Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΗΣ...ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ !!!!

ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ !!!
Στο Μητρώο της ΑΑΔΕ έχουν... αποκαλυφθεί ήδη 83.354 ακίνητα έναντι μόλις 48.161 πέρυσι !!!
Κι όλα αυτά ενώ έχουμε κύμα αποχωρήσεων ακινήτων από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και επιστροφή στις μακροχρόνιες !!!




Υπερδιπλάσιο αριθμό ακινήτων που έχουν μπει στο ρυθμό του Airbnb στην Ελλάδα αναμένεται να δηλώσουν φέτος… οικειοθελώς στο Μητρώο της ΑΑΔΕ οι ιδιοκτήτες τους.
 
Λίγες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Φεβρουαρίου στο Μητρώο Ακινήτων της ΑΑΔΕ έως την Παρασκευή (21-2) είχαν δηλωθεί 83.354 ιδιοκτησίες πανελλαδικά. Πέρυσι, στο Μητρώο Ακινήτων της ΑΑΔΕ είχαν δηλωθεί σχεδόν τα μισά. Για την ακρίβεια 48.161 ακίνητα.

Μια απλή αναζήτηση αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τέτοιου τύπου, ανθούν με την Κρήτη να κρατά τα σκήπτρα.

Στοιχεία της Airdna δείχνουν σήμερα ότι τα διαθέσιμα προς βραχυχρόνια μίσθωση ακίνητα στην Κρήτη είναι 12.827, στην Αθήνα 10.332, στη Θεσσαλονίκη 2.299,στην Κασσάνδρα 1.683, στη Μύκονο 1.574, τη Σαντορίνη 1.803 , την Κέρκυρα 3.441, την Κεφαλονιά 1.437, τη Μάνη 815…

Μέχρι την προθεσμία της 28ης αναμένεται χιλιάδες επιπλέον ακινήτων να αποκαλυφθούν στην ΑΑΔΕ ενώ μέχρι πέρυσι έμεναν μακριά από τα μάτια της εφορίας.

Από πέρυσι μέχρι φέτος άλλαξαν πολλά. Αφενός ψηφίστηκαν νέες διατάξεις νόμου με τις οποίες «οπλίστηκε» ο ελεγκτικός μηχανισμός με την απειλή τσουχτερών προστίμων. Αφετέρου, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τις διάφορες πλατφόρμες (Airbnb, HomeAway κλπ) οι οποίες εάν δεν θέλουν να χάσουν την «πελατεία» τους στην Ελλάδα θα πρέπει να παραδίδουν στην ΑΑΔΕ, κάθε φορά που ζητάει στοιχεία για τα ελληνικά ακίνητα που «φιλοξενούν» να τα δίνουν. Στην αντίθετη περίπτωση , η πλατφόρμα «κατεβαίνει» ενώ για όσους δεν δηλώσουν ότι εισπράττουν εισόδημα από βραχυχρόνιες μισθώσεις κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα.


πηγη-περισσότερα στο


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2Vb9e0J
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου