Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ !!!

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ: ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ !!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ !!!
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://ift.tt/2kiRrif
 


Γιατί κολλάνε τα κουρέματα και οι πωλήσεις των μεγάλων κόκκινων επιχειρηματικών δανείων

Εξαιρετικά ακανθώδης αποδεικνύεται για τις τράπεζες η πώληση των μεγάλων κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, τα οποία επιδεινώνουν μεν σημαντικά την ποιότητα του χαρτοφυλακίου τους αλλά, ταυτόχρονα, πρόκειται για δυσεπίλυτες υποθέσεις με «βεβαρυμμένο παρελθόν».

Ο φόβος των εισαγγελικών διώξεων είναι αυτός που «μπλοκάρει» την ταχεία επίλυση των μεγάλων δανείων αφού, όπως αναφέρει στο insider.gr τραπεζικό στέλεχος που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τραπεζών, πολλοί είναι οι τραπεζικοί που δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των διαγραφών από πολύκροτες υποθέσεις «μεγάλων κανονιών», καθώς ο εισαγγελέας καραδοκεί.


Όπως σημειώνει η ίδια πηγή, είναι πολύ πιθανό κάποιο υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος να βρεθεί αντιμέτωπο με τον νόμο για χειρισμούς σε υποθέσεις δανείων που έχουν λάβει στο παρελθόν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες -τα λεγόμενα «θαλασσοδάνεια», τα οποία καλούνται να τα «ξεφορτωθούν» οι σημερινές διοικήσεις των τραπεζών.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι μεγάλες αυτές πιστώσεις έχουν προκύψει από τις προνομιακές σχέσεις επιχειρηματιών με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη -πολλά από τα οποία έχουν απομακρυνθεί από τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών. «Κάποιο στέλεχος που βρίσκεται λίγα χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση ή ένα καινούργιο στέλεχος που δεν θέλει να κηλιδώσει το όνομά του, δύσκολα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το κλείσιμο αυτών των υποθέσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος μεγάλης τράπεζας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο τραπεζικός που θα εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για κλείσιμο αυτών των υποθέσεων –το οποίο, αναγκαστικά, περιλαμβάνει και σημαντικές διαγραφές κεφαλαίου– κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι δεν έκανε τους «βέλτιστους χειρισμούς» και, ακόμη και αν απαλλαχθεί από τις κατηγορίες, η υπόθεση θα μείνει ανοιχτή για χρόνια, «μπλοκάροντας» τη σταδιοδρομία του.

Το αποτέλεσμα είναι τα «αμαρτωλά» δάνεια να παραμένουν στο ενεργητικό των τραπεζών καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει τα ιδρύματα σε συνεννόηση με τον SSM. Αν δεν απαλλαχθούν από αυτά τα δάνεια, δεν θα μπορέσουν οι τράπεζες να ανοίξουν και τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς τις υγιείς επιχειρήσεις, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τους στόχους που έχουν συμφωνήσει οι ελληνικές τράπεζες με τον SSM, πάντως, τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια θα πρέπει να μειωθούν κατά 22,6 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2019 –ποσό που αντιστοιχεί στα 2/3 της συνολικής αξίας των NPEs που ανέρχεται στα 102 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία β' τριμήνου.
//

ΠΗΓΗ
http://ift.tt/2ikxuZk


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/2gSh5L8
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου