Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΙΝΑΚΕΣ-ΚΑΔΡΑ ΜΕ ΦΥΛΛΑ


Εύκολος και πρωτότυπος τρόπος για να δημιουργήσετε πίνακες-κάδρα με πολύ μικρό κόστος, ακριβώς στις διαστάσεις και τις αποχρώσεις που χρειάζεται ο χώρος που θα τους τοποθετήσετε. 

Εκτός από καμβάδες-τελάρα ζωγραφικής, τα οποία θα βρείτε σε βιβλιοχαρτοπωλεία, καταστήματα ειδών χόμπυ κλπ. σε τιμές ακόμη και από 1 ευρώ αφού φυσικά για την συγκεκριμένη χρήση η ποιότητα και αντοχή τους δεν ενδιαφέρει, θα χρειαστείτε φυσικά κλαδιά-φύλλα, μία απόχρωση μπογιάς που θα εφαρμοστεί με πινέλο (μπορεί να είναι ακρυλικό χρώμα για κατασκευές αλλά και οποιοδήποτε είδος χρώματος νερού) και μία ακόμη σε σπρέϋ


1. Βάψτε με το πινέλο ολόκληρη την επιφάνεια των τελάρων στην απόχρωση που θέλετε να έχει μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής το αποτύπωμα του κλαδιού και αφήστε το χρώμα να στεγνώσει εντελώς. 

 2. Ακουμπήστε το κλαδί με την "καλή' του όψη προς τα κάτω και πιέστε με τα χέρια σας έτσι ώστε να εφάπτεται όσο το δυνατόν καλύτερα και σε όλα τα σημεία του πάνω στο τελάρο. 
Για να διευκολυνθείτε στο στάδιο αυτό, πριν ξεκινήσετε την κατασκευή, μπορείτε να αφήσετε τα κλαδιά για 1-2 ημέρες πιεσμένα ανάμεσα σε βαριά βιβλία ώστε να "ισιώσουν" εντελώς.
Για κλαδιά μεγάλου μεγέθους, με σκληρά φύλλα κλπ. για να τα εφαρμόσετε πάνω στο τελάρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσωρινή κόλλα σε σπρέϋ (θα την βρείτε σε χρωματοπωλεία, καταστήματα με είδη για κατασκευές, μακέτες κλπ) όμως το κόστος της, περίπου 7-8 ευρώ, είναι περίπου ίδιο με όσο θα σας κοστίσουν στο σύνολό τους 3-4 τέτοιοι πίνακες με φτηνά τελάρα, αν επιλέξετε για αυτούς είδη φυτών που εύκολα θα "σταθούν" πάνω στο τελάρο χωρίς την χρήση συγκολλητικής ουσίας. 
 

3. Βάψτε ολόκληρη την επιφάνεια του τελάρου (και το τμήμα που έχετε ακουμπήσει το κλαδί) με την μπογιά σε σπρέϋ. Όταν το χρώμα στεγνώσει εντελώς, τραβήξτε το κλαδί από το τελάρο.  

Ο πιο πρακτικός και ταυτόχρονα οικονομικός τρόπος, ο οποίος και διακοσμητικά προσφέρει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα,  είναι να χρησιμοποιήσετε το ίδιο χρώμα σε σπρέυ (θα τα βρείτε σε όλα τα χρωματοπωλεία και τιμές περίπου από 3 ευρώ) για το φόντο όλων των τελάρων και να διαφοροποιήσετε μόνο την απόχρωση του αποτυπώματος του κλαδιού, χρησιμοποιώντας για το βάψιμο με πινέλο ό,τι είδους χρώματα ήδη διαθέτετε ακόμη και αναμειγνύοντας τα για να δημιουργήσετε νέες αποχρώσεις. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/2cZquiH
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου