Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Καλοκαιρινές ΓΛΑΣΤΡΕΣ με ΑΜΜΟ



Έ

νας ελάχιστου κόστους τρόπος για να δώσετε σε απλές γλάστρες απόλυτα καλοκαιρινή και πολύ ιδιαίτερη όψη καλύπτοντας την εξωτερική τους επιφάνεια με άμμο θαλάσσης. 


Εκτός από γλάστρες και άμμο θα χρειαστείτε ατλακόλ,  ένα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο, προστατευτικό βερνίκι. 

Κατ΄αρχή, αν θέλετε, ξεπλύντε την άμμο κάτω από το νερό αφού την τοποθετήσετε σε ένα τουλουπάνι και αφήστε την στον ήλιο να στεγνώσει πολύ καλά. 
Τοποθετήστε την άμμο πάνω σε ένα κομμάτι εφημερίδα, απλώστε με ένα πινέλο την κόλλα στην εξωτερική επιφάνεια της γλάστρας και στην συνέχεια "κυλήστε" την πάνω στην άμμο.
Μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία όσες φορές απαιτηθεί έως η επιφάνεια της γλάστρας να είναι παντού καλυμμένη με άμμο, αφαιρώντας κάθε φορά με ένα στεγνό πινέλο την περίσσια ποσότητα άμμου που δεν έχει κολλήσει.
Ανάλογα με το πόσο ψιλή είναι η άμμος που θα χρησιμοποιήσετε ίσως χρειαστεί να τρίψετε ανά σημεία με το γυαλόχαρτο για να έχει το σύνολο της κατασκευής την ίδια λεία και ομοιόμορφη υφή σε όλα της τα σημεία.
Αφού στεγνώσει εντελώς η κόλλα περάστε 2-3 χέρια προστατευτικό βερνίκι ή ψεκάστε με βερνίκι σε μορφή σπρέϋ.


Μπορείτε να διακοσμήσετε τέτοιες καλοκαιρινές γλάστρες με πρόσθετα εποχιακά στοιχεία όπως π.χ κοχύλια, θαλασσόξυλα κλπ. και φυσικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να δουλέψετε πάνω σε κάθε μορφής άλλο αντικείμενο εκτός από γλάστρες δημουργώντας π.χ τέτοιας μορφής πολύ όμορφα βάζα, κηροπήγια κλπ. 





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
thevspotblog.comcaseashells.com/









from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1IAeCNT
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου