Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ: ΚΑΘΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ 8 ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ WELLS FARGO !!!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΠΡΟΣΤΙΜΟ 17.500.000$ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟΥ WELLS FARGO ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Στην Ελλάδα όσες περισσότερες δικογραφίες έχεις και σε όσα περισσότερα σκάνδαλα εμπλέκεσαι, τόσο καλύτερη θέση παίρνεις !!!
Όσο για καταδίκες και πρόστιμα...εδώ απλώς γελάμε !!!



Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον οχτώ πρώην στελεχών της Wells Fargo, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου, John Stumpf, σε σχέση με το σκάνδαλο των ψεύτικων λογαριασμών της τράπεζας. Ο Stumpf συμφώνησε σε πρόστιμο ύψους 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων και σε δια βίου απαγόρευση από τον τραπεζικό κλάδο.

Η OCC, κεντρική ομοσπονδιακή ρυθμιστική εποπτεύουσσα αρχή των τραπεζών, έλαβε μέτρα εναντίον του Stumpf και επτά άλλων πρώην στελεχών της εταιρείας, επιβάλλοντάς τους πρόστιμα ύψους 59 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα στελέχη είχαν στοχεύσει οι ρυθμιστικές αρχές για το ρόλο τους στη δημιουργία εκατομμυρίων πλαστών λογαριασμών για την κάλυψη ποσοστώσεων πωλήσεων.

Ο Stumpf, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος μετά το σκάνδαλο το 2016, συμφώνησε σε πρόστιμο ύψους 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων και απαγόρευση να εργαστεί ξανά σε τράπεζα.

Ένα άλλο εκτελεστικό μέλος, η Carrie Tolstedt, που ηγήθηκε της Wells Fargo για μια δεκαετία, αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερη ποινή ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να ανέβει ψηλότερα, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές.

Οι ενέργειες της OCC "ενισχύουν τις προσδοκίες του οργανισμού" ότι οι εθνικές τράπεζες "παρέχουν δίκαιη πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αντιμετωπίζουν τους πελάτες δίκαια και συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς", δήλωσε ο επικεφαλής της OCC, Joseph Otting.

Ο Stumpf ήταν ένα από τα τρία στελέχη που συμφώνησαν με τα πρόστιμα και τις εντολές συγκατάθεσης, ενώ ο Tolstetd και οι άλλοι τέσσερις θα έχουν δημόσια ακρόαση ενώπιον δικαστή.

Οι ποινές της OCC είναι "σύμφωνες με την πεποίθησή μου ότι πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας και τους ιδιώτες υπόλογους", είπε ο νυν CEO της Wells Fargo, Charlie Scharf, σε υπαλλήλους της τράπεζας την Πέμπτη. "Είναι επίσης σύμφωνες με την πεποίθησή μας ότι σημαντικά τμήματα του επιχειρησιακού μοντέλου της κοινοτικής τράπεζάς μας ήταν λανθασμένα... αυτό ήταν ασυγχώρητο", πρόσθεσε ο Scharf. "Οι πελάτες μας και όλοι αξίζατε περισσότερο από την ηγεσία αυτής της εταιρείας".

Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η Wells Fargo έχει επιδοθεί σε αναδιάρθρωση και ρυθμιστικές μεταρρυθμίσεις, μετά τα σκάνδαλα που εμφανίστηκαν το 2016. Η αποκάλυψη ότι οι υπάλληλοι της τράπεζας άνοιξαν εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς για να εκπληρώσουν τους στόχους πωλήσεων ξεκίνησαν μια τέλεια καταιγίδα δημόσιας αντίδρασης. Σε συνδυασμό με άλλα θέματα που ακολούθησαν, η Wells Fargo αντιμετώπισε σημαντικές επιπτώσεις που είναι κατά πολλούς τρόπους άνευ προηγουμένου για μια τράπεζα του μεγέθους της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η τράπεζα έχει πληρώσει από τότε δισεκατομμύρια σε πρόστιμα σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, καθώς και αγωγές και συμβιβασμούς. Οι συνολικές ποινές που σχετίζονται με το σκάνδαλο ψεύτικων λογαριασμών ανέρχονται σε σχεδόν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτά περιλαμβάνουν: 185 εκατομμύρια δολάρια στο Γραφείο Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών το 2016, 575 εκατομμύρια δολάρια σε γενικούς εισαγγελείς 50 πολιτειών το 2018, 142 εκατομμύρια δολάρια σε αγωγές εναντίον πελατών το 2018 και 480 εκατομμύρια δολάρια διακανονισμό με τους μετόχους της τράπεζας το 2018.


ΠΗΓΗ


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ https://ift.tt/36sFTkr
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου