Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: MΠΩΛ-ΠΙΑΤΕΛΕΣ από ΖΑΧΑΡΩΤΑ


Π

ολύ ιδιαίτερα και ...γλυκά μπωλ και πιατέλες για να τοποθετήσετε γλυκίσματα που θα προσφέρετε ως δώρο ή για να σερβίρετε στο γιορτινό τραπέζι που και αυτά ...τρώγονται

Μπορείτε να τα δημιουργήσετε σε απλά ή χριστουγεννιάτικα σχέδια π.χ αστέρι, έλατο κλπ. και θα σας κοστίσουν όσο ένα σακουλάκι ζαχαρωτά-καραμέλες. 
Χρησιμοποιείστε ζαχαρωτά με λευκά και πράσινα ή κόκκινα σχέδια τα οποία θα τοποθετήσετε, σε όποιο σχηματισμό θέλετε και το ένα κολλητά δίπλα στο άλλο, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στον φούρνο. Αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία για λίγα λεπτά, έως να λιώσουν ελαφρά και να ενωθούν-κολλήσουν μεταξύ τους. 

the36thavenue.com
Για εντελώς επίπεδες πιατέλες, δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα άλλο, βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν ξανά εντελώς πριν τα γεμίσετε με γλυκά.
Για να δημιουργήσετε μπωλ αυτής της μορφής, με το που τα ζαχαρωτά θα λιώσουν ελαφρά και θα κολλήσουν μεταξύ τους και όσο ακόμη είναι εύπλαστα τα τοποθετείτε πάνω στην ανάποδη όψη ενός γυάλινου μπωλ, πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια σας για να πάρουν το ακριβές σχήμα του. Μόλις κρυώσουν και στερεοποιηθούν εντελώς θα έχετε ένα ...ζαχαρωτό μπωλ ίδιο με το γυάλινο. 

Τοποθετείστε γιορτινά γλυκίσματα, σοκολατάκια κλπ. τυλίξτε με διάφανες κόλλες περιτυλίγματος και χαρίστε τα, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν τους παραλήπτες τους. 







from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1YsXGSL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου