Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΕΡΙΑ: ΚΕΡΑΚΙΑ σε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ σχέδια



E

ίναι εξαιρετικά απλό να φτιάξετε κεράκια σε γιορτινά σχήματα, χρησιμοποιώντας ακόμη και υπολείμματα ήδη καμμένων κεριών ή ρεσώ σαν πρώτη ύλη, για τον στολισμό του σπιτιού, του τραπεζιού αλλά και για δωρακια. 


Θα το κάνετε όπως ακριβώς και τα ...μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα σχέδια, απλώς θα γεμίσετε τις φόρμες με παραφίνη ή κεριά που θα έχετε λιώσει σύμφωνα με την βασική διαδικασία κατασκευής χειροποίητων κεριών. Δείτε εδώ αναλυτικά τον τρόπο.

Απλώστε μια λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και τοποθετείστε εκεί τα φορμάκια, ώστε με την ποσότητα κεριού που θα τρέξει να μην λερώσετε καμιά άλλη επιφάνεια. 
Τοποθετείστε στο κέντρο από ένα μεταλλικό στήριγμα φυτιλιού μαζί με το φυτίλι και γεμίστε με υγρό κερί. 
Παραφίνη, στηρίγματα και φυτίλια θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη κηροποίιας αλλά και στα περισσότερα eshops με είδη για κατασκευές. 

Αφήστε το κερί να στερεοποιηθεί μερικώς, αν χρειαστεί προσθέστε ακόμη λίγο στο κενό που ίσως δημιουργηθεί στην κορυφή, αφού όσο παγώνει ο όγκος του μικραίνει και όταν πλέον στερεοποηθεί εντελώς απλώς ...ξεφορμάρετε και κόβετε το φυτίλι στο σωστό ύψος.
Για να δημιουργήσετε χρωματιστά κεράκια, θα χρειαστεί να προσθέσετε μέσα στην παραφίνη λίγο χρώμα ειδικό για κεριά σε σκόνη ή παστίλια. Και τέτοια χρώματα θα βρείτε επίσης σε καταστήματα και eshops με είδη για χειροποίητα κεριά αλλά και υλικά για κάθε είδους κατασκευές. Δείτε εδώ ενδεικτικά μια συλλογή με τα απαραίτητα για την κατασκευή χειροποίητων κεριών.
Ο ευκολότερος πάντως τρόπος, ειδικά για αυτού του τύπου τα κεράκια που η ποιότητά τους δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα.  είναι να χρησιμοποιήσετε ως πρώτη ύλη είτε παλιά καμμένα χρωματιστά κεριά που θα λιώσετε είτε και κεριά σε διάφορα χρώματα που θα βρείτε στο εμπόριο σε πολύ οικονομικές τιμές. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:









from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1YJExXM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου