Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

DIY: STAND αποθήκευσης-τακτοποίησης από ΠΗΛΙΝΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ



O

ι πήλινες γλάστρες και τα αντίστοιχα πιάτα τους είναι από τις οικονομικότερες ...πρώτες ύλες για πολλών τύπων χρηστικών και διακοσμητικών κατασκευών, θα τις βρείτε τόσο σε φυτώρια όσο και καταστήματα ειδών σπιτιού σε πολύ χαμηλές τιμές, δεδομένου και ότι για αυτού του είδους τις χρήσεις η ποιότητά τους δεν ενδιαφέρει, προμηθευτείτε απλώς τις πιο ...φτηνές. 


Εκτός από 2 γλάστρες και 3 πιάτα, σε διαφορετικά μεγέθη, για την δημιουργία τέτοιων stands θα χρειαστείτε:
- ακρυλικό χρώμα όποιας απόχρωσης επιθυμείτε 
- ελάχιστη ποσότητα καφέ ή χρυσαφί μπογιάς ή πατίνα, για να δώσετε παλαιωμένη όψη στο τελικό αποτέλεσμα
- μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης 
- προστατευτικό βερνίκι
Κατ΄αρχήν τοποθετήστε γλάστρες - πιάτα με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, δημιουργώντας ένα "πύργο" για να δείτε με ποια σειρά προκύπτει το καλύτερο αποτέλεσμα

Στην συνέχεια βάψτε τα με το ακρυλικό χρώμα και αφήστε να στεγνώσουν εντελώς.

Περάστε ανά σημεία ελάχιστη ποσότητα από το καφέ ή χρυσαφί χρώμα ή μιας αντίστοιχης απόχρωσης πατίνα και σκουπίστε την μεγαλύτερη ποσότητα χρώματος. Αν θέλετε μπορείτε και να τρίψετε ελαφρά με γυαλόχαρτο ανά σημεία για παραπάνω παλαιωμένη όψη. 

Κολλήστε μεταξύ τους τα πήλινα κομμάτια στον σχηματισμό που θέλετε και περάστε με 2-3 χέρια προστατευτικό βερνίκι, ματ ή γυαλιστερό. 

Τέτοιου είδους stands μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση-τακτοποίησης κοσμημάτων, μικροαντικειμένων, ειδών γραφείου κλπ. αλλά και στην κουζίνα ή στο μπάνιο όπου εκτός από χρηστικά θα λειτουργήσουν και διακοσμητικά πολύ πιο όμορφα απ΄όσο ένα κοινό κουτί ή καλάθι. 


from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1NNLbrQ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου