Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Έκκληση από φιλοζωική οργάνωση να σταματήσουν οι «selfies» με τίγρεις

Έκκληση από φιλοζωική οργάνωση να σταματήσουν οι «selfies» με τίγρεις

Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης για την προστασία των άγριων ζώων κάνουν έκκληση να σταματήσουν οι τουρίστες να φωτογραφίζονται με τους τίγρεις και τα άλλα προστατευόμενα άγρια ζώα.




Σύμφωνα με την οργάνωση «Care for the Wild», οι «selfies» προκαλούν αρνητικές συνέπειες στα ζώα. Το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο έντονο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ιθύνοντες, σε πρώτο στάδιο, έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους στην Ταϊλάνδη αλλά απευθύνονται και στον υπόλοιπο κόσμο.




Τέτοιες κοντινές φωτογραφίες με άγρια ζώα για τουριστικούς λόγους είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες σε νοτιοανατολική Ασία, Μεξικό, σε μέρη της Ευρώπης και στο Μαρόκο, ακόμα και σε επίσημα καταφύγια ζώων, ενώ στη Ν. Αφρική είναι αρκετοί τουρίστες που βγάζουν φωτογραφίες με μικρά λιοντάρια.




Πέρα, όμως, από την επικίνδυνη έκθεση των ζώων, σε κίνδυνο έρχονται και οι ίδιοι οι τουρίστες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οργανισμού, μόνο σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ταϊλάνδη, το Ναό των Τίγρεων στο Kanchanaburi, καταγράφονται έως και 60 επιθέσεις σε τουρίστες και εθελοντές το χρόνο.


230912




Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Care for the Wild δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος θα σκεφτεί αμέσως ότι αντιδρούμε υπερβολικά ή ότι προσπαθούμε να χαλάσουμε τη διασκέδασή του. Όμως, η αλήθεια είναι ότι μία γρήγορη φωτογραφία για εσάς μπορεί να σημαίνει μακροχρόνια ταλαιπωρία σε ένα ζώο που θα υποφέρει. Εάν χρειάζεστε οπωσδήποτε αυτή τη φωτογραφία στο facebook αυτό το καλοκαίρι, τότε σας προκαλώ να κάνετε κάποια πράγματα πιο πριν - ελέγξτε ότι το ζώο έχει ακόμα δόντια και νύχια, ελέγξτε τις συνθήκες στις οποίες ζει και κοιμάται, ελέγξτε για χτυπήματα στο σώμα του και τέλος ελέγξτε πού θα καταλήξει όταν δε θα είναι πια αρκετά χαριτωμένο για αυτές τις φωτογραφίες».







from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1pEGsec

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου