Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΝΕΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ !!!




Οι λογιστές απαύδησαν και ζητούν παύση(εως 30/6) της έκδοσης εντολών ελέγχου από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ


Μαζικό χαρακτήρα έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα οι εντολές φορολογικών ελέγχων που εκδίδουν αδιακρίτως, όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα οι λογιστές και οι φορολογούμενοι, κυριολεκτικά, να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Με οδηγία της διοίκησης της ΑΑΔΕ, τέθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι στις ελεγκτικές υπηρεσίες για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων εντός του 2019, ορίζοντας τόσο αριθμό ελέγχων που πρέπει να πραγματοποιηθούν όσο και στο ύψος των εσόδων που πρέπει να βεβαιώσουν.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση των ελέγχων που εκκρεμούν σε ανοιχτές υποθέσεις, οι έλεγχοι σε υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή, οι υποθέσεις που έχουν ζητήσει τον έλεγχό τους οι εισαγγελείς και οι έλεγχοι σε υποθέσεις, που προκύπτουν από τη «μυστική» διαδικασία με επιλογή μέσα από κριτήρια ανάλυσης κινδύνου.

Ωστόσο η μαζικότητα των φορολογικών ελέγχων αυτήν την περίοδο προκαλεί τεράστιο φόρτο εργασίας στους λογιστές – φοροτεχνικούς, οι οποίοι ζητούν το πάγωμα των φορολογικών ελέγχων μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σε επιστολή που απέστειλε στον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Πειραιά (Σ.Ο.Λ.Π.) αναφέρει ότι στην κορύφωση της εξέλιξης κατάθεσης δηλώσεων ( Φυσικών Προσώπων) και έχοντας ακόμη μόνο 1 μήνα και 10 ημέρες για την ολοκλήρωση τους, των Φορολογικών Δηλώσεων Νομικών Προσώπων όπου η εφαρμογή δεν έχει ανοίξει ακόμη, έχοντας και όλες τις τρέχουσες λογιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις (ΦΠΑ,ΦΜΥ) , θα επωμιστούμε επιπλέον τον μεγάλο όγκο της διαχείρισης της ρύθμισης οφειλών προς την φορολογική διοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει ο ΣΟΛΠ, «θεωρούμε αδύνατον ως κλάδος για το μήνα που έρχεται δηλαδή έως 30-06-2019 να επωμιστούμε και το βάρος των τακτικών φορολογικών ελέγχων για τους οποίους εκδίδονται καθημερινά εντολές από τις Δ.Ο.Υ όλης της Ελλάδος.

Ζητάμε λοιπόν από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και τον Πρόεδρο του κο Κωνσταντίνο Κόλλια και από τις Ομοσπονδίες του κλάδου μας και όλους τους Συλλόγους ανά την Ελλάδα να συμπορευθούν στο αίτημα μας, δηλαδή την Αναστολή Έκδοσης νέων εντολών τακτικού ελέγχου έως 30/6/2019, κάτι το οποίο είναι ότι πιο φυσιολογικό θα μπορούσε να ζητηθεί από τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε έως τέλος Ιουνίου το έργο μας».


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://bit.ly/2JTGOmi
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου