Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

2.720.000 ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ !!!

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΑ
Ενώ οι συνολικές οφειλές προς την εφορία εκτοξεύθηκαν στα 86,3 δισεκατομμύρια ευρώ !!!
















Συνολικά 2.720.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις δεν μπορούν να λάβουν το «μαγικό χαρτάκι» από την εφορία που τους δίνει το δικαίωμα είσπραξης οφειλών από το ελληνικό Δημόσιο και τους Δήμους. 


Για τα φυσικά πρόσωπα το πρόβλημα είναι αμελητέο ενώ για τις επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας καθώς δεν είναι σε θέση να λάβουν χρήματα για προϊόντα και υπηρεσίες που έδωσαν στο κράτος. 

Ειδικά ο κλάδος των φαρμακευτικών εταιρειών βρίσκεται στο «κόκκινο» καθώς τα κρατικά νοσοκομεία έχουν να κάνουν πληρωμές το Σεπτέμβριο του 2014.
Σχεδόν την ίδια τακτική ακολουθεί και ο ΕΟΠΠΥ ο οποίος έχει τις εταιρείες σε αναμονή.
Το « πάγωμα» των πληρωμών από το δημόσιο δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα στις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. 

Ο κακοπληρωτής το ελληνικό δημόσιο βάζει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων όπως και χιλιάδες θέσεις εργασίας.Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς θεωρεί ότι πρέπει το σύστημα ρυθμίσεων να προσαρμοστεί στα τρέχουσες ανάγκες της αγοράς και της αδυναμίας του κράτους να πληρώνει στην ώρα του τις υποχρεώσεις. 

Με ανάλογες πρακτικές είναι προφανές ότι τους επόμενους μήνες θα αυξηθε
ί ο αριθμός των επιχειρήσεων που δεν θα είναι σε θέση να πάρουν φορολογική ενημερότητα, ενώ αυτές που ήδη δεν μπορούν να τη λάβουν δεν θα επιβιώσουν και θα κατεβάσουν ρολά.
Ο κ. Καββαθάς εκτιμά ότι μια οφειλή 15.000 ευρώ προς τη εφορία είναι μαθηματικά αδύνατο να αποπληρωθεί σε διάστημα 12 μηνών ενώ την ίδια στιγμή ο επιχειρηματίας και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να αποπληρώνουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις.
Η μηνιαία δόση ανέρχεται σε 1250 ευρώ. Ποια επιχείρηση έχει αυτή την οικονομική δυνατότητα σχεδόν καμία.Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒEΕ υποστηρίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να διαγράψει τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και να αποπληρωθεί μόνο το αρχικό κεφάλαιο. Πρόσθεσε ότι το 2009 οι συνολικές οφειλές προς τις εφορία ήταν 30 δις ευρώ μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις ενώ η αρχική οφειλή ως κεφάλαιο ήταν μόλις 6 δισ. ευρώ.

Το ύψος των οφειλών προς την εφορία ανέρχονται σε 86,3 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων συνολικά 4,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι σε ένα σύνολο 8,6 εκατομμυρίων χρωστούν συνολικά 86,3 δισ. ευρώ στην Εφορία, αλλά το κράτος μπορεί να εισπράξει μόνο τα 10,13 δισ. ευρώ, δηλαδή μόλις 1 στα 8 ευρώ θα μπορέσουν να μπουν στα κρατικά ταμεία.
Η διαπίστωση αυτή όμως δεν προδικάζει αλλαγές στην αποπληρωμή των οφειλών προς την εφορία. 

Ωστόσο επιχειρηματίες προτείνουν να εφαρμοσθεί για ένα διάστημα το δικαίωμα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας στις επιχειρήσεις και προτείνουν να χρησιμοποιηθεί το μοντέλο που ακολουθείται στο Μέγαρο Μουσικής το οποίο με τροπολογίες που ψηφίζονται στη Βουλή του επιτρέπουν την είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο χωρίς να έχει την υποχρέωση έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

πηγη: bankingnews.gr



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1UhmDyl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου