Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: 7 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ+ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ....
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις για το τι έγινε και στην Κύπρο ;;;





Όταν άρχισε να καταρρέει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, λίγο πριν το κούρεμα των καταθέσεων του Μαρτίου του 2013, και είχαν ενταθεί και οι συζητήσεις για τη διαπλοκή των πολιτικών προσώπων, ετοιμάστηκε ένας πρώτος κατάλογος από την Κεντρική Τράπεζα, με «τίτλο -εάν θυμάμαι καλά- διαγραφές χορηγήσεων πολιτικών προσώπων και μελών διοικητικών συμβουλίων τραπεζών». 

Διοικητής της Κεντρικής ήταν τότε ο Πανίκος Δημητριάδης. Εκείνος ο κατάλογος είδε το φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο του 2015 από καθημερινή εφημερίδα. Μάλιστα για ότι διέρρευσε ο συγκεκριμένος κατάλογος, διατάχθηκε αμέσως ποινική ανάκριση από το Γενικό Εισαγγελέα με την κατηγορία ότι η δημοσιοποίησε παραβίαζε το τραπεζικό απόρρητο. Εκείνη η ποινική υπόθεση δεν προχώρησε διότι ο δημοσιογράφος, στην προκειμένη ο υποφαινόμενος, έκανε χρήση του μοναδικού όπλου που διέθετε, ήτοι της προστασίας των πηγών του και του δημοσιογραφικού απορρήτου. Δηλαδή αρνηθήκαμε να πούμε πως και από που εξασφαλίσαμε το συγκεκριμένο έγγραφο.

Στη συνέχεια, όμως διαπιστώσαμε ότι από τον αρχικό κατάλογο, κάποιο μυστήριο και αόρατο χέρι αφαίρεσε ονόματα εν ενεργεία -και σήμερα- πολιτικών. Πιο απλά κάποια ονόματα πολιτικών και συγγενών τους πρώτου βαθμού, των οποίων διαγράφηκαν δάνεια ή μέρος δανείων που είχαν συνάψει, είχαν αφαιρεθεί από τον κατάλογο.

Όταν αποχωρούσε η πρώην διοικήτρια της Κεντρικής, κλήθηκε και πάλι από τη Βουλή και κατέθεσε ένα νέο αναθεωρημένο κατάλογο στον οποίο προστέθηκαν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, και βουλευτών περιλαμβανομένων. Μάλιστα εκείνη η λίστα παρέμεινε φυλαγμένη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, αφού κρίθηκε ότι έχρηζε περαιτέρω διευκρινίσεων. Έτσι μετά την αποχώρηση της κυρίας Γιώρκατζιη, και την ανάληψη της διοίκησης από τον κύριο Ηροδότου, αρχίσαν πάλι οι επιστολές και οι διευκρινίσεις, χωρίς ποτέ ο κατάλογος να τεθεί ενώπιον των μελών της Επιτροπής Ελέγχου.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι στον νέο κατάλογο που ετοιμάστηκε επανήλθαν τα ονόματα των πολιτικών που μυστηριωδώς είχαν αφαιρεθεί από την αρχική λίστα.
Συνεπώς το θέμα προσεχώς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!

ΠΗΓΗ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/2TYUQYR
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου