Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Ανάγλυφη ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ και Decoupage σε ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ κουτί



Έ

νας πραγματικά εξαιρετικός και όχι δύσκολος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα ...έργο τέχνης από ένα απλό μεταλλικό κουτί μπισκότων ή οποιοδήποτε ανάλογο


Εκτός από το κουτί θα χρειαστείτε χαρτί η χαρτοπετσέτα, κόλλα και βερνίκι decoupage, ακρυλικά χρώματα (λευκό, καφέ, τυρκουάζ), καφέ ή μπρονζέ πατίνα, μπογιά περιγράμματος και stencil ή ένα οποιοδήποτε σχέδιο/μπορντούρα που μπορείτε να σχεδιάσετε ή να "ξεπατικώσετε" πάνω σε χαρτί από το internet, από ένα κομμάτι δαντέλα κλπ. 

1. Βάψτε το κουτί με άσπρη ακρυλική μπογιά, χωρίς να επιμένετε για εξαιρετικά τέλειο αποτέλεσμα, αφού στην συνέχεια θα βαφτεί και πάλι, ο στόχος είναι απλώς να καλυφθεί όσο πιο ομοιόμορφα το προηγούμενο χρώμα του.Αφού στεγνώσει το χρώμα, αν χρειάζεται, περάστε ελαφρά με ένα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο για να είναι εντελώς λεία η επιφάνειά του. 


2.Υπολογίστε και κόψτε (με ένα βρεγμένο λεπτό πινελάκι) το χαρτί που θα χρησιμοποιήσετε έστω ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερος μέρος κεντρικά στο καπάκι, αφήνοντας όμως περιμετρικά μια "μπορντούρα". Κολλήστε το με την κόλλα decoupage με την κλασσική διαδικασία. 

3.Αν δεν χρησιμοποιήσετε για την δημιουργία του ανάγλυφου σχεδίου ένα έτοιμο και στο σωστό μέγεθος stencil, ζωγραφείστε ή ξεπατικώστε το σχέδιο σε ένα κομμάτι χαρτί και κόψτε τα σχέδια εσωτερικά  με κοπίδι ή ψαλίδι με τρόπο ώστε να φτιάξετε ένα ...αυτοσχέδιο stencil 
Στερεώστε το με σελοτέϊπ επάνω στο κουτί ώστε να μένει σταθερό και δημιουργείστε το σχέδιο με την μπογιά περιγράμματος, τόσο περιμετρικά στην επιφάνεια του κουτιού όσο και στο καπάκι του.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιας απόχρωσης χρώμα περιγράμματος, στη συνέχεια το σύνολο του κουτιού θα βαφτεί εκ νέου. 
4.Αφού στεγνώσει-στερεοποιηθεί πλήρως η μπογιά περιγράμματος
βάψτε ολόκληρο το πλαϊνό μέρος του κουτιού και όσο κομμάτι από το καπάκι δεν καλύπτεται από το χαρτί με το τυρκουάζ χρώμα  και αφού στεγνώσει ξαναπεράστε κατά τόπους με ένα σφουγγαράκι αλλού ελαφρά πιο αραιωμένο - ανοιχτό χρώμα, αλλού με λίγο σκουρότερο (προσθέτοντας μέσα στο βασικό μια σταγόνα μαύρου) ή και με αχνό καφέ-μπρονζέ, έτσι ώστε να δώσετε στο σύνολο αντικέ-παλαιωμένη όψη

Αφού στεγνώσει το χρώμα, περάστε με το χέρι σας ή με σφουγγαράκι πατίνα πάνω μόνο στα ανάγλυφα σχέδια και λίγο σκουρότερη ή μπρονζέ μπογιά στην ένωση του κουτιού με το καπάκι, στο κάτω μέρος περιμετρικά κλπ. τονίζοντας έτσι την τελική vintage όψη της κατασκευής. 

Το ίδιο ακριβώς θα κάνετε και στο καπάκι "δένοντας" χρωματικά, με πινέλο ή σφουγγαράκι το κομμάτι γύρω γύρω το χάρτινο μοτίβο με όποιες αποχρώσεις μπογιάς ταιριάζει ανάλογα και με τον φόντο του χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε.   


Όταν έχουν στεγνώσει εντελώς όλα τα χρώματα στεγνώσουν εντελώς χρώματα και κόλλα περάστε ολόκληρο το κουτί και το καπάκι με 2-3 χέρια προστατευτικό βερνίκι. 

Ασφαλώς και τον συγκεκριμένο τρόπο για ανάγλυφη διακόσμηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια ή και ξύλινα αντικείμενα, αλλά πάνω στο μεταλλικό η παλαιωμένη όψη, ειδικά στις συγκεκριμένες αποχρώσεις, αναδεικνύει εξαιρετικά το συνολικό τελικό αποτέλεσμα.  




from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1Vz7eIa
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου