Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

500.000.000 ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ !!!

ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ;;; ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΜΜΕ, ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΚΛΠ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ;;;
Χρηματοδότηση 500.000.000 ευρώ στις ελληνικές τράπεζες από την EBRD !!!




Της Νένας Μαλλιάρα

Χείρα βοηθείας από τη θέση της πλέον ως μετόχου των τραπεζών, θα δώσει η EBRD στις ελληνικές τράπεζες. 


Η βοήθεια αναμένεται άμεσα και θα αφορά την παροχή χρηματοδότησης προκειμένου με αυτήν οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν μεγάλους πελάτες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, πρόκειται για ρευστότητα 500 εκατ. ευρώ που η EBRD θα δώσει στις τράπεζες ως trade finance facility, δηλαδή για τη χρηματοδότηση εταιριών εισαγωγικού και εξαγωγικού χαρακτήρα. Η πρώτη συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου με τηνΕθνική Τράπεζα και αργότερα θα ακολουθήσουν συμφωνίες της EBRD με τις υπόλοιπες τράπεζες.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD) παρέχει χρηματοδοτήσεις που βοηθούν στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών, ενώ συνήθως οι χρηματοδοτήσεις αυτές κατευθύνονται σε τομείς επιχειρηματικότητας που παρουσιάζουν καινοτομία.

Σημειώνεται ότι η EBRD πλέον είναι και μέτοχος των ελληνικών τραπεζών, καθώς συμμετείχε στην πρόσφατη ανακεφαλαιοποίησή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η EBRD κατέχει ποσοστό 5% στη Eurobank και 2% - 3% στις υπόλοιπες τράπεζες.

Η χρηματοδότηση προς τις τράπεζες για εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις κινείται στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για την ροή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις ώστε σταδιακά να επανεκκινήσει η Οικονομία.

Σε ένα περιβάλλον που ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί συνθήκες ομαλής ροής ρευστότητας, οι τράπεζες ενισχύουν και με όλα τα μέσα επιχειρήσεις με καινοτόμο και εξωστρεφή χαρακτήρα, στηρίζοντας ιδίως τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Βασικότατος, πάντως, προς αυτή την κατεύθυνση χρηματοδότησης της Οικονομίας θα είναι ο ρόλος των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, το οποίο κατά το 1/3 αναμένεται να κατευθυνθεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και δη της νεανικής.

ΠΗΓΗ
http://ift.tt/213pSYp


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1UrMhik
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου