Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ & ΠΛΗΡΩΣΕ(ΠΑΛΙ) Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ !!!




Τι έγραφε το πριν μερικά χρόνια το politikosafari.blogspot.com :


ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...;;;

Ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα πού δεν είδε καν τα φώτα της δημοσιότητος από τις "Ναυλωμένες Ουκρανέζες" των ΜΜΕ, και ο σύζυγος της Φώφης, με τον Κ.Λαλιώτη και άλλους 13 κατηγορούμενους την γλίτωσαν λόγω...παραγραφής...!!!

Σέ πρώτο βαθμό το Δικαστήριο τους αθώωσε, όμως ο τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς, έκανε αναίρεση της απόφασης και ξαναδικάσθηκαν.

Οκτώ χρόνια μετά την παραπομπή τους οι Εφέτες εκριναν ότι χρησιμοποιήθει λάθος άρθρο για την παραπομπή, και αντί του 256, έπρεπε να παραπεμθούν με βάση το άρθρο 390.
Βάση του άρθρου 390, το αδίκημα των κατηγορουμένων ήταν... πλημμέλημα και όχι κακούργημα.

Έτσι η κατάχρηση των δισεκατομμυρίων....παραγράφηκε...!!!
Τα ακούτε;;;

Πλημμέλημα η κατάχρηση των ... (3,1 Δις Ευρώ)...!!!
Και ύστερα γιά να σωθούμε κόβουνε μισθούς-συντάξεις και αυξάνουν την φορολογια και θέλουν οι "εγκληματίες" του Πασοκ και την ψήφο μας...!!! 

Όταν βλέπω αυτή την γυναίκα θυμάμαι...Κτηματολόγιο...




Ποινική δίωξη εις βάρος του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ άσκησε ο εισαγγελέας


Kακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις αποδίδει ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γιώργος Γεράκης, σε βάρος του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ. Μετά από πολύμηνη έρευνα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για αδικήματα που, όπως αναφέρει, τελέστηκαν σε βάρος του Δημοσίου αλλά και σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ποινική δίωξη αφορά στα εξής αδικήματα:

* Απιστία περί την υπηρεσία με την ελάττωση περιουσίας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος του Δημοσίου, κατ εξακολούθηση κατά των μελών του ΔΣ της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ Νίκου Γαλιδάκη, Ιωάννη Παντέκα, Στέργιου Βέργου, Κωνσταντίνου Χορομίδη, Ιωάννη Ρέγγα, Δημήτριου Μακαρίτη και Ραφαήλ Μωυσή. Την ίδια κατηγορία απέδωσε και στον μηχανικό της εταιρείας, Αντώνη Νικολόπουλο.

* Απάτη κατ εξακολούθηση κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου και σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ. Η κατηγορία βαραίνει τους υπεύθυνους της εταιρίας GEO SYNERGY, Στυλιανό Μοσχολή, Εμμανουήλ Καρβουνά και Ευάγγελο Παπαδάκη. Επίσης κατηγορία απαγγέλθηκε και κατά των μελών του ΔΣ της εταιρείας ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΙΚΗ Αλ. Ντέκα, Χάρη Ιγγλέση, Χρ. Μαυρογιώργου, Γ. Τριανταφύλου, Αγγ. Χήτα, Νικ. Θεοδόση, Βασ. Γκρίσιν, Γ. Πολιάτσου, Θοδ. Αργυράκη και Ανθούλας Τσιλιβή.


Οι δύο εταιρείες έχουν αναλάβει από κοινού ρόλο συμβουλευτικό στη διαχείριση του έργου, το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ.


* Απόπειρα παράνομης βίας κατ εξακολούθηση που βαραίνει τον Νίκο Γαλιδάκη.


* Παράβαση καθήκοντος από κοινού σε βάρος των Γαλιδάκη και του μηχανικού Αντώνη Νικολόπουλου.


* Αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης κατά του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Γ. Κανελλόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κανελλόπουλος είχε εργαστεί στο Γραφείο Τύπου του Γιώργου Γεννηματά, γεγονός που δεν γνωστοποίησε όταν κλήθηκε το ΣΔΟΕ να ερευνήσει την υπόθεση του Κτηματολογίου. Σημειώνεται ότι κατηγορία αντιμετωπίζει και ο σύζυγος της κόρης του εκλιπόντος πολιτικού, Αλέξανδρος Ντέκας.


Για την άσκηση της δίωξης ενημερώθηκαν ήδη τα υπουργεία Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η δικογραφία θα ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή.


Απάντηση Λαλιώτη


Την άποψη ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, διατύπωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, με σημερινή δήλωσή του.


Ο Κώστας Λαλιώτης χαρακτήρισε τις κατηγορίες έωλες και αστήρικτες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτές θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος στα επόμενα στάδια της δικαστικής έρευνας.


Ο υπουργός αναφέρει ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργούσε ο κ. Γεράκης παρατηρήθηκαν παράλογα και κωμικοτραγικά γεγονότα, που εκθέτουν τη Δικαιοσύνη. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «επανειλημμένες προαναγγελίες για πράξεις και πρωτοβουλίες δικαστικών αρχών, συστηματικές και επιλεκτικές διαρροές στον Τύπο και τα ΜΜΕ και χρονική σύμπτωση της άσκησης ποινικής δίωξης την ίδια ημέρα που εκπρόσωποι των ελληνικών αρχών βρίσκονται στις Βρυξέλλες για το Εθνικό Κτηματολόγιο.»


Κατά τον κ. Λαλιώτη, υπάρχει μείζον ηθικό, θεσμικό και πολιτικό θέμα για τις πράξεις και τις συμπεριφορές ορισμένων δικαστικών λειτουργών. «Φαίνεται -αναφέρει- ότι ορισμένοι εισαγγελείς με την εξάρτησή τους από τη ΝΔ εμπλέκουν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τη Δικαιοσύνη σε πολιτικά και κομματικά παιχνίδια. Ο αξιότιμος κ. Γεράκης οφείλει να ξέρει ότι οι κρίνοντες κρίνονται και δεν μπορεί να εκτελεί με τόσο απροκάλυπτο τρόπο πολιτικά και κομματικά διατεταγμένη υπηρεσία εις βάρος του κύρους της Δικαιοσύνης και εις βάρος του Εθνικού Κτηματολογίου.»


Απάντηση Θ.Ρουσόπουλου


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία απαντά στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης.


Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Ρουσόπουλου έχει ως εξής:


«Είναι γνωστό στους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ γιατί υβρίζει ο κ. Λαλιώτης, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα που έχουν συμβεί για το θέμα του κτηματολογίου.


»Το ΠΑΣΟΚ το ίδιο έργο παίζει κάθε φορά που η Δικαιοσύνη αποκαλύπτει τις ευθύνες των στελεχών του. Ο κ. Λαλιώτης δεν μπορεί να κόψει τον ομφάλιο λώρο που τον συνδέει με την γκρίζα πολιτική και τα υπόγεια της Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί που φιλοδοξεί ως φυγάς να μετακομίσει προσεχώς και επισήμως.»


Τι έγραφε λίγες μέρες αργότερα η kathimerini.gr :

«Ενδοπασοκικός πόλεμος» συμφερόντων για το Κτηματολόγιο

Σε μείζον πολιτικό θέμα, με προεκτάσεις που εγγίζουν πρόσωπα, εξελίσσεται η υπόθεση της «Κτηματολόγιο Α.Ε.». Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. K. Λαλιώτης συνέχισε και χθες την ευθεία επίθεση κατά της Ν.Δ. και του εισαγγελέως κ. Γεράκη, έχοντας τη συμπαράσταση και κάλυψη των συναδέλφων του κ. Ρέππα και Χριστοδουλάκη. Από πλευράς Ν.Δ., ο υπεύθυνος του τομέα ΠΕΧΩΔΕ κ. Σ. Τσιτουρίδης έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα τα οποία καταδεικνύουν «ενδοπασοκική διαφορά», η οποία πιθανότατα οδήγησε σε καταγγελίες προς την εισαγγελική αρχή, υπό μορφή ακόμη και ανωνύμων επιστολών, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας (ο εισαγγελέας τού έχει ασκήσει δίωξη) κ. Γ. Γαλιδάκης. Η διαφορά αυτή εντοπίζεται μεταξύ στελεχών της εταιρείας Eurodynamics Consulting S.Α., της οποίας εκπρόσωπος είναι ο κ. Α. Ντέκας, σύζυγος της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Φωτεινής Γεννηματά. Η εταιρεία, μαζί με άλλες δύο, μετέχει στην κοινοπραξία η οποία ορίσθηκε σύμβουλος διαχείρισης του Κτηματολογίου. Στέλεχος της εταιρείας ήταν και ο κ. Στυλιανός Κολόνης, τον οποίο χθες, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε ως «εξυφαίνοντα ιστούς αράχνης εις βάρος της Κτηματολόγιο Α.Ε.» ο κ. Λαλιώτης, διερωτώμενος «τι δουλειά είχε ο Κολόνης στη Ρηγίλλης».

Αμέσως, ο κ. Τσιτουρίδης δημοσιοποίησε έγγραφα (τα είχε δώσει παλαιότερα στη Βουλή ο κ. Λαλιώτης), στα οποία ο κ. Κολόνης εμφανίζεται ως συνεργάτης της εταιρείας του συζύγου της κ. Γεννηματά. «Επειδή αναζητείτε τον κ. Κολόνη σε λάθος διεύθυνση, σας συνιστούμε να ρωτήσετε τον κ. Ντέκα, σύζυγο της κ. Γεννηματά, ο οποίος διώκεται για κακούργημα στην υπόθεση του Κτηματολογίου. Οι κ. Ντέκας και Κολόνης υπήρξαν συνεργάτες και συνεταίροι και έχουν συνάψει συμβάσεις με την Κτηματολόγιο Α.Ε.» αναφέρει ο κ. Τσιτουρίδης.

Ανεξαρτήτως των πολιτικών συγκρούσεων, της ανταλλαγής βαρυτάτων κατηγοριών μεταξύ πολιτικών προσωπικοτήτων και της ποινικής διώξεως, το γεγονός είναι ότι η όλη υπόθεση της συντάξεως του Εθνικού Κτηματολογίου εξελίχθηκε σε πρωτοφανές φιάσκο.


Παρωνυχίδα

Αν μιλήσει κανείς με σοβαρούς ανθρώπους, που έχουν αναμιχθεί -επαγγελματικώς- στο θέμα, θα διαπιστώσει ότι η όλη «υπόθεση Γεράκη» είναι παρωνυχίδα. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι η «Κτηματολόγιο Α.Ε.» συνέταξε (εξ αμελείας ή εκ προθέσεως) έναν απαράδεκτο προϋπολογισμό, διαβεβαιώνοντας, το 1994, την Ε.Ε. ότι θα ολοκλήρωνε το έργο με 250 δισ. δραχμές! Μέχρι τώρα έχουμε φθάσει κοντά στα 800 δισ. και κατά τους πλέον αισιόδοξους υπολογισμούς, για να αποκτήσουμε εθνικό κτηματολόγιο δεν φθάνει ούτε 1,2 τρισ.!

Το πρόβλημα εμφανίσθηκε πολύ ενωρίς (η «K» το είχε εγκαίρως επισημάνει) καθώς οι μελέτες που εγίνοντο υπερέβαιναν (από λάθος του προϋπολογισμού ή άλλη αιτία) το διπλάσιο ή το τριπλάσιο του ποσού που είχε προβλεφθεί! Η προηγούμενη αρμόδια επίτροπος της Ε.Ε. φάνηκε να δείχνει κατανόηση, αλλά ο διάδοχός της κ. Μπαρνιέ (αναμένεται σήμερα, και αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό) φαίνεται αποφασισμένος να τηρήσει με ευλάβεια όλες τις συμφωνίες και συμβάσεις.

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και 93 ομάδες που εκπροσωπούν περίπου 1.000 γραφεία τα οποία εργάζονται για το Κτηματολόγιο και έχουν να λάβουν χρήματα από την 1η Ιανουαρίου του 2001! Κατά πληροφορίες, τα χρέη της Α.Ε. προς τα γραφεία αυτα φθάνουν τα 25 δισ. δρχ.! Πολλοί εκ των επαγγελματιών, που συνέδεσαν τη δραστηριότητά τους με την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απόγνωση. Υπ' αυτό το κλίμα, λοιπόν, και με τη δίωξη του κ. Γεράκη κατά των υπευθύνων της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» αλλά και των δύο εταιρειών-συμβούλων διαχείρισης, γίνεται ευκόλως κατανοητό ότι η χώρα θα παραμείνει για πολύ ακόμη καιρό ως το μόνο -με την Αλβανία συντροφιά- ευρωπαϊκό κράτος χωρίς εθνικό κτηματολόγιο.

Βεβαίως, και χθες ο κ. Λαλιώτης έβαλλε κατά του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Ρέππας υπερασπίστηκε τον κ. Λαλιώτη, ο κ. Χριστοδουλάκης επεκαλέσθη την «εθνική σημασία» του έργου, το ΚΚΕ τόνισε ότι δεν υπάρχει καθαγιασμός εν ονόματι «εθνικών έργων». Ο κ. Στ. Μάνος ζήτησε από την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει την επίθεση Λαλιώτη κατά Γεράκη, ο δικαστικός κόσμος έχει «μουδιάσει» από τα διαδραματιζόμενα και τα μέλη του Δ.Σ. της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» δηλώνουν ότι έχουν εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα λάμψει η αλήθεια. Ολα αυτά βαραίνουν, ασφαλώς, το κλίμα, καθώς ο κοινοτικός επίτροπος έρχεται με τον «φάκελο Γεράκη» επισήμως διαβιβασμένο στην αρμόδια επιτροπή κατά της απάτης στην Ε.Ε., στις αποσκευές του. Για μία ακόμη φορά, δυστυχώς, η χώρα μας «κόβεται» στις εξετάσεις συνέπειας και αξιοπιστίας...


Μάνος: Να απαντήσει ο πρωθυπουργός

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε χθες ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων κ. Στέφανος Μάνος. Με την ερώτηση ζητά να πληροφορηθεί αν ο κ. K. Σημίτης «συμμερίζεται και επικροτεί τη δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Λαλιώτη ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γ. Γεράκης είναι εξάρτημα της Νέας Δημοκρατίας και εμπλέκει τη Δικαιοσύνη σε πολιτικά και κομματικά παιχνίδια, επειδή άσκησε δίωξη για κακουργήματα εναντίον 22 προσώπων που εμπλέκονται στην εκπόνηση του Κτηματολογίου».

Είναι ενδεικτικό, ότι ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης -λέγεται ότι είναι αρκετά εκνευρισμένος για τις καθυστερήσεις που επισήμανε η ΔΟΕ και όχι οι υπουργοί του- ζήτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση από όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς «δουλειά, παραγωγικότητα και γρήγορα αποτελέσματα», καθώς είναι και ο ίδιος προσωπικά δεσμευμένος έναντι της ΔΟΕ για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί. Εξ' άλλου αποτελεί κοινό μυστικό ότι στο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνεχής αλληλομετάθεση ευθυνών μεταξύ της κυβέρνησης και του «Αθήνα 2004», αλλά και μεταξύ κυβερνητικών στελεχών για τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις.



Τι έγραφε ο rizospastis.gr στις 14/3/2006 :


Ο λαός θα πληρώσει και την κακοδιαχείριση


Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι θα κληθούν τελικά να πληρώσουν τα σπασμένα της κακοδιαχείρισης του Εθνικού Κτηματολογίου. Ετσι, με νομοσχέδιο που, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, για τη συνέχιση του έργου θα επιβληθεί αύξηση του ειδικού τέλους («κτηματόσημο») από 20 ευρώ στα 35 έως 80 ευρώ, ενώ θεσπίζεται και νέο που θα ισοδυναμεί με 1,4 τοις χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας κάθε ακινήτου που υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ.

Στο μεταξύ σε δίκη, ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια και με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, παραπέμπονται οι Νίκος Γαλιδάκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Κτηματολόγιο ΑΕ» και Ιωάννης Ρέγγας πρώην μέλος του ΔΣ. Για τους υπόλοιπους 24 κατηγορουμένους - μέλη των ΔΣ της «Κτηματολόγιο» - για την υπόθεση της κακοδιαχείρισης του Εθνικού Κτηματολογίου την περίοδο 1996 - 2000 επί κυβέρνησης Σημίτη και υπουργίας Κώστα Λαλιώτη, η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Σημειώνουμε ότι η δίωξη για την υπόθεση είχε ασκηθεί τον Οκτώβρη του 2002 με αφορμή Ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ, ενώ ήδη για την υπόθεση αυτή η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε επιβάλει στη χώρα μας το 2001 την επιστροφή ολόκληρου του ποσού των 100 εκατ. ευρώ με το οποίο συγχρηματοδότησε το έργο. Στην απόφασή της αυτή κατέληξε επειδή, ενώ το πρόγραμμα που ξεκίνησε το 1995 επρόκειτο να καλύψει περίπου 19 εκατομμύρια δικαιώματα, με αρχικό προϋπολογισμό 138 εκατ. ευρώ, τελικά προχώρησε η κτηματογράφηση για 5,8 εκατ. δικαιώματα, που κι αυτή θα ολοκληρωθεί το 2006, με τελικό κόστος 500 εκατ. ευρώ. Δηλαδή σε διπλάσιο χρόνο και με τετραπλάσιο κόστος πραγματοποιήθηκε το ένα τρίτο του έργου...



Τι έγραφε στις 7/4/2009 το reporter.gr :


Ξανά δίκη για Κτηματολόγιο


Να δικαστούν και πάλι για το κακούργημα της απιστίας δύο πρώην υπεύθυνοι της κρατικής εταιρείας Κτηματολόγιο Α.Ε. αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Κατόπιν αποψινής διάσκεψής της, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια, κάνοντας ουσιαστικά δεκτή τη σχετική εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά (του περασμένου Φεβρουαρίου), έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία είχαν απαλλαγεί, λόγω παραγραφής, οι δύο υπεύθυνοι της εταιρίας. Μαζί τους είχαν παραπεμφθεί και άλλα 21 άτομα για την υπόθεση, τα οποία επίσης απαλλάχθηκαν. Όπως δέχθηκε ο 'ρειος Πάγος, η απαλλακτική απόφαση πρέπει να αναιρεθεί διότι το Εφετείο κακώς μετέτρεψε την κατηγορία της απιστίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, βάσει του άρθρου 390 του Π.Κ., με αποτέλεσμα να επέλθει παραγραφή.

Πρόκειται, ειδικότερα, για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Ν. Γαλιδάκη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ι. Ρέγκα, οι οποίοι είχαν την ευθύνη διαχείρισης των χρημάτων για να εκτελεστεί το Εθνικό Κτηματολόγιο την περίοδο 1997 έως 2001.

Στην εισήγησή του κ. Σανιδά αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι τα δύο στελέχη, αντί να τηρούν τους κανόνες της επιμελούς διαχείρισης, διασπάθισαν τα χρήματα με σκοπό να ωφελήσουν τους αναδόχους του έργου, με τους οποίους υπέγραψαν συμπληρωματικές συμβάσεις, χωρίς αντίστοιχο έργο, που ζημίωσαν κατά 110 εκατ. ευρώ την εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε.


Τελικά έγινε ποτέ αυτή η δίκη ;;; Και αν ναι τι απεφάνθη το δικαστήριο ;;;


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2AoxrrD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου