Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ OLAF ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΓΙΑ ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΗ ΣΙΤΙΣΗ...
Για το που πηγαίνουν τα λεφτά που τσεπώνουν οι διάφορες ΜΚΟ ή ποιοι φέρνουν καραβιές λαθρομεταναστών, θα κάνουν επιτέλους κάποια έρευνα ;;;



Την θέση της πως είναι μεν ενήμερη, όμως δεν αποτελεί αρμοδιότητα της επανέλαβε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση σχετικά με την εν εξελίξει έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκάθαρους κανόνες στην διαχείριση κεφαλαίων οι οποίοι εξετάζονται ενδελεχώς έτσι ώστε να διαπιστωθεί η ορθή χρήση τους και συμπλήρωσε πως ως Επιτροπή «δεν έχουμε βρει απο τη πλευρά μας πως υπάρχει κακοδιαχείριση στους ετήσιους ελέγχους μας».

Συμπλήρωσε έπειτα πως στα επείγοντα κεφάλαια που δίνονται στην Ελλάδα και αποτελούν διαφορετική ενότητα κεφαλαίων η Επιτροπή έχει επισκεφτεί δύο φορές τις εγκαταστάσεις του hot spot και δεν βρήκε στοιχεία που να δείχνουν την κακοδιαχείριση των χρημάτων, συνεπώς συνέχισε η παροχή χρηματοδότησης.

«Στις κατηγορίες για κακοδιαχείριση για τις οποίες είμαστε ενήμεροι αλλά δεν έγιναν από εμάς, μεταφέραμε το ζήτημα στην OLAF, καθώς η έρευνα απάτης δεν είναι μέρος των αρμοδιοτήτων μας» κατέληξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Υπάρχουν δύο τύποι χρηματοδότησης για το προσφυγικό στην Ελλάδα. Ο πρώτος είναι μακροχρόνιος, και αφορά εγκριθέντα κεφάλαια από το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και ο δεύτερος υπάγεται στην επείγουσα χρηματοδότηση, την οποία εξετάζει τώρα η OLAF.

Το ιστορικό της έρευνας

Το protothema.gr επικοινώνησε με την OLAF η οποία επιβεβαιώνει πως η έρευνα γύρω από εικαζόμενες παρατυπίες σχετικά με την παροχή τροφίμων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ για πρόσφυγες στην Ελλάδα έγινε μετά την αξιολόγηση των πληροφοριών που υπέβαλε στην OLAF η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (DG Home) της Επιτροπής το 2017.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία, κατά γενικό κανόνα, η OLAF αναλύει τις εισερχόμενες πληροφορίες σχετικά με το πιθανό ενδιαφέρον έρευνας σύμφωνα με τις εγκεκριμένες διαδικασίες.

Εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες αξιολογούν αυτές τις πληροφορίες για να διαπιστώσουν εάν:

• Εμπίπτει στην αρμοδιότητα της OLAF να ενεργεί (δηλαδή η υπόθεση σχετίζεται με την εντολή της OLAF να προστατεύει τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ, εάν για παράδειγμα πρόκειται για κονδύλια της ΕΕ κλπ.),

• Υπάρχει επαρκής υποψία απάτης, δωροδοκίας ή οποιασδήποτε παράνομης δραστηριότητας που θίγει τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ για να ανοίξει υπόθεση η OLAF (Κανονισμός 883/2013) και,

Μόνο μετά από μια τέτοια αρχική αξιολόγηση η OLAF αποφασίζει αν θα αρχίσει ή όχι έρευνα.

Ωστόσο, όσο η έρευνα συνεχίζεται, η OLAF δεν μπορεί να διατυπώσει περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο. Αυτό, προκειμένου να προστατευθεί η εμπιστευτικότητα των συνεχιζόμενων και πιθανών επακόλουθων ερευνών, των επακόλουθων δικαστικών διαδικασιών και βεβαίως των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των διαδικαστικών δικαιωμάτων.

Η εκπρόσωπος της OLAF ολοκληρώνει λέγοντας πως το γεγονός ότι εξετάζει το θέμα δεν σημαίνει ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα / φορείς έχουν διαπράξει παρατυπία / απάτη. Η OLAF σέβεται πλήρως το τεκμήριο αθωότητας και τα δικαιώματα υπεράσπισης των προσώπων / οντοτήτων που αφορά έρευνα.





from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2NLLJZo
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου