Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 90.000.000€ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ALPHA BANK ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 3,7 ΔΙΣ ΣΤΟ FUND ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Σε εξευτελιστικές τιμές πωλούν οι τράπεζες τα κόκκινα δάνεια στα funds

Στην πώληση μη εξυπηρετουμένων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις ύψους 3,7 δισεκ. ευρώ στην B2 Holding έναντι 90 εκατ ευρώ προχώρησε η Alpha Bank.
Στο πλαίσιο αυτή η τράπεζα πέτυχε οριστική συμφωνία με τον επενδυτικό όμιλο B2 Holding για την πώληση Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων Λιανικής.

Όπως αναφέρει η Alpha Bank στην ανακοίνωσή της "σε συνέχεια της από 13.3.2018 σχετικής ανακοινώσεως, η Alpha Bank A.E. ενημερώνει ότι την 23.3.2018 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων Λιανικής συνολικού υπολοίπου 3,7 δισ. ευρώ με ημερομηνία αναφοράς την 30.6.2017 προς την Ultimo Portfolio Investment (Luxembourg) S.A., μέλος του επενδυτικού ομίλου B2Holding".

Πώς η B2 Holding με 641 εκατ ευρώ ενεργητικό και 19 εκατ. κέρδη αγοράζει 3,7 δισ. NPLs;

Οι ελληνικές τράπεζες μη εξασφαλισμένα προβληματικά δάνεια τα πουλάνε έναντι εξευτελιστικών αποτιμήσεων με ένα στόχο να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια τους από τους ισολογισμούς και έτσι να πετύχουν τους στόχους τους στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό και η Alpha bank πούλησε 3,7 δισ. έναντι 90 εκατ. δηλαδή πούλησε μη εξασφαλισμένα προβληματικά δάνεια καταναλωτικά και κάρτες στο 2,4% της ονομαστικής αξίας.

Η Alpha bank επί της ουσίας ξεφορτώθηκε προβληματικά δάνεια και έτσι εμφανίζεται συνεπής στον SSM στον εποπτικό μηχανισμό ότι πιάνει τους στόχους μείωσης των NPEs των μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων. 

Το ζήτημα εδώ δεν είναι η Alpha bank αλλά πως μια Νορβηγική εταιρία η B2Holdng που έχει παρουσία στην Ελλάδα με εννέα εργαζόμενους κατάφερε να φορτωθεί 3,7 δισ. προβληματικών δανείων. 

Η απάντηση είναι ότι πλήρωσε μόλις 90 εκατ. ευρώ
Όμως αυτή η εταιρία που εμφανίζεται ως σπεσιαλίστας στο είδος του μια εταιρία που δημιουργήθηκε το 2011 διαθέτει μόλις 641 εκατ. ευρώ ενεργητικό ή 6,14 δισ. νορβηγικές κορώνες.
Έχει 253 εκατ ευρώ κεφάλαια και 19 εκατ. κέρδη.
Οι ταμειακές της ροές ανέρχονται σε 146 εκατ ενώ το 2016 σε ετήσια βάση είχε αρνητικές ταμειακές ροές. 

Μια εταιρία με ενεργητικό 641 εκατ. ευρώ... αγοράζει ένα χαρτοφυλάκιο 3,7 δισ. και το σημαντικότερο δηλώνει ότι θα είναι «εντάξει» με όσους εθελοντικά προσφερθούν να συνεργαστούν. 

Πως καταφέρνουν τέτοιες εταιρίες – δυστυχώς ελέω ενός προβληματικού νόμου – να αγοράζουν τέτοιας κλίμακας χαρτοφυλάκια προβληματικών δανείων εγείρονται πολλά ερωτηματικά. 

Η εμπειρία της διαχείρισης της NAMA στην Ιρλανδία ή ακόμη και της ελληνικής bad bank αποδεικνύει ότι το στοίχημα διαχείρισης των προβληματικών δανείων μπορεί να είναι αποτελεσματικό. 

Η Ελλάδα χρειάζεται ελληνική λύση και όχι Νορβηγούς ή κάθε Νορβηγούς που απλά εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να αγοράσουν με 90 εκατ. 3,7 δισ. προβληματικά δάνεια.
Με αυτή την λογική με 100 χιλ. ευρώ αγοράζεις 4,11 εκατ. προβληματικά δάνεια….


πηγη: bankingnews.gr



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2pFwUsE
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου