Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!




Όλα δείχνουν εκτόξευση των κερδών των τραπεζών από τις προμήθειες το 2020....

Εποχές «capital controls» θυμίζει η αύξηση που καταγράφεται στη χρήση καρτών και στις ψηφιακές πληρωμές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία η πανδημία αύξησε ακόμα περισσότερο την διείσδυση του πλαστικού χρήματος ενώ ώθησε αρκετούς καταναλωτές να χρησιμοποιούν κάρτα ακόμα και συναλλαγές των 2 ευρώ.

Ειδικότερα, η αξία των συναλλαγών στο σύνολο της αγοράς έφτασε το 2019 τα 36 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 14% εν συγκρίσει με το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο 7ο Digital Banking Forum, ο Αντίγονος Παπαδόπουλος, εμπορικός διευθυντής της Cardlink. Την ίδια περίοδο ο αριθμός των συναλλαγών έφτασε το 1 δισ., 23% περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενώ κατά 30 χιλιάδες αυξήθηκε και ο αριθμός των τερματικών που υπάρχουν στην αγορά φτάνοντας πλέον τις 730.000. Πλέον οι κάρτες των ελληνικών τραπεζών αντιπροσωπεύουν το 90% του αριθμού των συναλλαγών (91% το 2018) και το 79% (77% το 2018) της αξίας των συναλλαγών.

Ωστόσο, η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά κι η επιθυμία των καταναλωτών να έρχονται όσο το δυνατόν λιγότερο σε επαφή με μετρητά ήταν οι δύο βασικοί λόγοι που εκτίναξαν τις ψηφιακές πληρωμές το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ενώ έκαναν ακόμα πιο έντονο και το φαινόμενο χρήσης κάρτας για μικρής αξίας συναλλαγές.

Ενδεικτικά, μετά τη λήψη των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, στο δίκτυο της Cardlink, (το μεγαλύτερο δίκτυο τερματικών με περίπου 260 χιλιάδες POS), το ποσοστό των ανέπαφων συναλλαγών έφθασε στο 87% τον Ιούνιο, από το 78% που ήταν τον Φεβρουάριο και από το 71% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο.

Την ίδια στιγμή οι συναλλαγές μικρής αξίας έως 10 ευρώ, στο δίκτυο της Cardlink, έφθασαν να είναι το 41% τον Ιούνιο από 37% τον Φεβρουάριο και 32% στο τέλος του 2019, ενώ εκείνες έως 5 ευρώ έφθασαν στο 23% από 20% και 16% αντίστοιχα. Εντυπωσιακό στοιχείο είναι το ότι το 8% των συνολικών συναλλαγών με κάρτα τον Ιούνιο ήταν αξίας έως 2 ευρώ από 6% τον Φεβρουάριο και 5% τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την αύξηση της χρήσης καρτών για μικρής αξίας συναλλαγές μαρτυρά και ο μέσος όρος αξίας των συναλλαγών ο οποίος έχει πέσει στα 26 ευρώ από 28 ευρώ τον Φεβρουάριο και 33 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.

πηγη


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2Zh8FD2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου