Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, FUNDS & ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!



ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΖΑΜΠΑΣ !!!

Ο κορωνοϊός, μετά τις τράπεζες, τώρα λένε ότι πλήττει και τα funds, που αγόρασαν κοψοχρονιά τα κόκκινα δάνεια και τις κάρτες μας. Έτσι, ετοιμάζονται να τροποποιήσουν τις ισχύουσες συμφωνίες, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα τζάμπα τιμήματα των πωλήσεων!!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας


Χειροκροτήστε τους, που δεν καταδέχθηκαν ούτε να συζητήσουν τις προτάσεις μας για κουρέματα και ρυθμίσεις των δανείων μας, που τους εξασφάλιζαν, ήδη από το 2014, πενταπλάσια έσοδα ακόμη και από τις ακριβότερες πωλήσεις που πραγματοποίησαν μέχρι σήμερα στα funds.

Χειροκροτήστε τους, που ενώ, το 2019, ξεπούλαγαν κοψοχρονιά τα ενεργητικά τους στα funds, ανακάλυψαν τον ηθικό κίνδυνο στην πρότασή μας για δικαίωμα προτίμησης στην αγορά των δανείων μας, σε τιμήματα ακόμη και διπλάσια από τα αντίστοιχα των πωλήσεων στα funds.

Χειροκροτήστε τους, που ακόμη και σήμερα, λίγο πριν την επόμενη χρεοκοπία τους, επιμένουν να μην συζητούν την από 06/02/2020, δημόσια ανοικτή πρόσκληση που τους απευθύναμε, για την εξωδικαστική επίλυση, διευθέτηση και ρύθμιση των κόκκινων δανείων μας, με οριζόντια κουρέματα που τους εξασφαλίζουν μέχρι και διπλάσια έσοδα από τα αντίστοιχα των πωλήσεων στα funds.

Χειροκροτήστε τους, που ενώ, 6 χρόνια τώρα, τους ισοπεδώνουμε στα Δικαστήρια όλης της Ελλάδας, δικαιώνοντας καθημερινά τους Δανειολήπτες μας, κόντρα στην αυθαιρεσία των παράνομων και καταχρηστικών χρεώσεων και των λοιπών αθέμιτων πρακτικών τους, αυτοί συνεχίζουν να επιμένουν στην αλαζονεία των απειλών, των εκβιασμών, των διαταγών πληρωμής, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. 

Χειροκροτήστε τους, που ενώ, από το 2008, φόρτωσαν τον Ελληνικό Λαό με 3 μνημόνια και 5 διασώσεις τους, ετοιμάζονται να ξαναχρεοκοπήσουν, απαιτώντας και πάλι να τους διασώσουμε, αυτή την φορά με νέου τύπου μνημόνια. Τα κορωνομνημόνια.

Χειροκροτήστε τους, που αποδείχθηκαν τόσο ηλίθιοι, ώστε να καταφέρουν σήμερα να τους κουνάνε το δάχτυλο, ζητώντας τους μάλιστα και τα ρέστα, οι απατεώνες που αγόρασαν κοψοχρονιά και με δικά τους δανεικά, τα δάνεια και τις πιστωτικές μας κάρτες.

Χειροκροτήστε τους, που ενώ οδηγούσαν ενσυνείδητα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στην κατάρρευση, η μοναδική ανησυχία τους ήταν η νομοθέτηση της ασυλίας και της απαλλαγής τους από κάθε ποινική ευθύνη, όχι μόνο για τις πράξεις και τις παραλήψεις του παρελθόντος, αλλά και για όσα εγκλήματα συνεχίζουν να διαπράττουν ακόμη και σήμερα, με πρώτα και καλύτερα αυτά των νταραβεριών με τα funds και τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων. 

Χειροκροτήστε τους, που με τις ευλογίες του πολιτικού συστήματος, διόρισαν επόπτη τους και τροχονόμο της εθνικής νομισματικής πολιτικής τον Γιάννη Στουρνάρα, που με όρους ΑΣΕΠ δεν θα είχε προσληφθεί ούτε ως κλητήρας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Και, τέλος, αφιερώστε το πιο θερμό σας χειροκρότημα στον Γιάννη Στουρνάρα, που μετά τον Τιτανικό της Εμπορικής Τράπεζας, ετοιμάζεται να εμπλουτίσει το βιογραφικό του με ένα νέο, ακόμη μεγαλύτερο ναυάγιο, που δεν είναι άλλο από αυτό της οριζόντιας χρεοκοπίας ολόκληρου του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Πριν όμως τους χειροκροτήσετε, διαβάστε το δημοσίευμα που ακολουθεί.      

Ο κορωνοϊός πλήττει και τα funds που διαχειρίζονται «κόκκινα» δάνεια

Με τρόμο βλέπουν ότι οι εισπράξεις τους από τα NPEs θα είναι μειωμένες καθώς τα αγόρασαν με αυξημένες αποτιμήσεις λόγω προσδοκιών για οικονομική ανάκαμψη, οι οποίες τώρα ανατρέπονται.



Η επιδημία του κορωνοϊού φέρνει αντιμέτωπα με μεγάλες προκλήσεις τα ισχυρά funds που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση «κόκκινων» δανείων.

Οι περισσότερες συμφωνίες αγοράς πακέτων NPEs που ολοκληρώθηκαν μέχρι σήμερα έγιναν σε αποτιμήσεις που ενσωμάτωναν την προσδοκία οικονομικής ανάκαμψης για τη χώρα, γεγονός που αναμενόταν να ωθήσει ανοδικά τόσο τις τιμές των ακινήτων, όσο και τα εισοδήματα.

Με την κρίση του κορωνοϊού η οικονομική πραγματικότητα ανατράπηκε ριζικά και το μέλλον είναι αβέβαιο, ειδικά για τις συμφωνίες αγοράς NPEs που έγιναν στο παρελθόν σε αυξημένες αποτιμήσεις λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι η κρίση του κορωνοϊού θα επηρεάσει αρνητικά τα cash flow, καθώς οι εισπράξεις από τα κόκκινα δανειακά χαρτοφυλάκια θα είναι μικρότερες. Και είναι λογικό, καθώς οι πλειστηριασμοί που θα πραγματοποιηθούν φέτος θα είναι λιγότεροι, όπως άλλωστε και οι δόσεις που θα πληρωθούν από τους δανειολήπτες.

Υπολογίζεται ότι η κάμψη στα έσοδα θα είναι της τάξης του 30%, εφόσον επιβεβαιωθεί το αισιόδοξο σενάριο και η οικονομία κάποια στιγμή προς τον Μάιο-Ιούνιο αρχίσει την επιστροφή στην κανονικότητα. Η διάρκεια της κρίσης αποτελεί τον πλέον κρίσιμο παράγοντα.

Στην περίπτωση που οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού διαρκέσουν τρεις με έξι μήνες, όσοι έχουν υπό διαχείριση κόκκινα χαρτοφυλάκια θα μπορέσουν να ανακάμψουν και να καλύψουν το χαμένο έδαφος το 2021. Αν η ζημία στην οικονομία αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά, τότε τα funds θα υποχρεωθούν να αναδιατάξουν την στρατηγική τους και να περιοριστούν σε αισθητά μικρότερες αποδόσεις.

Η έλλειψη ορατότητας για την πορεία της οικονομίας καθιστά στην παρούσα συγκυρία αδύνατη την τιμολόγηση των δανείων από την πλευρά των funds.

Στο πλαίσιο αυτό -και εφόσον είναι εποπτικά εφικτό- είναι πιθανόν στο μέλλον να δούμε σύνθετες συμφωνίες που θα συνοδεύονται από μικρότερα τιμήματα αλλά και από διάφορες ρήτρες, που μπορεί πχ. να εξασφαλίζουν συμμετοχή των τραπεζών στα μελλοντικά κέρδη.

Να σημειωθεί ότι η οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, επηρεάζει ιδιαίτερα τα funds που δραστηριοποιούνται στα «κόκκινα» δάνεια, καθώς ο μεγάλος τους «πονοκέφαλος» προέρχεται κυρίως από την Ισπανία και την Ιταλία, όπου έχουν πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις σε NPEs σε σχέση με την Ελλάδα.


ΠΗΓΗ
https://ift.tt/2wPi36m


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/3bGt2y5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου