Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 60.000 ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
Εκδόθηκαν οι πρώτες 60.000 διαταγές πληρωμής τραπεζών κατά κόκκινων δανειοληπτών !!!




ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Ηχηρό μήνυμα από τις τράπεζες σε χιλιάδες δανειολήπτες που βρίσκονται σε καθυστέρηση, να σπεύσουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Σε αυτή την βάση έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για τις «ανίατες» περιπτώσεις οφειλετών που βρίσκονται σε μόνιμη καθυστέρηση και δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον ρύθμισης των οφειλών τους. Από την πλευρά των τραπεζών, τονίζεται ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε μαζικούς πλειστηριασμούς μέσα στο 2016. Στην κατάσταση που βρίσκεται η αγορά, οι τράπεζες δεν θα έχουν σημαντικό κέρδος, από τους πλειστηριασμούς, ενώ δεν θέλουν να μαζέψουν στην κυριότητά τους πολλά ακίνητα τα οποία θα δυσκολευτούν να αξιοποιήσουν και εν τω μεταξύ θα επιβαρύνονται με το κόστος συντήρησης και την υψηλή φορολογία. Επίσης, παρά το άνοιγμα της αγοράς των «κόκκινων» δανείων, η κατάρρευση των τιμών στην αγορά ακινήτων και οι αργοί ρυθμοί με τους οποίους κινούνται οι αναγκαστικές διαδικασίες είσπραξης, περιορίζει σημαντικά τον αριθμό των περιπτώσεων που τα ακίνητα θα φτάσουν τελικά σε πλειστηριασμό.

Η ανακεφαλαιοποίηση, μπορεί να έδωσε στις τράπεζες την απαραίτητη ρευστότητα, αλλά οι λόγοι που τις έφεραν στην δύσκολη θέση παραμένουν. Σε μία προσπάθεια για συμμάζεμα των «κόκκινων» και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μέσα στο 2016, αναμένεται να αποσταλεί ένα περιορισμένο κύμα ειδοποιητηρίων στους «αμετανόητους» μεγάλο-οφειλέτες.

«Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε έξαρση του αριθμού πλειστηριασμών ακινήτων» , τόνισε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Γιώργος Ρούσκας σε τηλεοπτικές του δηλώσεις. Ο χρόνος περνάει και οι διαδικασίες για την διαχείριση των «κόκκινων» ήδη έχουν ξεκινήσει από τις τράπεζες. Σύμφωνα με τον κ. Ρούσκα ήδη έχουν εκδοθεί 60.000 διαταγές πληρωμής και η νομική διαδικασία για την έναρξη των πλειστηριασμών έχει ολοκληρωθεί.

Η αρχή του ξεκαθαρίσματος, θα γίνει από τα μεγάλα στεγαστικά, «από πάνω προς τα κάτω», τονίζουν τραπεζικές πηγές. Αν και τέτοιες λίστες δεν βγαίνουν ποτέ στην δημοσιότητα, οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες έχουν ξεκάθαρη εικόνα της αγοράς και ξέρουν καλά ποιοι είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές από τους οποίους και θα ξεκινήσουν την «τακτοποίηση». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο θα μπουν, τα μεγαλύτερα στεγαστικά, κυρίως υπερπολυτελών ακινήτων και παράλληλα τα μεγάλα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια.

Χιλιάδες νοικοκυριά που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πλαίσιο προστασίας του νόμου Κατσέλη, θα βρεθούν αντιμέτωπα το αμέσως επόμενο διάστημα με διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης. Σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους, στα δάνεια που βρίσκονται στην πρώτη σειρά, περιλαμβάνονται ακόμα και πρώτες κατοικίες. Προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί στα μεγαλύτερα και παλαιότερα καταγγελμένα δάνεια που θα μπουν στον «χορό» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όσων κόβονται από τον τροποποιημένο νόμο Κατσέλη, είτε λόγω «μεγάλου» δηλωμένου εισοδήματος, είτε επειδή δεν πληρούν τα περιουσιακά κριτήρια. Οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο μήνες την επικοινωνία, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω επιστολών, ώστε όσοι κινδυνεύουν να σπεύσουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ώστε να ξεφύγουν τον άμεσο κίνδυνο. Όμως είναι πολλοί δανειολήπτες που μετά από πέντε χρόνια μνημόνια, δεν έχουν πια την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση δανείων που πήραν με τα δεδομένα της προ μνημονίων εποχής.

Οι τελικές αποφάσεις των τραπεζών, θα παρθούν μετά από εξέταση των φακέλων των δανείων, όπου ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη πραγματική εισοδηματική κατάσταση του δανειολήπτη, την πραγματική αξία του ακινήτου και τις δυνατότητες αποπληρωμής του, με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος. Σημαντικός συντελεστής είναι το αν οι δανειολήπτες είναι συνεργάσιμοι και το αν έχουν την δυνατότητα αποπληρωμής του ρυθμισμένου δανείου (σύμφωνα με το εισόδημα που δηλώνουν). Στην περίπτωση που υπάρχουν πρόθυμοι αγοραστές και οι δανειολήπτες δεν συνεργάζονται τότε θα ανοίγει η πόρτα των πλειστηριασμών.


ΠΗΓΗ
http://ift.tt/20mHeRw


from ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ http://ift.tt/1TiX11X
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου