Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ !!!

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Προβλέπεται η απαλλαγή των οφειλετών εμπόρων, φυσικών προσώπων από τα χρέη της πτωχευτικής περιουσίας, τρία χρόνια μετά την κήρυξη της πτώχευσης !!!






















Πνοή ζωής για χιλιάδες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αναμένεται να δώσει ο νέος πτωχευτικός κώδικας που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι βασικές διατάξεις που αποκαλύπτει η Realnews, προβλέπουν την παροχή δεύτερης ευκαιρίας στις πτωχευμένες εταιρείες, την προστασία από την χρεοκοπία χιλιάδων επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν από την κρίση και τη διάσωση τους, προκειμένου να συνεχίσουν την λειτουργία τους.

Η αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα που επεξεργάζεται επί 8 μήνες η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται στο μικροσκόπιο των δανειστών και εφόσον εγκριθεί θα πάρει τη μορφή νομοσχεδίου και θα κατατεθεί στη Βουλή. 

Στο νομοσχέδιο προωθούνται σημαντικές αλλαγές στο γνωστό άρθρο 99 για την προστασία των προβληματικών εταιρειών καθώς με τις νέες ρυθμίσεις επισπεύδονται οι διαδικασίες εκκαθάρισης όσων λόγω των οικονομικών βαρών δεν έχουν αύριο. 

Επίσης προβλέπεται η απαλλαγή των οφειλετών εμπόρων, φυσικών προσώπων από τα χρέη της πτωχευτικής περιουσίας, τρία χρόνια μετά την κήρυξη της πτώχευσης.

πηγη: bankingnews.gr



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1r9J7ow
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου