Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ ERICSSON ;;;

ΒΓΑΖΕΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ
Νέα πρόσωπα στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς βγάζει η διαδρομή των χρημάτων μιζών με κατάληξη τη Citibank Ζυρίχης...




Στα χέρια της εισαγγελέως εγκλημάτων διαφθοράς κας Ελένη Τουλουπάκη βρίσκεται υπόθεση διερεύνησης ξεπλύματος χρήματος μετόχου μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας αλλά και της συζύγου του.

Η υπόθεση άνοιξε μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής που υπεβλήθη στην Ελβετία και το οποίο αποκάλυψε τη διαδρομή του χρήματος σε άλλη υπόθεση για την οποία έχει ασκηθεί σωρεία διώξεων από την ελληνική δικαιοσύνη και αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ειδικότερα η δικογραφία της υπόθεσης των εξοπλιστικών αφορούσε σε αξιόποινες πράξεις και συγκεκριμένα ενεργητικές και παθητικές δωροδοκίες σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και νομιμοποιήσεις εσόδων στα πλαίσια υπογραφής σύμβασης του Υπουργείου Άμυνας με Σουηδική πολυεθνική εταιρία. Για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα χρήματα για τις μίζες είχαν εμβαστεί στη Citibank Ζυρίχης από λογαριασμό που τηρούσε γνωστός Έλληνας έμπορος όπλων και υπόδικος σήμερα για διάφορες υποθέσεις στην HSBC Μονακό.

Στη συνέχεια γίνονταν νέα εμβάσματα προς άλλες τράπεζες αλλά και άλλους λογαριασμούς στη Citibank Ζυρίχης όπου οι δικαιούχοι δύο εξ αυτών των λογαριασμών ήταν άγνωστοι στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Ωστόσο με το αίτημα δικαστικής διαπιστώθηκε ότι οι δύο λογαριασμοί στους οποίους είχαν γίνει εμβάσματα της τάξεως των 4 εκ ευρώ ανήκαν στον Έλληνα ισχυρό μέτοχο της κατασκευαστικής εταιρίας και τη σύζυγό του.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που έφερε ανατροπές στη δικαστική έρευνα καθώς μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία ένδειξη εμπλοκής του εν λόγω κατασκευαστή. Πιθανολογείται ότι η εμπλοκή αποτελεί διευκόλυνση για ξέπλυμα χρήματος με άγνωστους τελικούς αποδέκτες των χρημάτων…


ΠΗΓΗ: http://bankingnews.gr/index.php?id=395861



from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2KARZOY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου