Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΣτΕ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ
Κατάλαβες τώρα γιατί σου φωνάζουμε τόσο καιρό ότι για να δικαιωθείς πρέπει να διεκδικήσεις ;;;


Αντισυνταγματικές είναι οι περικοπές μισθών των διευθυντών και γενικά των γιατρών του ΕΣΥ που επιβλήθηκαν με τον μνημονιακό νόμο του 2012, έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με σημερινή απόφασή της.

Το δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των γιατρών και των διευθυντών νοσοκομείων του ΕΣΥ που έγιναν αναδρομικά από 1 Αυγούστου 2012 σε εφαρμογή της μνημονιακής νομοθεσίας και ουσιαστικά επαναφέρει τους μισθούς όλων στα επίπεδα του 2012, προκαλώντας έναν τεράστιο δημοσιονομικό "πονοκέφαλο" στο οικονομικό επιτελείο.

Το δικαστήριο πάντως για λόγους δημοσίου συμφέροντος έκρινε ότι θα λάβουν αναδρομικά τις διαφορές των αποδοχών τους μόνο όσοι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ή στα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας. Δηλαδή δε θα λάβουν αναδρομικά το σύνολο των γιατρών, αλλά μόνο οι προσφεύγοντες.

Αντισυνταγματικές

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Θεόδωρο Αραβάνη, έφτασε με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης η αίτηση τεσσάρων διευθυντών κρατικών νοσοκομείων του ΕΣΥ. Η ολομέλεια την έκανε δεκτή θεωρώντας ότι οι περικοπές "αντίκεινται στο άρθρο 21 παράγραφος 3 του Συντάγματος", όπως και στις αρχές: α) της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των γιατρών του ΕΣΥ, β) της αναλογικότητας και γ) της ισότητας στα δημόσια βάρη. Άλλωστε, όπως αναφέρουν οι μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ τελούν σε ιδιαίτερο υπηρεσιακό καθεστώς καθώς, μεταξύ των άλλων, εισέρχονται στο Δημόσιο τομέα σε μεγαλύτερη ηλικία, είναι αποκλειστικής απασχόλησης, κ.λπ.



πηγη: capital.gr



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/2otexaK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου