Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Ξύλινες κρεμαστές ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΕΣ


Ι

διαίτερα απλό στην κατασκευή του γιορτινό διακοσμητικό, σχεδόν σαν χειροτεχνία παιδική, με ελάχιστο κόστος αλλά πολύ όμορφο τελικό αποτέλεσμα στον στολισμό εσωτερικών χώρων, παραθύρων κλπ. κατάλληλο και για τον στολισμό επαγγελματικών χώρων για τους οποίους μπορείτε και να ...μεγενθύνετε την κατασκευή δημιουργώντας τέτοιες χιονονιφάδες σε πολύ μεγάλο μέγεθος. 


public.gr
Μοναδικό τους υλικό τα απλά ξυλαράκια για κατασκευές, μοιάζουν πολύ με τα ξυλάκια παγωτού και θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη για κατασκευές-χόμπυ σε συσκευασίες πολλών τεμαχίων. 
Δείτε ενδεικτικά εδώ και εδώ  δύο τέτοια προϊόντα. 
Επιπρόσθετα θα χρειαστείτε μόνο θερμοκολλητικό πιστόλι σιλικόνης.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, όμως σε τέτοιου είδους κατασκευές το πιστόλι θα σας διευκολύνει αφάνταστα κάνοντας τις κολλήσεις αμέσως, με ακρίβεια και απολύτως σταθερά


Για να δημιουργήσετε το σχήμα της χιονονιφάδας από ξυλάκια υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι-σχέδια και επειδή αυτού του τύπου τα διακοσμητικά αναδεικνύονται πολύ καλύτερα αν στο ίδιο σημείο τοποθετήσετε 2-3 και όχι ένα μόνο του, μια ιδέα είναι να επιλέξετε 2 τουλάχιστον σχέδια δημιουργώντας νιφάδες και σε ελαφρά διαφορετικό μεταξύ τους μέγεθος


Οι  διαφορές στους σχηματισμούς ξεκινούν  από τον τρόπο που θα συνθέσετε με τα ξυλάκια το κεντρικό κομμάτι της κατασκευής, επιλέγοντας π.χ ένα 6γωνο, χιαστί ξυλάκια κλπ. και συνεχίζουν και στο πόσο και πως θα ...επεκτείνετε το αστεροειδές σχήμα της νιφάδας.  


Σε όλα τα σημεία της κατασκευής θα χρησιμοποιήσετε ολόκληρα ξυλάκια, χωρίς δηλαδή να τα κόψετε χαλώντας το στρογγυλεμένο τελείωμα της άκρης του καθενός, ενώ αν θέλετε να μεγαλώσετε το κάθε σχήμα δημιουργώντας κατασκευές ακόμη μεγαλύτερου μεγέθους απλώς θα χρησιμοποιήσετε περισσότερα ξυλάκια για την δημιουργία κάθε επιμέρους σχήματος της κατασκευής. 


Η επιτυχία του τελικού αποτέλεσματος, ειδικά για τα σύνθετα σχήματα, βασίζεται στην απόλυτη συμμετρία του συνολικού σχήματος, στις ίσες δηλαδή αποστάσεις που πρέπει να βρίσκονται τα ξυλάκια σε κάθε σημείο της νιφάδας γι΄αυτό και αν σας είναι απαραίτητο χρησιμοποιήστε, ειδικά στην δημιουργία του κεντρικού σχήματος, χάρακα ή και μοιρογνωμόνιο για να υπολογίσετε σωστά και να βεβαιωθείτε ότι και κάθε επιμέρους σχήμα στο εσωτερικό μέρος της νιδάφας είναι απολύτως συμμετρικό με όλα τα όμοιά του και ότι τα ξυλαράκια που θα δημιουργούν το εξωτερικό σχήμα - τελείωμα της κατασκευής είναι τοποθετημένα στις ίδιες-ίσες αποστάσεις σε όλες τις πλευρές της κατασκευής. 


Αφού  σχηματίσετε την νιφάδα τοποθετώντας τα ξυλάκια στην σειρά και επικαλύπτοντας το ένα με το άλλο στα σημεία που ενώνονται, κολλάτε με το πιστόλι και ασφαλώς η πλευρά με τις κολλήσεις θα είναι η πίσω όψη της κατασκευής. 

Με μπογιά σε σπρέϋ ή με ένα μικρό πινελάκι βάψτε την κατασκευή σε όποια απόχρωση θέλετε, ενώ φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπρόσθετα και άλλα στοιχεία όπως π.χ χρυσαφί μπογιά, πατίνες κλπ. ενώ, αν αυτό σας διευκολύνει, μπορείτε να βάψετε τα ξυλάκια πριν αρχίσετε την συναρμολόγησή τους. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιουδήποτε τύπου μπογιά, οι καθαρά διακοσμητικές αυτές κατασκευές που δεν πρόκειται να υποστούν την ταλαιπωρία του ...καθαρίσματος ή να βραχούν θα διατηρηθούν ανέπαφες ακόμη και αν το χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε είναι ...πλαστικό για τοίχους ή τους δώσετε μια παλ απόχρωση με ...νερομπογιές. 


Αφού στεγνώσει εντελώς το χρώμα τις κρεμάτε σε όποιο σημείο επιλέξετε από ένα λεπτό σκοινάκι ή πετονιά.
Μπορούν και να στολιστούν με μια σειρά led "ψείρες" και εκτός από κρεμαστά να χρησιμοποιηθούν και σαν επιτοίχια χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όχι μόνο εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων, προστατευμένων όμως από το νερό της βροχής ειδικά αν το χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε δεν είναι μπογιά για ξύλο. 


from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1R2And6
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου