Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Υφασμάτινοι ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΙ



Ό

χι αποκλειστικά γιορτινή κατασκευή αφού μπορεί να γίνει και παιδικό παιχνίδι, διακοσμητικό σε παιδικά δωμάτια κλπ. Το κόστος της σχεδόν μηδενικό και το τελικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα γουστόζικο, μπορεί δε να πάρει πολλές διαφορετικές όψεις ανάλογα με τα χρώματα και τα πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία που θα χρησιμοποιήσετε


Θα χρειαστείτε:
- 1 λευκή κάλτσα και ακόμη 1 πολύχρωμη, με σχέδια, ριγέ, κλπ.
- Βαμβάκι ή κουρελάκια για το γέμισμα
- Λεπτό σπάγγο
- Βελόνα και κλωστή
- Δυό μικρές χάντρες με τρύπα

- Υφασμάτινη κορδέλα ή μια στενή λωρίδα υφάσματος  

Για να αποκτήσουν περισσότερο βάρος και να  "κάθονται" καλύτερα τέτοιου είδους κατασκευές μπορείτε στο γέμισμα να προσθέσετε ρύζι, χοντρό αλάτι, άμμο κλπ. αρκεί ασφαλώς να μην προορίζονται για παιχνίδι παιδιών προσχολικής ηλικίας που να κινδυνεύουν αν ανοίξει η κατασκευή και χυθεί το γέμισμα. 

Αν αντί για κάλτσες χρησιμοποιήσετε μάλλινα παλιά υφάσματα π.χ μανίκια από πουλόβερ, κασκόλ κλπ. μπορείτε να φτιάξετε αντίστοιχες κατασκευές σε μεγαλύτερο μέγεθος, ενώ αυτός είναι ο βασικός τρόπος που θα θα δουλέψετε για να φτιάξετε γενικά πάνινα κουκλάκια δίνοντας τους όποια τελική μορφή θέλετε π.χ ανθρωπάκια, διάφορα ζωάκια προσθέτοντας πόδια, φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο, με την προσθήκη αυτιών, μύτης κλπ. 


Δείτε στο video την πολύ απλή διαδικασία βήμα-βήμα είναι πραγματικά διασκεδαστική




from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1m317Pg
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου