Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΝΓΑΙΑΣ Γ.ΖΑΝΙΑΣ, ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ EUROBANK !!!

ΕΙΠΑΜΕ, ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΝ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ...
Τι έχει γίνει εδώ και 2 χρόνια με τις διώξεις ;;; Προχώρησαν οι ανακρίσεις ;;; Ή πάλι έχει ξεχαστεί ο φάκελος σε κανένα συρτάρι ;;;






Τι έγραφε στις 21/4/2017 το ereportaz.gr για το θέμα:


Βαριές διώξεις για το σκάνδαλο της «Πανγαία» της Εθνικής Τράπεζας


Στον ανακριτή διαφθοράς θα υποχρεωθούν να απολογηθούν επτά άνδρες και μία γυναίκα στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο της Πανγαία στην Εθνική Τράπεζα!

Συγκεκριμένα, ενώπιον του ανακριτή θα παρουσιαστούν οι: Χρήστος Σκλαβούνης (Πρόεδρος ΤΧΣ από τον Μάϊο του 2013 μέχρι το Μάρτιο του 2015).

Πέτρος Χριστοδούλου, (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ που αποχώρησε το 2014).

Γιώργος Ζανιάς ( υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών από 17 Μαϊου μέχρι 5 Ιουλίου του 2012. Μόλις παραιτήθηκε από την Υπουργία ανέλαβε πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας).

Δημήτριος Δημόπουλος (συνεργάτης και προσωπικός φίλος του τότε διευθύνοντα της ΕΤΕ, Αλέξανδρου Τουρκολιά).

Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου-Μπενοπούλου (μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος από το 2010 ως τον Ιούλιο 2015).

Αριστοτέλης Καρυτινός (επικεφαλής του κλάδου ακίνητης περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας από το 2008 ως το 2014 και μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ).

Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου (συνιδρυτής και επικεφαλής της Invel Real Estate)

Σταύρος Κούκος (Πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας)

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία «Πανγαία» ιδρύθηκε το 2010 ως θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, έχοντας στο χαρτοφυλάκιο της 241 ακίνητα και οι διώξεις έλαβαν χώρα διότι υπάρχουν υποψίες αδιαφανών ενεργειών σχετικά με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων με ανακεφαλαιοποιημένα χρήματα τραπεζών.

Την εισαγγελική έρευνα που οδήγησε στις διώξεις την έκανε η επίκουρη εισαγγελέας Διαφθοράς, Αγγελική Τριανταφύλλου, επί των ημερών της Ελένης Ράικου.


Ενώ εμπλεκόταν και στη δικογραφία με τα χαριστικά δάνεια σε κατασκευαστικές

Τι μετέδιδε το directnews.gr στις 23/5/2015 για το θέμα:


Προς παραγραφή οδεύει το αδίκημα που φέρονται να έχουν διαπράξει δύο πρώην υπουργοί Οικονομίας, αναφορικά με χρέη και δάνεια...τα οποία χάρισαν σε δύο εταιρίες. Πρόκειται για τους Φίλιππο Σαχινίδη και Γιώργο Ζανιά, οι οποίοι διετέλεσαν υπουργοί, ο πρώτος το διάστημα 21 Μαρτίου 2012-17 Μαΐου 2012 και ο δεύτερος επί πρωθυπουργίας Παναγιώτη Πικραμένου, το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2012.

Τα ονόματα των δύο πρώην υπουργών περιλαμβάνονται σε δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί από το καλοκαίρι του 2013 και στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικής τους ευθύνης. Ωστόσο, αν μέχρι τον προσεχή Ιούλιο, οπότε θα κλείσει η Βουλή δεν έχουν συγκεντρωθεί 30 υπογραφές βουλευτών, προκειμένου να διεξαχθεί η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, τότε το πιθανό αξιόποινο των πράξεων των δύο υπουργών θα παραγραφεί, όπως προβλέπει ο σκανδαλώδης νόμος Βενιζέλου «περί ευθύνης υπουργών», αφού θα έχουν παρέλθει δύο σύνοδοι από την επόμενη βουλευτική περίοδο της τέλεσης του αδικήματος.

Έδιναν δάνεια με εγγυητή το Δημόσιο


Οι δύο πρώην υπουργοί φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία να υπέγραψαν αποφάσεις για τις εταιρίες «Αφοί Γεωργίου Α.Ε.» και «Ωρίων ΑΤΕΒΕ» με τις οποίες αφενός διέγραψαν χρέη τους προς το Δημόσιο, το οποίο φαίνεται να έχει ζημιωθεί τουλάχιστον κατά 12,5 εκατ. ευρώ και αφετέρου να τους παρείχαν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Από τη δικογραφία προέκυψε πως οι επίμαχες εταιρίες λάμβαναν δάνεια από το ελληνικό Δημόσιο χωρίς να υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ στη συνέχεια υπογράφηκαν και καταπτώσεις των εγγυήσεων.

Βάσει της δικογραφίας η οποία έχει διαβιβαστεί πριν από σχεδόν έναν χρόνο στη Βουλή οι κ.κ. Σαχινίδης και Ζανιάς υπέγραψαν, πρώτον, τις αποφάσεις παροχής εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου για τη χορήγηση τραπεζικών δανείων, δεύτερον, αποφάσεις με τις οποίες υποκαταστάθηκε άμεσα το ελληνικό Δημόσιο στο σύνολο των δικαιωμάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις για τις οποίες παρασχέθηκε η εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και έγινε αποδεκτό το σχέδιο αναδιοργάνωσης-εξυγίανσης που προτάθηκε από τις δύο εταιρίες και τρίτον, τις συμφωνίες πιστωτών μεταξύ των δύο εταιριών και του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι δύο κατασκευαστικές εταιρίες «Αφοί Γεωργίου Α.Ε.» και «Ωρίων ΑΤΕΒΕ» των οποίων επικεφαλής ήταν, της μεν πρώτης ο επιχειρηματίας και τουλάχιστον μέχρι το 2012 μέτοχος κατά 25%, του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού της Θράκης, EGNATIA TV, Γιώργος Γεωργίου, της δε δεύτερης ο επιχειρηματίας Πέτρος Βαφειάδης εμφανίζονται να έλαβαν δάνεια με εγγυητή το ελληνικό Δημόσιο, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ η πρώτη και 4,5 εκατ. ευρώ η δεύτερη.

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε καταστρατήγηση της διαδικασίας και παράκαμψη του αρμόδιου συμβουλίου αξιολόγησης, το οποίο κρίνει τη πιστοληπτική ικανότητα των εταιριών. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν εισπράχθηκε ένα εκατ. ευρώ που αναλογούσε σε τόκους υπερημερίας, ενώ διαγράφηκε ποσό 4,5 εκατ. ευρώ που αφορούσε οφειλές. Οι εισηγήσεις, μάλιστα, όπως προέκυψε από τη δικογραφία, για τη διαγραφή χρεών κι οφειλών έγιναν με υπουργικές αποφάσεις, χωρίς τις εγκρίσεις των αρμόδιων οργάνων, πράγμα το οποίο συνέβαινε και με τα δάνεια που είχαν λάβει οι εταιρίες και για τα οποία είχε εγγυηθεί το ελληνικό Δημόσιο.

Καταθέσεις που «καίνε»

Όπως έγραφε τον Αύγουστο του 2013 η Real News, τους δύο πρώην υπουργούς «έκαιγαν» οι καταθέσεις της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Χριστίνας Παπακωνσταντίνου, στους οικονομικούς εισαγγελείς. Η κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται να έχει καταθέσει για τη "Αφοί Γεωργίου Α.Ε." ότι της είχε παρασχεθεί εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου για χορήγηση νέου κεφαλαίου κίνησης και για τη ρύθμιση οφειλών της προς τις τράπεζες, χωρίς η υπόθεσή της να εισαχθεί στο αρμόδιο Συμβούλιο Διαχείρισης και Αξιολόγησης της Εγγυητικής Ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου. Παράλληλα, έκανε λόγο για μετατροπή του κράτους από εγγυητή σε δανειστή και εξηγούσε ότι το κράτος προχωρούσε σε «κούρεμα» των δανείων της.

Από αυτές τις ενέργειες, προέκυψε η διαγραφή συνολικών οφειλών της «Αφοί Γεωργίου Α.Ε.» από εγγυημένα δάνεια ύψους 4,5 εκατ. ευρώ και από φορολογικές οφειλές και τόκους υπερημερίας ύψους ενός εκατ. ευρώ. Έτσι, οι απαιτήσεις του ελληνικού Δημοσίου περιορίζονταν σε 2,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό 40% επί του συνολικού ύψους των οφειλών της εταιρίας.

Οι παραπάνω αποφάσεις ακυρώθηκαν λίγους μετά από τον νυν αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ το περιβάλλον Σαχινίδη απαντούσε για την υπόθεση ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία...


Υ.Γ.
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις ;;;


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2UdzF6q
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου