωγές τους και υποχρέωσε την κυπριακή ασφαλιστική εταιρεία, που μέσω τράπεζας προωθούσε τέτοιες επενδυτικές ασφαλίσεις, όχι μόνο να καλύψει τη ζημιά τους, ύψους 240.000 ευρώ, αλλά και τους τόκους που θα έπαιρναν εάν συνέχιζαν να έχουν τα χρήματά τους σε προθεσμιακές καταθέσεις.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Η δικαστική απόφαση έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε έως τώρα, αναγνωρίζοντας ότι και αυτοί που προβαίνουν σε επενδύσεις μέσω ασφαλίσεων δικαιούνται αντίστοιχη προστασία με όσους αγοράσουν επενδυτικά προϊόντα μέσω τραπεζών ή άλλων επενδυτικών εταιρειών.

Μάλιστα, η απόφαση θεωρείται είναι πρωτοποριακή από έγκυρους δικαστικούς κύκλους ,διότι προσαρμόζεται με τις τρέχουσες νομοθετικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και αυτό γιατί στα βασικά σημεία της οι παραδοχές δημιουργούν πολλοί σημαντικά δεδικασμένα τα οποία πιθανόν έχουν αντιμετωπίσει, αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες πολίτες που νόμιζαν πως είχαν προβεί σε μια ασφαλή επένδυση των οικονομιών μιας ζωής. Οι παραδοχές αυτές είναι, ότι:

Α) Η Ασφαλιστική εταιρεία και η τράπεζα αθέτησαν το καθήκον να διαφωτίσουν και να προειδοποιήσουν τις συνταξιούχους για την ασφάλεια του κεφαλαίου τους, αφού η πληροφόρηση εστίασε μόνο στο δέλεαρ της υψηλής απόδοσης.

Β) Οι συνταξιούχοι υπέγραψαν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο χωρίς να διαβάσουν και να κατανοήσουν τους όρους, που ήταν δυσνόητοι για έναν μέσο άνθρωπο.

Γ) Οι εταιρείες υποστήριζαν στο δικαστήριο ότι οι γυναίκες έχουν αποκλειστική υπαιτιότητα (ή έστω κατά 99%) για την απώλεια των χρημάτων τους, γιατί έσπευσαν να υπογράψουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο χωρίς να κατανοήσουν τους όρους . Το Πρωτοδικείο έκρινε, όμως, ότι τα στελέχη της εταιρείας, με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία τους, οφείλουν όχι μόνο να ψάξουν και να εκτιμήσουν το προφίλ του εκάστοτε επενδυτή, αλλά και να αποτρέψουν τις τρεις γυναίκες από αυτή την επένδυση.

Δ) Οι συνταξιούχοι αδυνατούσαν να αντιληφθούν τα χαρακτηριστικά του επενδυτικού προϊόντος, την ιδιότητα του ομολόγου και τους κινδύνους, λόγω της ηλικίας τους (62, 64 και 87 ετών κατά την υπογραφή), του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου κ.λπ.

Όλα αυτά τα επιχειρήματα όπως δομούνται στη δικαστική απόφαση ουσιαστικά χτίζουν βάσιμους λόγους διεκδίκησης αποζημιώσεων σε ανάλογες περιπτώσεις.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η επένδυση για τις τρείς γυναίκες έγινε στα τέλη του 2009 όταν ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά για την επικείμενη λήξη των προθεσμιακών τους καταθέσεων. Πείστηκαν λοιπόν να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους σε μια πολύ αποδοτικότερη ασφάλιση επενδυτικού χαρακτήρα, διαβεβαιώνοντας ότι επί μία πενταετία θα έχουν σταθερή επιτοκιακή απόδοση 4,35%, ενώ από τα επιτόκια των προθεσμιακών ήταν 2,50% και επρόκειτο να μειωθούν.

Οι συνταξιούχοι δέσμευσαν τα χρήματά τους για 10 χρόνια (έως το 2019), επενδύοντας μέσω ασφαλιστικής εταιρείας αποκλειστικά σε τραπεζικά ομόλογα.

Η πληροφόρηση και η ενημέρωση που είχαν από τους αρμοδίους για τα χαρακτηριστικά και τους κινδύνους μιας τέτοιας επένδυσης ήταν ελλιπείς έως ανύπαρκτες, καθώς κανείς δεν περίμενε «το κανόνι» που θα ακολουθούσε.

Μάλιστα, στην αίτηση ασφάλισης δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι τα χρήματα επενδύονται σε ομόλογα αλλοδαπής εταιρείας εισηγμένα στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Όταν η τράπεζα μπήκε σε εκκαθάριση (και έγιναν σχετικές ανακοινώσεις στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου για αναστολή διαπραγμάτευσης του ομολόγου), οι τρεις γυναίκες ειδοποιήθηκαν ότι έχασαν τα χρήματά τους. Μόλις τότε συνειδητοποίησαν ότι είχαν πειστεί να επενδύσουν όχι σε ασφάλιση, αλλά σε ομόλογα με μηδενική πλέον αξία.


ΠΗΓΗ
http://ift.tt/1NZhljn


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1Ul2kiv
via IFTTT

ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ 145.000 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΠΔ !!!

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΟΙΠ ΑΝΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΠΔ Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Σχέδιο για τη ρύθμιση στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων 145.000 δημόσιων και δημοτικών υπαλλήλων θα υποβάλει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μετά από εντολή του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) !!!




Η ανακοίνωση του ΚΥΣΟΙΠ :



3. Το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. ανέθεσε στη Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να ετοιμάσει αναλυτική εισήγηση που να περιλαμβάνει: α) σχέδιο για τη ρύθμιση, εντός του 2016, των στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων που έχει χορηγήσει σε 145.000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους και β) προτάσεις για την ενίσχυση του αναπτυξιακού του ρόλου στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η σχετική εισήγηση θα συζητηθεί στο ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. εντός του Μαίου».



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1QErcuP
via IFTTT

ΒΟΜΒΑ ΣτΕ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ !!!

ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ & ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ
Tο σχέδιο του προεδρικού διατάγματος με το οποίο καθορίζεται ο τρόπος που προσδιορίζεται η αξία ενός ακινήτου όταν αυτό κατάσχεται, αλλά και ποιο είναι το αρμόδιο όργανο που προσδιορίζει την εμπορική αξία του ακινήτου έκρινε νόμιμο το Συμβούλιο της Επικρατείας !!!
Για ένα κομμάτι ψωμί θα χάνονται τα ακίνητα !!!




ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας Δανειοληπτών & Εγγυητών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Το σχέδιο του διατάγματος που κατέθεσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, προβλέπει ότι υπεύθυνος για τον καθορισμό της αξίας του ακινήτου που βγαίνει στον πλειστηριασμό είναι ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να προσλάβει έναν εκτιμητή από το Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών.

Μάλιστα, ο τελευταίος, πρέπει μέσα σε συγκεκριμένη ημερομηνία να συντάξει και να παραδώσει έγγραφη εκτίμηση στον δικαστικό επιμελητή, «σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά ή τα διεθνή αναγνωρισμένα εκτιμητικά πρότυπα» για την αξία του ακινήτου.

Η αμοιβή για την διενέργεια της εκτίμησης καθορίζεται εκ των προτέρων ελεύθερα μετά από έγγραφη συμφωνία για την ανάθεση του έργου, ενώ υπόχρεος για την καταβολή της αμοιβής αυτής είναι αυτός που επισπεύδει τονπλειστηριασμό, πχ η Τράπεζα.


Με βάση την εμπορική (και όχι την αντικειμενική αξία όπως γινόταν μέχρι σήμερα) θα προχωρούν οι διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμού ακινήτων από την 1η Ιουνίου.
Με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, υλοποιείται στην πράξη η σχετική πρόβλεψη του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, υπό την θύελλα αντιδράσεων του νομικού (και όχι μόνο) κόσμου της χώρας και υπό τις ισχυρές πιέσεις των δανεσιτών και εν όψει της τότε απειλούμενης κατάρρευσης της οικονομίας.

Η νέα ρύθμιση οδηγεί αναπόφευκτα σε αδικίες και στην αντιμετώπιση των ακινήτων με τη λογική των «δύο ταχυτήτων».

Κι αυτό γιατί ενώ ένα ακίνητο εξακολουθεί και σήμερα να φορολογείται με βάση τις «φουσκωμένες» (σε σχέση με την πραγματική αγοραία τιμή) αντικειμενικές αξίες (παρά τη μείωσή τους κατά περίπτωση το πολύ έως 20%), την ίδια στιγμή, όταν κατάσχεται, η όλη επιβαρυντική διαδικασία για τον ιδιοκτήτη του θα γίνεται με την ασφαλώς χαμηλότερη εμπορική αξία.

'Ετσι ενώ ο φορολογούμενος πληρώνει ακριβά το ακίνητο μέσω του ΕΝΦΙΑ όταν βρεθεί μπροστά στο φάσμα της κατάσχεσης λόγω χρεών θα βρίσκεται και πάλι χαμένος και μάλιστα ακόμη περισσότερο αφού θα χρησιμοποιείται ως «μπούσουλας» η εμπορική αξία του ακινήτου, που στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ μικρότερης της αντικειμενικής αξίας.

'Ετσι το ακίνητο θα μπορεί να εκποιηθεί σε πολύ χαμηλότερη τιμή, γεγονός που έχει επικριθεί έντονα και από τους δικηγορικούς συλλόγους, σύμφωνα με το 'Εθνος, αφού έτσι ωφελείται εκείνος που επισπεύδει την κατάσχεση ή «χτυπά» το ακίνητο, με προφανή βλάβη του ιδιοκτήτη και αντίστοιχη ζημιά του.


ΠΗΓΕΣ
http://ift.tt/HiFKo9
http://www.enikos.gr


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1QErcuN
via IFTTT

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ !!!

ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
Ότι ναυάγιο της ζωής και της πολιτικής φοράει ακόμη παπούτσια, κάνει και ένα νέο κομμα !!!

Με 4-5 πικραμένους, που το παίζουν ηγετική ομάδα και με 3 αράδες συνθήματα του κώλου, που δεν έχουν το παραμικρό αντίκρυσμα στην πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά η κοινωνία και η σχεδόν τελειωμένη παραγωγική οικονομία, βάζουν πλώρη για τη βουλή, με μοναδικό στόχο να εξασφαλίσουν τα 7-10 χιλιαρικάκια κάθε μήνα και τα τζάμπα προνόμια.



Το American Dream στην Ελλάδα του 2016 συνεχίζει να επενδύει στο δημόσιο, στον κρατικοδίαιτο λιτό βίο και στο άρμεγμα του κρατικού προϋπολογισμού !!!


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1SNFbCW
via IFTTT

ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΛΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ZEROHEDGE ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
Δεν προφταίνει να τυπώνει εθνικό νόμισμα η Βενεζουέλα, αλλά το πρόβλημα επιδεινώνεται !!!
Και μάλιστα σε μια πετρελαιοπαραγωγό χώρα της οποίας η κεντρική τράπεζα είναι κρατική !!!
Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει στην Ελλάδα !!!
Το έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι, επειδή το πρόβλημα δεν είναι το νόμισμα, τη λύση δεν μπορεί να τη δώσει το νόμισμα !!!

Πιστεύει κανείς ότι αν στην Ελλάδα, τα 300 Δις που κόστισε η στήριξη του τραπεζικού συστήματος, είχαν  δοθεί σε δραχμές, αντί σε ευρώ, σήμερα το πρόβλημα θα είχε λυθεί ;;;
Και σε τι άλλαξε προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο η Ελλάδα, όταν οι μίζες της SIEMENS και των εξοπλιστικών σταμάτησαν να πληρώνονται σε δραχμές και, από το 2002, πληρώνονται σε ευρώ ;;; 


This Is The End: Venezuela Runs Out Of Money To Print New Money

Tyler Durden's picture


Back in February, when we commented on the unprecedented hyperinflation about the be unleashed in the Latin American country whose president just announced that he would expand the "weekend" for public workers to 5 days we joked that it is unclear just where the country will find all the paper banknotes it needs for all its new physical currency. After all, central-bank data shows Venezuela more than doubled the supply of 100-, 50- and 2-bolivar notes in 2015 as it doubled monetary liquidity including bank deposits. Supply has grown even as Venezuela has fewer U.S. dollars to support new bolivars, a result of falling oil prices.

This question, as morbidly amusing as it may have been to us if not the local population, became particularly poignant recently when for the first time, one US Dollar could purchase more than 1000 Venezuela Bolivars on the black market (to be exact, it buys 1,127 as of today).
And then, as if on cue the WSJ responded: "millions of pounds of provisions, stuffed into three-dozen 747 cargo planes, arrived here from countries around the world in recent months to service Venezuela's crippled economy. But instead of food and medicine, the planes carried another resource that often runs scarce here: bills of Venezuela's currency, the bolivar.
The shipments were part of the import of at least five billion bank notes that President Nicolás Maduro's administration authorized over the latter half of 2015 as the government boosts the supply of the country's increasingly worthless currency, according to seven people familiar with the deals.
More planes were coming: in December, the central bank began secret negotiations to order 10 billion more bills which would effectively double the amount of cash in circulation. That order alone is well above the eight billion notes the U.S. Federal Reserve and the European Central Bank each print annually—dollars and euros that unlike bolivars are used world-wide.
Where things got even more ridiculous for the government where the largest bill in denomination is 100 Bolivars, is how much physical currency it needed, and the cost to print it:
The high cost of the printing binge is an especially heavy burden as Venezuela reels from the oil-price collapse and 17 years of free-spending socialist rule that have left state finances in shambles.

Most countries around the world have outsourced bank-note printing to private companies that can provide sophisticated anticounterfeiting technologies like watermarks and security strips. What drives Venezuela's orders is the sheer volume and urgency of its currency needs.

The central bank's own printing presses in the industrial city of Maracay don't have enough security paper and metal to print more than a small portion of the country's bills, the people familiar with the matter said. Their difficulties stem from the same dollar shortages that have plagued Venezuela's centralized economy, as the Maduro administration struggles to pay for imports of everything, including cancer medication, toilet paper and insect repellent to battle the mosquito-borne Zika virus.
Wait a minute, why not just print a single 100,000,000 Bolivar note instead of one million 100 bolivar bills? After all the savings on the printing, let along the air freight, to the already insolvent country will be tremendous and allow it to pretend it is not a failed nation for at least a few more days? It is here that the sheer brilliance of the rulers of this socialist paradise shines through:
Currency experts say the logistical challenges of importing and storing massive quantities of bank notes underscore an undeniable truth: Venezuela is spending a lot more than it needs because the government hasn't printed a higher-denomination bank note—revealing a misplaced fear, analysts say, that doing so would implicitly acknowledge high inflation the government publicly denies.

"Big bills do not cause inflation. Big bills are the result of inflation," said Owen W. Linzmayer, a San Francisco-based bank-note expert and author who catalogs world currencies. "Larger bills can actually save money for the central bank because instead of having to replace 10 deteriorated notes, you only need five or one," he said.

The Venezuelan central bank's latest orders have been exclusively only for 100- and 50-bolivar notes, according to the seven people familiar with the deals, because 20s, 10s, 5s and 2s are worth less than the production cost.

Mr. Maduro and his allies say galloping consumer prices reflect a capitalist conspiracy to destabilize the government.
Well, no, but at this point one may as well sit back and laugh at the idiocy of it all.  But at least we will give Maduro one thing: he has done away with the pretense that when push comes to shove, the state and the central bank (and thus commercial banks) are two different things: "the president in late December changed a law to give himself full control over the central bank, stripping congressional oversight just as his political opponents took control of the National Assembly for the first time in 17 years."
Sadly, that did nothing for the imploding economy and country, whose morgues are now overflowing due to rampant social violence.
Of course, the punchline of all the above means that Venezuela has to buy bolivars from abroad at any cost. "It's easy money for a lot of these companies," one of the people with details on the negotiations said. 
The problem is that it is "very difficult money" for Venezuela which needs to pay in hard dollars to print its rapidly devaluing domestic currency. In fact, among the sources of funds to purchase its own money was the liquidation of its gold reserves, which as we reported recently, Venezuela has been quietly selling to willing offshore buyers.
* * *
All of this brings us to today's latest update in the sad story of Venezuela's terminal collapse: today Bloomberg wrote a story that basically covers everything said above, noting that "Venezuela's epic shortages are nothing new at this point. No diapers or car parts or aspirin -- it's all been well documented. But now the country is at risk of running out of money itself."
Indeed, as we hinted three months ago, "Venezuela, in other words, is now so broke that it may not have enough money to pay for its money."
Among the new information revealed by Bloomberg is that last month, De La Rue, the world's largest currency maker, sent a letter to the central bank complaining that it was owed $71 million and would inform its shareholders if the money were not forthcoming.The letter was leaked to a Venezuelan news website and confirmed by Bloomberg News.
"It's an unprecedented case in history that a country with such high inflation cannot get new bills," said Jose Guerra, an opposition law maker and former director of economic research at the central bank. Late last year, the central bank ordered more than 10 billion bank notes, surpassing the 7.6 billion the U.S. Federal Reserve requested this year for an economy many times the size of Venezuela's.
Venezuela had prudently diversified its money printing relationships, and ahead of the 2015 congressional elections, the central bank tapped the U.K.'s De La Rue, France's Oberthur Fiduciaire and Germany's Giesecke & Devrient to bring in some 2.6 billion notes, Bloomberg adds. Before the delivery was completed, the bank approached the companies directly for more. De La Rue took the lion's share of the 3-billion-note order and enlisted the Ottawa-based Canadian Bank Note Company to ensure it could meet a tight end-of-year deadline.
As we reported four months ago, the cash arrived in dozens of 747 jets and chartered planes. Under cover of security forces and snipers, it was transferred to armored caravans where it was spirited to the central bank in dead of night.
But while Venezuela was already planning its future cash orders, the cash vendors were starting to get worried. According to company documents, De La Rue began experiencing delays in payment as early as June. Similarly, the bank was slow to pay Giesecke & Devrient and Oberthur Fiduciaire. So when the tender was offered, the government only received about 3.3 billion in bids, bank documents show.
Which led to an interesting phenomenon: when it comes to counterparty risk, one usually has in mind digital funds or electronic securities. In this case, however, the counterparty risk involved cold, hard cash: "Initially, your eyes grow as big as dish plates," said one person familiar with matter. "An order big enough to fill your factory for a year, but do you want to completely expose yourself to a country as risky as Venezuela?"
As Venezuela's full implosion emerges, the answer has now become obvious, and companies are backing away. With its traditional partners now unenthusiastic about taking on new business, the central bank is in negotiations with others, including Russia's Goznack, and has a contract with Boston-based Crane Currency, according to documents and industry sources.
We expect these last ditch efforts to obtain much needed paper currency for the hyperinflating nation will break down shortly, forcing Venezuela into one of two choices: do away with cash entirely and resort to barter, or begin printing high-denomination bills which in turn will only facilitate even faster hyperinflation as there will be no actual physical limit on how much something can cost; as of right now the very physical limit is how many 100 bolivar bills one can put on a wheelbarrow.
Steve Hanke, a professor of applied economics at Johns Hopkins University, who has studied hyperinflation for decades, says that to maintain faith in the currency when prices spiral, governments often add zeros to bank notes rather than flood the market.
"It's a very bad sign to see people running around with wheelbarrows full of money to buy a hot dog," he said. "Even the cash economy starts breaking down."
In Venezuela's case it is sadly too late.


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1SvRvJ2
via IFTTT