Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΤΙ "ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ" ;;; ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ+ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Κόκκινα δάνεια και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στις μυστικές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - δανειστών - τραπεζιτών - ΤτΕ

Λίγα 24ωρα πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, που βύθισαν τη χώρα στο πένθος, τεχνικά κλιμάκια των δανειστών βρίσκονταν στην Αθήνα πραγματοποιώντας επαφές με στελέχη της ελληνικής κεντρικής διοίκησης, της Τραπέζης της Ελλάδος και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. 

Στο επίκεντρο αυτών των συναντήσεων, που για κάποιο λόγο δεν έγιναν γνωστές, βρέθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. 

Οι δύο αυτές μεταρρυθμίσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που εκκρεμούν από την 4η αξιολόγηση και για τον λόγο αυτό αποτελούν τη «λυδία λίθο» του μεταμνημονιακού προγράμματος στο οποίο θα υπαχθεί η χώρα μετά τις 20 Αυγούστου. 

Ως εκ τούτου θα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση από τους θεσμούς και ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Αλλωστε το συμπληρωματικό μνημόνιο που «επισφράγισε» την τεχνική συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών τον περασμένο Μάιο ενσωματώνει τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς για ανάσχεση του αριθμού των «κόκκινων» δανείων και περιορισμό τους στα 64 δισ. ευρώ στο τέλος του 2019.

Το ύψος των «κόκκινων» δανείων με βάση στοιχεία του α' τριμήνου του 2018 ανέρχεται σε 92,4 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν το 48% του συνολικού χαρτοφυλακίου των τραπεζών.
Θεωρείται από τους πιστωτές ο «νούμερο 1» κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες από τη στιγμή που το σενάριο για νέα κεφάλαια τα οποία θα καλύψουν αυτές τις επισφάλειες βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.

Ανάλογη βαρύτητα δείχνουν οι δανειστές και στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων για φορολογούμενους - δανειολήπτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και τις τράπεζες. 

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν ζητήσει πλήρη γεωγραφική κάλυψη του μέτρου από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και από τη Λευκάδα μέχρι το Καστελόριζο. 

Είναι η μεταρρύθμιση που θα κάνει φέτος τη διαφορά, αφενός γιατί θα φέρει κόσμο στα συμβολαιογραφικά γραφεία, αφετέρου θα μειώσει τη «δεξαμενή» με τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Ελλήνων οφειλετών (101 δισ.) «αβγατίζοντας» έτσι τις φορολογικές εισπράξεις για λογαριασμό του Δημοσίου.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο Mario Draghi επικεφαλής της ΕΚΤ, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την Ελλάδα και ειδικότερα τη θέση της ΕΚΤ σε ό,τι αφορά το QE και το waiver που δίνει τη δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα να καταθέτουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και να αντλούν ρευστότητα από τις πράξεις νομισματικής χρηματοδότησης της Ευρωτράπεζας. 

Η άρση του waiver έχει ήδη προεξοφληθεί καθώς ο κανονισμός της ΕΚΤ δεν επιτρέπει τη διατήρησή του για χώρες εκτός προγράμματος ή για χώρες τα ομόλογα των οποίων δεν έχουν υψηλή βαθμολογία από τους επενδυτικούς οίκους( τουλάχιστον αξιολόγηση «ΒΒΒ-»).
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είχε χθες το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Κατά τη συνομιλία τους, σύμφωνα με πηγές της ΤτΕ, ο κ. Draghi εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για τις ανθρώπινες απώλειες και την καταστροφή από την τραγωδία που έπληξε τον ελληνικό λαό και παρακάλεσε τον διοικητή της ΤτΕ να τον ενημερώσει σχετικά -καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ- κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σήμερα (26/7) το απόγευμα.

Αύριο Παρασκευή (27/7) τα βλέμματα όλων στρέφονται στην Ουάσινγκτον.
Εκεί συνεδριάζει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με στόχο την έγκριση της έκθεσης που έχει συνταχθεί για την Ελλάδα στο πλαίσιο του άρθρου 4 του κανονισμού του ΔΝΤ. 

Η έκθεση έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, επειδή θα περιέχει την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, το χρέος θα χαρακτηρίζεται βιώσιμο για την περίοδο μέχρι και το 2032, ωστόσο σε μακροπρόθεσμη βάση θα εγείρονται σοβαρές ενστάσεις.





from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2mIsSyD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου