Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαβούλευση μεταξύ κυβέρνησης, τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (servicers), αναφορικά με το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, καθώς έχει επέλθει συμφωνία επί των βασικών θεμάτων και απομένουν ελάχιστα σημεία τριβής.

Το τελευταίο προσχέδιο (σ.σ. ένατο draft), που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα, συμπεριέλαβε τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. H κυβέρνηση αποδέχθηκε το βασικό αίτημα τραπεζών και servicers να μην τυγχάνουν αναστολής της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμού, οι οφειλέτες που πληρούν τα κριτήρια του οικονομικά «ευάλωτου» και έχουν «κόκκινα» δάνεια με υποθήκη σε πρώτη κατοικία.

Το όγδοο draft του σχεδίου προέβλεπε αναστολή, για όσο διάστημα χρειασθεί, μέχρις ότου ο κρατικός φορέας ολοκληρώσει την εξαγορά του ακινήτου, εξέλιξη που απειλούσε να τορπιλίσει συναλλαγές τιτλοποίησης και πώλησης χαρτοφυλακίων με NPEs, οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή προετοιμάζονται.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σημειώθηκε σύγκλιση σε δευτερεύοντα θέματα, όπως ο χρόνος απαλλαγής του οφειλέτη από τα χρέη του, προκειμένου να μπορεί να αναλάβει εκ νέου οικονομική δραστηριότητα, θεωρούμενος ως αξιόχρεος.

Η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα των τραπεζών να δοθεί τριετία μέχρι την οριστική απαλλαγή από τα χρέη, με την προϋπόθεση ότι ο χρόνος θα μετρά από την υποβολή της αίτησης πτώχευσης και όχι από την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου.

Οι τράπεζες επιμένουν να διορίζεται σύνδικος για όλες τις περιπτώσεις (σ.σ. ακόμη και αν τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη δεν επαρκούν για την κάλυψη των εξόδων της διαδικασίας), θεωρώντας ότι θα λειτουργήσει ως ασφαλιστική δικλίδα. «Ο σύνδικος μπορεί να εντοπίσει τυχόν εισοδήματα που αποτελούν τμήμα της πτωχευτικής περιουσίας, στον βαθμό που υπερβαίνουν τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης», αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, υπενθυμίζοντας την υψηλή παραοικονομία.

Η κυβέρνηση επιμένει να προβλέπεται διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού και για τους ιδιώτες, πέραν των επιχειρήσεων. Πρόκειται για πρόθεση την οποία αποδέχονται τράπεζες και οι servicers, εφόσον θεσπιστούν κριτήρια επιλεξιμότητας και παραμείνει η πρόβλεψη ότι απαιτείται συμφωνία όλων των πλευρών (σ.σ. δηλαδή και της τράπεζας ή του servicer) για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Τέλος, στο θέμα των κριτηρίων εισοδήματος και περιουσίας, βάσει των οποίων ένας δανειολήπτης κρίνεται οικονομικά «ευάλωτος» και μπορεί να αιτείται την αγορά της πρώτης κατοικίας του από τον νέο κρατικό φορέα, το ένατο draft δεν περιείχε καμία πρόβλεψη καθώς το θέμα της κοινωνικής κατοικίας θα κριθεί με πολιτικά κριτήρια και μετά τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ τραπεζών και servicers, προκειμένου να συντάξουν υπόμνημα με τις θέσεις τους επί του τελευταίου προσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο επιχειρεί να εισάγει στην Ελλάδα τον θεσμό της καταναλωτικής πτώχευσης, μέσω του οποίου οι ιδιώτες δανειολήπτες μπορούν, αφού παραχωρήσουν στους πιστωτές τους τυχόν βασικά περιουσιακά στοιχεία, να απαλλάσσονται, με γρήγορες διαδικασίες, από τα χρέη τους, ώστε να αναλαμβάνουν εκ νέου οικονομική δραστηριότητα.

Προκειμένου, τέλος, να τύχουν κοινωνικής προστασίας τα ευάλωτα οικονομικά νοικοκυριά, που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια με υποθήκη σε πρώτη κατοικία, το σχέδιο προβλέπει τη σύσταση ενός κρατικού φορέα, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να αγοράζει το ενυπόθηκο ακίνητο και να συνάπτει, εν συνεχεία, συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης με τον δανειολήπτη, που θα περιλαμβάνει και δυνατότητα επαναγοράς.
Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί να συμμετάσχουν και ιδιωτικά κεφάλαια στο νέο φορέα, χωρίς, όμως, να έχει παράσχει αναλυτική πληροφόρηση για το πώς θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει.




from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2YzNgFN
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου