Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ...ΟΙ 6 ΣΤΙΣ 10 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ !!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΝΔ ΑΦΟΥ ΣΕ 8 ΣΤΙΣ 10 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σύμφωνα με το vouliwatch.gr, στο 55% των προβληματικών πόθεν έσχες των βουλευτών δεν αναγράφεται η προέλευση των δηλωθέντων χρημάτων και ο τρόπος απόκτησης ακινήτων !!!



Νοοτροπίες που απέχουν παρασάγγας από τη διαφάνεια και σωρεία αβλεψιών και παραλείψεων στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών (πόθεν έσχες) για τις χρήσεις του 2013 και του 2014 τεκμηριώνει το Vouliwatch.gr, που ψηφιοποίησε και επεξεργάστηκε τα εν λόγω δεδομένα, ώστε να συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στην ενίσχυση της διαφάνειας.

Το Vouliwatch.gr επιβεβαιώνει με τα «ευρήματά» του την αίσθηση που έχουν χρόνια οι πολίτες.

Έτσι για παράδειγμα, το 57,1% των δηλώσεων δεν είναι πλήρως συμπληρωμένες, 521 είναι συνολικά οι παραλείψεις ενώ το ποσοστό ελαττωματικών πόθεν έσχες ανά κόμμα έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 46,8%, ΝΔ 80%, Χρυσή Αυγή 44,8%, ΠΑΣΟΚ 46%, ΔΗΜΑΡ 50%, ΚΚΕ 27,2%, Το Ποτάμι 10%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 68,9%, Ένωση Κεντρώων 37,5%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα γίνεται σαφές ότι δεν έχει εμπεδωθεί στους αιρετούς του κοινοβουλίου η αναγκαιότητα της πλήρους παράθεσης των οικονομικών στοιχείων που ορίζει ο νόμος με πληρότητα και με ενιαίο τρόπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι αν και η πλειοψηφία των βουλευτών φροντίζουν να αναφέρουν λεπτομερώς τα περιουσιακά τους στοιχεία, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να παραθέσουν απλώς την φράση «ουδεμία μεταβολή». Στην ίδια λογική παραλείπονται στοιχεία είτε γιατί από κάποιους βουλευτές θεωρούνται αυτονόητα, είτε γιατί οι δηλώσεις δεν συμπληρώνονται με την απαιτούμενη επιμέλεια.

Είναι επίσης προφανές ότι η εποπτεία της διαδικασίας συμπλήρωσης -παρότι εποπτεύεται από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής -δεν έχει, έως και σήμερα, «ανατρέψει» αυτή την νοοτροπία.

Θεμελιακό πρόβλημα της διαδικασίας των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης ωστόσο παραμένει ότι ουσιαστικά αποτελούν μία απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης του υπόχρεου και όχι το αποτέλεσμα ενός ελέγχου για την προέλευση των περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή μαθαίνουμε το «έσχες», αλλά όχι το «πόθεν».

Δείτε το απολογιστικό infographic που παρουσιάζει το vouliwatch.gr με τις ελλείψεις και παραλείψεις στα Πόθεν Εσχες που δημοσιεύτηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.


πηγη: tvxs.gr



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/2ktandT
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου