Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ !!!

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ
Τους πρώτους του φοιτητές υποδέχθηκε το νεοϊδρυθέν τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις 24/10 σε ειδική τελετή υποδοχής.


Το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών σκοπεύει να «παράγει» αποφοίτους που θα γίνουν μάνατζερς στον τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα. Και αποτελεί μία από τις τέσσερις πανεπιστημιακές σχολές τουρισμού που ξεκίνησαν φέτος την λειτουργία τους, κατόπιν από κοινού ενεργειών των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

«Θεωρούμε ότι το τμήμα Τουριστικών Σπουδών, μαζί με το εκείνο της Ναυτιλίας, θα αποτελέσουν τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης του πανεπιστήμιου μας», τόνισε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πειραιώς, Νικόλαος Γεωργόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.

Το παρόν στην τελετή υποδοχής από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού έδωσε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα, η οποία είπε ότι «στους κεντρικούς στόχους της νέας Εθνικής Τουριστικής Πολιτικής που υλοποιούμε από το 2015 εντάσσεται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Τουριστικής Εκπαίδευσης και κάθε εκπαιδευτικής δομής τουρισμού που ανήκει στο Κράτος, με στόχο τη δημιουργία επαγγελματιών με ευρεία επιστημονική γνώση και ανεπτυγμένες δεξιότητες και προσόντα που ν΄ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της τουριστικής αγοράς». Και συνέχισε λέγοντας ότι «επενδύουμε σταθερά στην ενίσχυση της Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, μέσα από συνεργασίες και συνέργειες με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τους τουριστικούς φορείς, διεθνείς επαφές και τον ιδιωτικό τομέα».

Ενώ, ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του Πανεπιστημίου Πειραιώς με αντικείμενο την παροχή τεχνογνωσίας, εμπειρογνωμοσύνης και εκπαίδευσης σε ζητήματα που άπτονται της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας αλλά και επιμέρους τομείς, όπως νομοπαρασκευαστικές και άλλες επιτροπές, εκπαίδευση προσωπικού, κατάρτιση προγραμμάτων σπουδών καθώς και ευρύτερες δράσεις συνεργασίας.



Αξίζει να τονισθεί ότι η ευόδωση του εγχειρήματος δεν ήταν εύκολη. Η πρώτη επεξεργασία για τη δημιουργία ενός τέτοιου τμήματος είχε γίνει στα μέσα του 2000, ενώ το 2008 είχε δοθεί το πρώτο πράσινο φως από το υπουργείο Παιδείας. Το σχετικό ΦΕΚ, ωστόσο, δεν είχε ενεργοποιηθεί ποτέ, στη συνέχεια καταργήθηκε από την τότε κυβέρνηση για να πάρει εκ νέου σάρκα και οστά το εγχείρημα από τη σημερινή. Έπρεπε να μεσολαβήσουν 3 διαφορετικές κυβερνήσεις για να δρομολογηθεί η ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής τουρισμού στην Ελλάδα.


πηγη: tourismarket.gr



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/2gP2znD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου