Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΝΕΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΚΟ !!!

ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Είναι η 2η δικογραφία που πάει στη Βουλή για παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ επί Ευριπίδη Στυλιανίδη !!!



Δικογραφία στη Βουλή διαβίβασε την Τετάρτη (18/4) ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ και ΑΕ, από το υπουργείο Εξωτερικών. Η δικογραφία αυτή αφορά χρηματοδοτήσεις που έγιναν το έτος 2005, όταν υφυπουργός Εξωτερικών ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Η εν λόγω δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις του κ. Στυλιανίδη, καθώς φέρεται να έχει διαπράξει τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται ότι έγινε μη νόμιμη χρηματοδότηση από την οποία ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο, στην ΜΚΟ «Ευαισθητοποίηση του Κοινού για τις Κακοποιημένες Γυναίκες και τα Κακοποιημένα Παιδιά της Αφρικής» και την «Εταιρεία για την Ανεξιθρησκεία, την Ευημερία και την Ανάπτυξη Λαών».

Την προκαταρκτική εξέταση που αφορά στα κακουργήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, επί των ημερών της Ελένης Ράικου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής και δεύτερη δικογραφία, σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση σε φυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα (ΜΚΟ και ΑΕ) από το Υπουργείο Εξωτερικών, κατά το έτος 2005, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικού προσώπου».

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη δικογραφία που αφορά τον Ευριπίδη Στυλιανίδη καθώς τον Οκτώβριο του 2016 είχε διαβιβαστεί στη Βουλή δικογραφία σχετική με τη χρηματοδότηση της αμερικανικών συμφερόντων ΜΚΟ German Marshall Fund με το ποσό των 550.000 ευρώ.


πηγη: fonirodopis.gr



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/2p2sOvY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου