Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τίποτα δεν άλλαξε ποτέ χωρίς αγώνες!

Τίποτα δεν άλλαξε ποτέ χωρίς αγώνες!

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο» (Τάσος Λειβαδίτης).


Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας, που άφησε στην άκρη όλα τα πρέπει και τα μη , και αντιμάχεται με όπλο την επιστήμη του και τη φωνή του.



SMAR


Τα τελευταία χρόνια ο κ. Βήχας δεν σταματά να ρίχνει το γάντι στην εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Υγείας καρφώνοντάς την συνεχώς και να μιλά για τις επιπτώσεις που έφερε η κρίση στην υγεία των πολιτών , και δη των ανασφάλιστων, για τους οποίους παλεύει ως υπεύθυνος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.



Ενημερώσει τους ανέργους ότι με το ισχύον νομοσχέδιο έχουν πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα, και χτυπάει τη γροθιά στο μαχαίρι, προκειμένου να στηρίξει αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας , όταν χρειάζονται επειγόντως διαγνωστικές εξετάσεις ή άμεση εισαγωγή σε νοσοκομείο.



Τώρα, προσφέρει τις υπηρεσίες του και από ένα άλλο μετερίζι. Αυτό που του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που πρόσφατα εξελέγη μέλος της διοίκησης.



Όμως γνωρίζει πολύ καλά να σωπαίνει όταν κάνει το καλό, σαν τον ήρωα του Θερβάντες, αλλά δεν μπορεί να κλείσει το στόμα εκείνου τον οποίο ευεργέτησε.



Για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Βήχας κονταροχτυπήθηκε με τους μηχανισμούς του συστήματος υγείας για να βοηθήσει το παιδί ενός ανασφάλιστου ασθενούς του , που χρειάζεται να χειρουργηθεί άμεσα...



Στις 26 Νοεμβρίου ο γνωστός καρδιολόγος επικοινώνησε με το λογιστήριο δημοσίου νοσοκομείου για πρώτη φορά ως μέλος του ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών.



Απολαυστικός ο διάλογος που ακολουθεί:

Γ.Β : Καλημέρα λέγομαι Γιώργος Βήχας και σας παίρνω από το Δ.Σ του ΙΣΑ του οποίου είμαι μέλος

Υπάλληλος: Παρακαλώ, τι θα θέλατε;

Γ.Β: μας κατήγγειλαν πως για ανασφάλιστο παιδάκι ζητήσατε 300 ευρώ προκειμένου να χειρουργηθεί. Είναι αλήθεια;

Υπάλληλος ( με φωνή που φανέρωνε ανησυχία): Δεν είναι δυνατόν! Αποκλείεται!

Γ.Β: κοιτάξτε δεν σας πήρα για να μου επιβεβαιώσετε την καταγγελία, γιατί γνωρίζω πως ο πατέρας του παιδιού λέει αλήθεια. Η οικογένεια καλύπτεται ιατροφαρμακευτικά από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και γνωρίζω πολύ καλά τι λέω .

Υπάλληλος: Τι να σας πω...δεν ξέρω...φαίνεται θα μίλησε με κάποιον που δεν ξέρει .....εμείς ξέρετε ...υπάρχει νόμος που καλύπτει τους ανασφάλιστους...

Γ.Β τον διακόπτει : Το γνωρίζω πολύ καλά, το θέμα είναι ,και σαν ΔΣ του Ι.Σ.Α αυτό μας ενδιαφέρει, εάν δηλαδή τηρείτε τον συγκεκριμένο νόμο...

Υπάλληλος: Βεβαίως κύριε Βήχα και τον τηρούμε. Για την περίπτωση που λέτε θα έγινε κάποιο λάθος.

Γ.Β: Το ελπίζω! Ο ασθενής σε λίγο θα είναι εκεί θα ζητήσει εσάς προσωπικά και θα ήθελα να λυθεί αμέσως το πρόβλημα. Να τον κατευθύνετε όπως πρέπει για να μην πληρώσει.

Υπάλληλος: Βέβαια Κύριε Βήχα! Να τον στείλετε αμέσως!



Μετά από μία ώρα ο πατέρας του παιδιού γεμάτος χαρά επικοινώνησε με τον κ. Βήχα και τον ενημέρωσε, πως του έδωσαν το χαρτί με το οποίο το παιδάκι θα χειρουργηθεί δωρεάν στις 12 Δεκεμβρίου που έχει προγραμματιστεί το χειρουργείο.



Ήταν μια ακόμη νίκη του γιατρού !



Τίποτα δεν άλλαξε ποτέ χωρίς αγώνα. Και προπαντός τίποτα δεν αλλάζει αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αν δεν αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε.



Και για να το επιτύχουμε αυτό, όπως λέει ο αγαπημένος Τάσος Λειβαδίτης , ο ποιητής της πιο όμορφης ουτοπίας, θα πρέπει να

απαρνηθούμε τη βραδινή ξεκούραση στο σπιτικό κατώφλι

για τον τραχύ δρόμο που πάει στο αύριο.



Και να μην δειλιάσουμε, ούτε να μη φοβηθούμε μπροστά σε τίποτα...



ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ







from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1z75mtn

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου