Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

DIY: Διακοσμητικά ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΖΩΜΑ-ΡΑΨΙΜΟ



Η

χρήση ραπτομηχανής, απαραίτητο τελικό στάδιο κάθε κατασκευής ραπτικής, είναι γεγονός ότι αποτελεί πολύ συχνά ανασταλτικό παράγοντα για να μην φτιάχνουμε πολλά από όσα θα θέλαμε για την διακόσμηση-ανακαίνιση του σπιτιού, όταν ούτε εμείς ούτε κάποιος από τον κοντινό μας περίγυρο έχουμε την γνώση και δυνατότητα χρησιμοποίησής της.  


Τα καλύμματα διακοσμητικών μαξιλαριών είναι ένα από τα υφασμάτινα στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν πραγματικά την όψη ενός χώρου, τα σχέδια οι συνδυασμοί σε υφάσματα κλπ. που μπορείτε να κάνετε είναι πραγματικά άπειροι και αποτελούν ένα είδος κατασκευών που εκτός από τον κλασσικό τρόπο, δείτε εδώ αναλυτικά τον κανονικό τρόπο κατασκευής με χρήση ραπτομηχανής, μπορεί να δημιουργηθεί και χωρίς την χρήση ...κλωστής


Αντί για το γάζωμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί θερμοκολλητική ταινία ρελιάσματος, στις μόνιμα κλειστές πλευρές ενός μαξιλαριού, ενώ για την "ανοιχτή" από την οποία θα μπορείτε να βγάζετε το εσωτερικό για να πλύνετε το κάλυμμα θα χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητη ταινία velcro (κριτς κρατς)


Η θερμοκολλητική ταινία ραπτικής (ανάλογα με το είδος-μάρκα υπάρχουν σε πολλές διαφορετικές μορφές που όμως όλες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα) όταν σιδερωθεί ανάμεσα σε δύο υφάσματα, λιώνει και αποκτά τις ιδιότητες σταθερής κόλλας, χωρίς να επηρεάζει την υφή των υφασμάτων, ενώ επιτρέπει το κανονικό τους πλύσιμο χωρίς κανένα πρόβλημα.  
Θα την βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής, δείτε ενδεικτικά εδώ, και σε τιμές από 2-5 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα και το μέγεθος της συσκευασίας, όπως και στο τμήμα υφασμάτων με το μέτρο των καταστημάτων ΙΚΕΑ

Φυσικά, η λύση να αντικαταστήσετε τις ...ραφές με θερμοκολλητική ταινία, μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε σχήματος και σχεδίου διακοσμητικό μαξιλάρι, κλασσικά, μαξιλάρια "φάκελος", κλπ. και σε κάθε είδους ύφασμα.


Εναλλακτικά, αν αυτό σας διευκολύνει οι κλειστές πλευρές ενός καλύμματος μαξιλαριού μπορούν και να κολληθούν με κόλλα για ύφασμα. Και αυτός ο τρόπος προσφέρει μόνιμο και σταθερό αποτέλεσμα, αρκεί βεβαίως να μην πλύνετε στην συνέχεια τα υφάσματα σε ιδιαίτερα έντονες θερμοκρασίες, με πολύ έντονο στίψιμο κλπ.
Και για την πλευρά του μαξιλαριού που θέλετε να ανοιγοκλείνει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αντί για αυτοκόλλητη ταινία velcro, την οποία επίσης θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ραπτικής, κόλλα για ύφασμα με την οποία θα προσαρμόσετε ένα κανονικό ...φερμουάρ. Μια επίσης πολύ πρακτική και εύκολη κατασκευή. 

Δείτε την στο video, αλλά προσοχή μην μπερδευτείτε. Η ενσωμάτωση του φερμουάρ γίνεται με στικ κόλλας υφάσματος ειδικά για θερμοκολλητικό πιστόλι και όχι απλή κόλλα σιλικόνης, η οποία δεν αντέχει στο πλύσιμο.



Ένα ακόμη τύπος διακοσμητικού μαξιλαριού, χωρίς γάζωμα, είναι αυτός που επί της ουσίας δένετε σαν ...πακέτο το εσωτερικό του γέμισμα, δημιουργώντας ένα μαξιλάρι πραγματικά σε ελάχιστο χρόνο αλλά με την χρήση πολύ περισσότερου υφάσματος σε σχέση με τον κλασσικό τρόπο. Δείτε το στο video.



Ακόμη ένα είδος μαξιλαριού χωρίς ραφές αλλά ούτε και χρήση θερκολλητικής ταινίας, κόλλας κλπ. είναι αυτός που μπορείτε να φτιάξετε από μαλακά-εύκαμπτα υφάσματα πχ παλιές κουβερτούλες φλις, παλιά πλεχτά κλπ. απλώς και μόνο ενώνοντας δύο κομμάτια υφάσματος με ...κόμπους στην άκρη τους αφού πριν τα έχετε κόψετε ανά σημεία. Δείτε το  στο video είναι πολύ πρωτότυπη και χαριτωμένη κατασκευή για κάποια είδη υφασμάτων, για μαξιλάρια σε παιδικά δωμάτια κλπ. 






ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
http://ift.tt/1xxAUpk






from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/217BQWu
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου