Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

COVID19 - ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ !!!

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ - ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Οριζόντια επιδόματα σε όλους τους πληττόμενους ΚΑΔ, εδώ & τώρα. Και οριζόντια αναστολή, για όλους τους πληττόμενους ΚΑΔ, σε όλες τις πληρωμές σε τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο. Δεν υπάρχει δραστηριότητα σε αναστολή λειτουργίας που να μην είναι άμεσα πληττόμενη. Ούτε πρέπει να λογίζονται, οριζοντίως, ως δήθεν μη πληττόμενες, όλες οι δραστηριότητες που δεν είναι σε αναστολή λειτουργίας.
Στην Ιταλία, για να αποφύγουν τον κίνδυνο μαζικών κοινωνικών ταραχών και εξεγέρσεων, σχεδιάζουν ήδη την χορήγηση επιδομάτων ακόμη και στους αδήλωτους εργαζόμενους, που απασχολούνται σε καθεστώς μαύρης εργασίας, στον αγροτικό τομέα, στην εστίαση, τον τουρισμό, κλπ. 
Η ελληνική κυβέρνηση έχει επίγνωση του τι έρχεται ;;;  
 

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Στον ιταλικό νότο διαπιστώνεται ήδη αυξημένος κίνδυνος κοινωνικών ταραχών και εξεγέρσεων 

Οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν τον πρωθυπουργό Κόντε για την αυξημένη πιθανότητα, ο παρατεταμένος εγκλεισμός και η κρίση, να πυροδοτήσουν κοινωνικές αναταραχές, που θα μπορούσαν, μάλιστα, να υποκινηθούν ακόμη και από το οργανωμένο έγκλημα. Πόσο θα μπορούσαν, διερωτούνται, να αντέξουν τα 4.000.000 των αδήλωτων εργαζομένων και των απασχολούμενων στην παραοικονομία ;;; Τι θα μπορούσε να φέρει η παράταση του lockdown ;;;

ΤΑΡΑΧΕΣ - ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

"Δυνητικός κίνδυνος αυθόρμητων ή υποκινούμενων και οργανωμένων ταραχών και εξεγέρσεων, ειδικά στον ιταλικό νότο, όπου η παραοικονομία και η εκτεταμένη παρουσία του οργανωμένου εγκλήματος είναι δύο από τους κύριους παράγοντες κινδύνου".

Οι υπηρεσίες πληροφοριών, με εμπιστευτική έκθεση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό Giuseppe Conte, προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι η οικονομική κρίση και οι αναστολές λειτουργίας διαφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, θα μπορούσαν να προκαλέσουν κοινωνικές αναταραχές.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Επί του παρόντος, περισσότερο από ένα συναγερμό, πρόκειται για ένα υποθετικό σενάριο, μεταξύ των πολλών που εκπονούνται περιοδικά από τους αναλυτές των υπηρεσιών 007. 
Η βάση του σεναρίου εδράζεται στις πληροφορίες που συλλέγονται καθημερινά από τα σώματα ασφαλείας σε όλη την ιταλική επικράτεια και που περιλαμβάνονται στις συνήθεις, καθημερινές και εβδομαδιαίες αναφορές της ηγεσίας της ιταλικής αστυνομίας, στα κεντρικά των μυστικών υπηρεσιών. Είναι το αποτέλεσμα του έργου της συλλογής δεδομένων και πληροφοριών, που διεξάγεται από το ανθρώπινο δυναμικό που, κατά την ορολογία της κατασκοπείας, ονομάζονται "κεραίες". 

Έτσι, από τον φάκελο που έφτασε στα χέρια της ηγετικής ομάδας του πρωθυπουργικού γραφείου του Giuseppe Conte, αναδείχθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής :

  • Η είδηση ενός συμβάντος στη Νάπολη, όπου, μόλις πριν από μία εβδομάδα, ένας άνδρας από τις λεγόμενες «ισπανικές συνοικίες», άρπαξε την τσάντα με τα ψώνια από τα χέρια μιας ηλικιωμένης κυρίας. 
  • Οι κραυγές «Πεινάμε», εκείνων που ξεκίνησαν να κλέβουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ, επειδή δεν μπορούν να τα πληρώσουν. 
  • Το βίντεο, που εμφανίζεται στην σελίδα του Facebook "Αγώνας για τα δικαιώματά μας", όπου,ένας κύριος στη Νάπολη, φτάνει στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, με ζυμαρικά, ντομάτα, ψωμί, λάδι και τίποτα περισσότερο και μόλις έρχεται η σειρά του να πληρώσει, ακούγεται η φωνή του ταμία: "Καλέστε την αστυνομία, ο κύριος δεν έχει τα χρήματα για τα ψώνια. Δεν μπορεί να φάει, δεν αγόρασε σαμπάνια και κρασί, αγόρασε τα απαραίτητα.". 
  • Επεισόδιο σε σούπερ μάρκετ στο Παλέρμο. "Δεν έχουμε πια ούτε ένα ευρώ, δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλη μια εβδομάδα σαν αυτή", φωνάζει ένας πολίτης σε βίντεο, στο οποίο ζητά από τον Πρωθυπουργό Conte άμεσες απαντήσεις, διαφορετικά «η επανάσταση ξεσπάει».
  • Το βίντεο της τηλεοπτικής εκπομπής "Le Iene",  όπου ένας μικροέμπορος από το Μπάρι φωνάζει: "Δεν μπορώ να το αντέξω πια, κατέρρευσα, μας λιμοκτονούν". Όσοι είχαν ήδη δυσκολία να φτάσουν στο τέλος του μήνα, τώρα σέρνονται καθημερινά στην κόψη του ξυραφιού. «Δεν έχουμε χρήματα ούτε ακόμη για φαγητό», ουρλιάζει ένας άλλος. Και, ακόμη χειρότερα, τρία άτομα μπροστά σε μια τράπεζα στο Μπάρι, φωνάζουν με απόγνωση: «Μείναμε χωρίς φαγητό και χωρίς χρήματα. Έχουν κλείσει το κατάστημά μας για είκοσι ημέρες, πώς μπορούμε να ζήσουμε; ". Και μια κυρία να εκλιπαρεί: "Παρακαλώ, ελάτε στο σπίτι μου να δείτε. Δεν έχει μείνει τίποτα. Πρέπει να φάω."
Η ιστορία είναι πάντα η ίδια : Οι επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να κλείσουν, με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους να μην έχουν ακόμη λάβει τα επιδόματα. 

Δεν βρισκόμαστε ακόμα σε μαζικές διαμαρτυρίες, αλλά τα επεισόδια που αρχίζουν να αναδύονται, στέλνουν όλα το ίδιο μήνυμα.  Υπάρχουν μικρά σημάδια δυσφορίας σε όλο τον ιταλικό νότο, σποραδικά μεν για την ώρα, τα οποία, όμως, δεν πρέπει να υποτιμούνται. 

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ GIUSEPPE CONTE, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Η ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράνομοι παρκαδόροι, λαθρέμποροι και διακινητές ναρκωτικών, είναι οι περιορισμένες «πληττόμενες» κατηγορίες, που αφορούν άμεσα το οργανωμένο έγκλημα. Υπάρχει όμως μια άλλη πληττόμενη, τεράστια κοινωνική ομάδα, που αφορά τους αδήλωτους εργαζόμενους, που απασχολούνται σε καθεστώς μαύρης εργασίας (ταμίες, εργάτες αγροτικού τομέα, μπάρμαν, σερβιτόροι, κλπ.), που απασχολούνται στις επιχειρήσεις που σήμερα βρίσκονται σε αναγκαστικό καθεστώς αναστολής λειτουργίας, που, επειδή δεν δικαιούνται επιδόματα, σύντομα δεν θα ξέρουν πώς να τα βγάλουν πέρα.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ιταλικής στατιστικής αρχής (Istat), κατά το τελευταίο έτος, μόνον οι αδήλωτοι εργαζόμενοι, καταγράφηκαν σε 3,7 εκατομμύρια, με το 80% σχεδόν του συνόλου να συγκεντρώνεται στον ιταλικό νότο. Η ιταλική οικονομία και, ιδιαίτερα, αυτή του ιταλικού νότου, στηρίζεται, σε μεγάλο βαθμό, στην παραοικονομία και την ανασφάλιστη εργασία. Πέρυσι, η Istat πιστοποίησε ότι, τουλάχιστον 200 Δις του ιταλικού ΑΕΠ παρήχθησαν από την παραοικονομία. Δηλαδή, ένα ποσό τετραπλάσιο από την πίστωση του προϋπολογισμού με τα βοηθήματα των 50 Δις, με τα οποία, υποτίθεται ότι, η ιταλική κυβέρνηση, θέλει να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα βοήθειας κατά της κρίσης του κορωνοϊύ.

Έτσι, λοιπόν, το ερώτημα που θέτουν σήμερα οι αναλυτές του τομέα πληροφοριών, είναι πόσο μπορούν να αντέξουν αυτά τα 4 εκατομμύρια των πολιτών, χωρίς να πληρώνονται. 

Και, πάνω απ' όλα, τι θα μπορούσε να συμβεί εάν, ο Covid-19, καταστήσει απαραίτητη την παράταση των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης και απόστασης, που ισχύουν ήδη εδώ και πολύ καιρό. 

Στην μεταβλητή αυτή πρέπει, επίσης, να προστεθεί και η ισχυρή παρουσία του οργανωμένου εγκλήματος στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, τα σώματα ασφαλείας, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, δεν επικεντρώνονται μόνο στην επιβολή των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, αλλά, ταυτόχρονα, εστιάζουν επίσης στην παρακολούθηση και την καταγραφή της συμπεριφοράς των διάφορων εγκληματικών οργανώσεων, ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την σημερινή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ο φόβος, που δεν αποκρύπτεται πλέον από τις ιταλικές υπηρεσίες ασφαλείας, είναι ότι, η ικανότητα ελέγχου της επικράτειας, σε συγκεκριμένες περιοχές του ιταλικού νότου, θα μπορούσε να οδηγήσει τις ηγεσίες του οργανωμένου εγκλήματος, να υποκινήσουν κοινωνικές αναταραχές, εκμεταλλευόμενες το αίσθημα μισαλλοδοξίας των πολιτών.

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός για τον ιταλικό νότο, Giuseppe Provenzano (στην Ιταλία, για ευνόητους λόγους, υπάρχει ειδικό υπουργείο για το νότο), έχει ήδη, κατά τις τελευταίες ημέρες, εκφράσει την ανησυχία του, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ως προς την ανάγκη εξεύρεσης πόρων για την ενίσχυση και των αδήλωτων εργαζόμενων. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια της περιόδου που θα χρειαστεί για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19, αφού, όσο περισσότερος είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί, τόσο μεγαλύτεροι θα είναι όλοι οι ανωτέρω κίνδυνοι.

Προς το παρόν, η κατάσταση είναι κάτω από τα επίπεδα συναγερμού, καθώς δεν υπήρξαν ακόμη περιπτώσεις μαζικών λεηλασιών σε σούπερ μάρκετ, διαμαρτυριών ή άλλων μαζικών φαινομένων, που να σχετίζονται με την κοινωνική δυσφορία. Στην περίπτωση αυτή, το πρώτο όργανο που θα παρέμβει θα είναι η Cnosp, η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας, βοηθητικό συμβουλευτικό όργανο του Υπουργού Εσωτερικών, που δεν έχει ακόμη συνεδριάσει από τον περασμένο Ιανουάριο, το οποίο συγκροτείται από την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας, της πολιτικής προστασίας και των ενόπλων δυνάμεων.

ΠΗΓΕΣ

https://ift.tt/2QSW85g

https://ift.tt/2JqAeSx

Valentino Di Giacomo per "il Mattino"

https://ift.tt/2xyOVQN



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2UFEy5T
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου