Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΩΝ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΑΦΟΥ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΕΝΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ >70%
Προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους δηλώνοντας ότι τώρα μόλις ανακάλυψαν ότι οι εκλογές είναι άχρηστες, ότι τις κυβερνήσεις τις αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης και τα χρηματοπιστωτικά λόμπι και ότι έστω και αν στις επόμενες εκλογές πάρουν ακόμη και το 80%, δεν θα τους αφήσουν να κυβερνήσουν, επειδή λένε ότι τώρα δήθεν αντιλήφθηκαν ότι η Δημοκρατία μας δεν είναι ελεύθερη. Δλδ, με λίγα λόγια, λένε στους Ιταλούς ότι πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Πιο λαγός ..... πεθαίνεις !!!

Για εμάς στην Ελλάδα όλα αυτά ακούγονται σαν μαθήματα του δημοτικού σχολείου, αφού βρισκόμαστε ήδη στα μεταπτυχιακά της πολιτικής εξαπάτησης και των μνημονίων, που ακόμη δεν ξεκίνησαν για τους Ιταλούς !!!



Οι καραγκιόζηδες των 5* οδηγούν την Ιταλία σε κυβέρνηση τεχνοκρατών τύπου Παπαδήμου !!!

Όπως διέρρευσε από το προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλαπρόκειται να συναντήσει το πρωί της Δευτέρας τον οικονομολόγο Κάρλο Κοταρέλι για να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών. Ο Κοταρέλι, με θητεία και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε ετοιμάσει λίστα για περικοπές άχρηστων δημοσίων δαπανών, ως σύμβουλος των κυβερνήσεων των Ενρίκο Λέττα και Ματέο Ρέντσι. Είναι πιθανόν, βέβαια, η κυβέρνηση αυτή να μην λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, να διαχειριστεί μόνον τις τρέχουσες υποχρεώσεις και να αποφασιστεί, τελικά, προσφυγή σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο.


Το πάθημα των Ιταλών καραγκιόζηδων των 5* ας γίνει τουλάχιστον μάθημα στους δικούς μας !!!


Κουραστήκαμε πλέον, εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια, να επαναλαμβάνουμε ότι η έξοδος από το ευρώ είναι τεχνικά αδύνατη κατά τη συνθήκη της Λισαβόνας και ότι η μοναδική δυνατότητα είναι αυτή της αποχώρησης από την ΕΕ, κατά το άρθρο 50 ΣΛΕΕ. Έξοδος από την ευρωζώνη με παραμονή στην ΕΕ δεν υπάρχει και, όποιος συνεχίζει ακόμη να την υπόσχεται, είναι ή ηλίθιος ή απατεώνας ή και τα δύο μαζί. Ας το συνειδητοποιήσουν λοιπόν και οι εγχώριοι καραγκιόζηδες 5*, που προκειμένου να συντηρούν τα ψευτοεπαναστατικά τους αφηγήματα, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους αφελείς που ακόμη τους πιστεύουν !!!

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα δήλωσε ότι ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών έχει μιλήσει υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από την ευρωζώνη και ότι η επιλογή του στέλνει ένα μήνυμα για την ίδια την κυβέρνηση. Διευκρίνισε δε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τον ρόλο του εγγυητή και για τον υπουργό Οικονομικών.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα δήλωσε ότι έπραξε ό,τι μπορούσε για να διευκολύνει τον σχηματισμό κυβέρνησης και ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι ο ίδιος μπλόκαρε την διαδικασία. Οι απώλειες στις αγορές αφαίρεσαν οικονομίες από τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, είπε ο Σέρτζιο Ματαρέλα προσθέτοντας ότι οφείλει να διαφυλάξει τις οικονομίες των Ιταλών.

Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ιταλία, είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε ότι θα περιμένει για να αποφασίσει εάν θα προκηρύξει νέες εκλογές και ότι θα αποφασίσει σύντομα τα επόμενα βήματα.

Το χρονικό της λιποταξίας των καραγκιόζηδων των 5* από την κυβέρνηση, ενώ διέθεταν, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιταλίας, μια κυβερνητική πλειοψηφια >70% !!!

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού Τζουσέπε Κόντε με τον ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, μετέβη στο μέγαρο Κυρηνάλιο και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο για άτυπη συνομιλία με τον πρόεδρο.

Πηγές των Πέντε Αστέρων δήλωσαν στο πρακτορείο ANSA ότι ο πρόεδρος Ματταρέλα έθεσε βέτο στην υποψηφιότητα του καθηγητή Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών, έκανε ακόμα πιο περόπλοκη την κατάσταση.

Το νέο «όχι» Ματαρέλα στο πρόσωπο που πρότεινε η Λέγκα για νέο υπουργό Οικονομικών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε ότι «μαζί με τα Πέντε Αστέρια εργάσθηκε μέρα και νύχτα για να γεννηθεί η κυβέρνηση, αλλά υπάρχει μια αρχή που είναι απαράβατη» και ότι «για την Ιταλία αποφασίζουν Ιταλοί, και όχι Γερμανοί, ή άλλες εθνικότητες».

«Όλα αυτά ισχύουν αν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά αν έχουμε μια αλυσίδα που δεν μας επιτρέπει να επιλέξουμε έναν υπουργό που δεν αρέσει στο Βερολίνο και στις ισχυρές εξουσίες, σημαίνει ότι είναι ο σωστός υπουργός», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκα.

«Αν υπάρχουν απειλές της Ευρώπης, η κυβέρνηση δεν θα ξεκινήσει. Έχουμε συνοχή ελευθερία και θάρρος», είπε ο Σαλβίνι.

«Αν μπορούμε να δουλέψουμε ελεύθερα, αύριο εγώ θα αρχίσω να δουλεύω στο υπουργείο Εσωτερικών και θα αρχίσουν οι απελάσεις των λαθρομεταναστών. Διαφορετικά, θα πρέπει να ξαναδώσουμε, με εκλογές, τον λόγο στους Ιταλούς», ολοκλήρωσε.

Η προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης τελικά ναυάγησε και όπως διαρρέεται από το προεδρικό μέγαρο, δεν πρόκειται για βέτο του προέδρου στο πρόσωπο του Σαβόνα, αλλά για ακαμψία των πολιτικών δυνάμεων της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων.


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2xi3urp
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου