Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΗΤΗΣ !!!

Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος


Σε ένα μαθηματικό πρόβλημα το οποίο μια ολόκληρη κοινωνία καλείται να βρει λύση και προσπαθεί εναγωνίως να ανακατέψει τον αριθμητή πρέπει και οφείλει να κοιτάξει κάτω από την γραμμή. 

Σήμερα ως κοινωνία αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο χρέος μιας χώρας ως σαν να πήγε ένας ιδιώτης σε μια τράπεζα και έλαβε δάνειο προκειμένου να αγοράσει ένα σπίτι. Αποδεχόμαστε οι πάντες το δημόσιο χρέος ως μια ιδιωτική διαφορά μιας τράπεζας με ένα πρόσωπο ξεχνώντας την βασική και θεμελιώδη λειτουργία του ρόλου μιας κεντρικής τράπεζας, στην οποία το κράτος εκχώρησε το εκδοτικό προνόμιο δημιουργίας χρήματος και κατέληξε δυνάστης της.

Η οποιαδήποτε οφειλή του δημοσίου έναντι τρίτων δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια λειτουργία του τραπεζικού συστήματος που οι ίδιες οι τράπεζες επέβαλαν με μεγάλη μαεστρία στους λαούς προκειμένου αυτοί να αναπτύσσονται και να ευημερούν.

Το δημόσιο χρέος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φυσική λειτουργία του τραπεζικού συστήματος προκειμένου να λειτουργεί άψογα προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτό όμως το χρέος δεν μπορεί και δεν νοείται να γίνει απαιτητό επουδενί πόσο μάλλον δε να επιβάλλονται για την εξυπηρέτησή του πολιτικές εκποίησης και ιδιωτικοποίησης βασικών υποδομών του κράτους.

Θα πρέπει να καταστεί σαφές προς όλη την κοινωνία ποια είναι η βασική και θεμελιώδης λειτουργία του χρήματος, ποιος ο ρόλος του δημοσίου χρέους ποιο πραγματικά είναι το χρέος που οφείλουμε να αποπληρώσουμε και ποιο θα αυξάνει διαρκώς και αενάως σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες που όρισε το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα 80 έτη πριν. 

Ο σαφής διαχωρισμός του δημοσίου χρέους σε δυο βασικές κατηγορίες, που πρέπει να γίνει κατανοητός προς όλη την κοινωνία, δεν είναι άλλος από αυτές του διακρατικού χρέους και του χρέους που προήλθε από την εκχώρηση του εκδοτικού προνομίου.

Σήμερα η πραγματική και ξεκάθαρη οφειλή του Ελληνικού δημοσίου έναντι τρίτων δεν υπερβαίνει το ποσό των 40 δις ευρώ. Όποιος μιλά για κάτι διαφορετικό πέραν αυτού του ποσού ή δεν γνωρίζει τους διεθνείς τραπεζικούς κανόνες η εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα των ιδιών των τραπεζιτών. 

Καλώ τους πάντες να αναζητήσουν και να βρουν το καταστατικό του ΔΝΤ αλλά και της παγκόσμιας τράπεζας προκειμένου να ανακαλύψουν και να εξεύρουν την πραγματική και αληθή διάσταση του δημοσίου χρέους, που σήμερα με μεγάλη επιτυχία κρύβουν καλά σε αυτή την χώρα..



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2NRB3UK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου