Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΦΟΥΝΤΕΣ-ΚΡΟΣΙΑ από ΝΗΜΑ


Ακόμη και ένα εντελώς απλό μαξιλάρι, κάλυμμα, ριχτάρι κλπ. μπορεί να αποκτήσει εντελώς διαφορετική όψη αρκεί περιμετρικά στο τελείωμά του ή και σε μία μόνο πλευρά να προσθέσετε μια σειρά από φουντίτσες-κρόσια που θα φτιάξετε από νήμα πλεξίματος. 

Η τεχνική διαδικασία κατασκευής είναι φυσικά ίδια σε όποιου τύπου κατασκευή-αντικείμενο και αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι αντίστοιχο για να φτιάξετε πχ χριστουγεννιάτικα γούρια, μπρελόκ, κοσμήματα κλπ. 


Εκτός από νήμα πλεξίματος ή κλωστή κεντήματος θα χρειαστείτε ένα κομμάτι χαρτόνι κομμένο στο ύψος που θέλετε να έχε η φούντα και ψαλίδι

1. Ξεκινάτε τυλίγοντας το νήμα κάθετα γύρω από το χαρτόνι, όσες φορές χρειάζεται ανάλογα με το πάχος που θέλετε να έχει η φούντα.

Περάστε στο πάνω μέρος ένα διπλό κομμάτι νήματος και δέστε σφικτά με κόμπο. 

2.Τυλίξτε ακόμη μια ποσότητα νήματος στο πάνω μέρος  και σε ύψος περίπου 1-2 εκατοστά, ανάλογα και με το συνολικό ύψος-μέγεθος της φούντας, και δέστε επίσης με σφιχτό κόμπο ο οποίος φροντίστε να κρυφτεί στο πίσω μέρος της κατασκευής.

Κόψτε με το ψαλίδι το κάτω μέρος, ώστε να σχηματιστούν τα κρόσια

Για τέτοιου είδους κατασκευές που η ποιότητα του νήματος δεν σας ενδιαφέρει τόσο όσο σε μια κανονική δημιουργία πλεκτού ή κεντήματος και ειδικά αν χρειάζεστε μεγάλο αριθμό από φούντες, το οικονομικότερο είναι να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους φτηνό νήμα-κλωστή που θα βρείτε ακόμη και στα 1 euro shops.

Για κατασκευές που οι φουντίτσες δεν θα ραφτούν πάνω σε ύφασμα, όπως π.χ σε κοσμήματα, μπρελόκ, χριστουγεννιάτικα γούρια κλπ. στο πάνω μέρος τους μπορεί να τοποθετηθεί ένα κρίκος ή ένας μεταλλικός ακροδέκτης-στοπάκι. Θα τους βρείτε σε καταστήματα με είδη-υλικά για κατασκευές κοσμημάτων. Δείτε ενδεικτικά εδώ.

Φυσικά με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε, για κάθε τύπου κατασκευές, φούντες από κάθε είδους κλωστές, δερμάτινα κορδόνια, σπάγγο κλπ. 









ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
labioguia.com



from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/2eZsWrt
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου