Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ...ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ !!!!

ΞΕΠΛΥΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 4 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ
Ένα τεράστιο κύκλωμα αποκάλυψαν οι Κινεζικές αρχές, το οποίο με έδρα στο Μακάου, την πρωτεύουσα του τζόγου της Ανατολής, είχε καταφέρει να ξεπλύνει 4,4 δισ. δολάρια !!!



Η απίστευτη υπόθεση αποκαλύφθηκε από το Πεκίνο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για καταπολέμηση της διαφθοράς στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Οι αρχές προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να αποτρέψουν τις διαρροές χρημάτων από την Κίνα ώστε να μην αποσταθεροποιηθεί η οικονομία.

Οι αρχές του Μακάου υποστηρίζουν ότι η συμμορία ξεκίνησε τη δράση της το 2016 με τη βοήθεια μηχανημάτων πώλησης, τα οποία λειτουργούν με μετρητά και με κάρτα και έβγαιναν παρανόμως από την Κίνα. Με αυτά Κινέζοι πολίτες έκαναν αναλήψεις από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, οι οποίες φαίνονταν σα να γίνονται στο εσωτερικό της χώρας, με αποτέλεσμα να ξεπερνά κανείς τους αυστηρούς κανόνες που έχουν οι εγχώριες τράπεζες για εμβάσματα στο εξωτερικό.

Οι πλούσιοι Κινέζοι αναζητούν εδώ και καιρό τρόπους να ξεπεράσουν τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, μεταφέροντας χρήματα είτε μέσω του Χονγκ Κονγκ είτε μέσω του Μακάου. Οι δύο πόλεις τεχνικά ανήκουν στην Κίνα ως αυτόνομες διοικητικά, όμως έχουν δικά τους νομίσματα και πολύ λιγότερους περιορισμούς στη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό.

Το Κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua, μετέδωσε ότι οι αρχές έχουν στοιχεία ότι η συμμορία, υπό τον κύριο Ζου, χρησιμοποιούσε τα μηχανήματα για να δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να μετατρέπουν τα κέρδη τους από τα καζίνο σε δολάρια Χονγκ Κονγκ ή σε πατάκας του Μακάου.

Μετά από μία σειρά επιδρομών, 39 άνθρωποι συνελήφθησαν σε ολόκληρη την Κίνα και το Μακάου σε σχέση με την υπόθεση, ενώ η αστυνομία κατάσχεσε 32 μηχανήματα πώλησης.


ΠΗΓΗ



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://bit.ly/2G3zPFd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου