Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΞΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 50.000€ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Μικρότερης αξίας ακίνητα έχουν περιέλθει πλέον στα «δίχτυα» των ηλεκτρικών πλειστηριασμών, αφού πάνω από τα μισά ακίνητα που βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν τιμή εκκίνησης τα 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πλειστηριασμών που έχουν ανέλθει στο eauction.gr για τον Νοέμβριο, από τα 3.600 ακίνητα που προγραμματίστηκαν στη διάρκεια του μήνα, τα 1.800 έχουν αξία μικρότερη από 50.000 ευρώ και τα 2.700 ακίνητα (7 στα 10) κάτω από 100.000 ευρώ. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι στο «σφυρί» βγαίνουν ακίνητα μικρότερης αξίας, καθώς τα πολυτελή διαμερίσματα και οι μονοκατοικίες ρευστοποιήθηκαν τον πρώτο χρόνο επακεκκίνησης των πλειστηριασμών -κυρίως, δηλαδή, το 2018.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κάνουν ολοένα πιο συχνά την εμφάνισή τους ως επισπεύδοντες οι servicers, δηλαδή οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από κόκκινα δάνεια, όπως είναι η FPS της Eurobank και η AFS (Alternative Financial Solutions) της Τράπεζας Πειραιώς, η Cepal Hellas της Alpha Bank κ.λπ. Τονίζεται ότι ήδη οι servicers διαχειρίζονται δάνεια άνω των 50 δισ. ευρώ και αυτό που τους διαφοροποιεί από τις τράπεζες είναι η αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των NPEs με εργαλεία όπως Τεχνητή Νοημοσύνη και Big Data προκειμένου να εντοπίζουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Επίσης, έμφαση δίνουν στην ταχύτητα ρευστοποίησης των εξασφαλίσεων, όταν ο οφειλέτης δεν ανταποκρίνεται.

Σημειώνεται, πάντως, ότι οι servicers επισπεύδουν τα ακίνητα που διαχειρίζονται εκ μέρους των funds, δηλαδή των επενδυτών που έχουν αγοράσει χαρτοφυλάκια από τις τράπεζες και στη συνέχεια τα αναθέτουν για είσπραξη των απαιτήσεων στους servicers. Για τα δάνεια που μένουν στον ισολογισμό της τράπεζας, τους πλειστηριασμούς επισπεύδουν οι ίδιες οι τράπεζες, όπως τουλάχιστον ξεκαθάρισαν στη διάρκεια παρουσίασης της θυγατρικής που σύστησαν Τράπεζα Πειραιώς και Intrum (Intrum Hellas) οι διοικήσεις των δύο εταιρειών.

Για τον Δεκέμβριο, πάντως, οι πλειστηριασμοί που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα είναι λιγότεροι (2.300), καθώς μεσολαβούν οι αργίες των Χριστουγέννων που τα ειρηνοδικεία παραμένουν κλειστά.

πηγη


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2Og66N8
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου