Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Πολύχρωμα marble όψης ΜΠΩΛ-ΠΙΑΤΕΛΕΣ με έτοιμο ΠΗΛΟ



Ε

ξαιρετικά εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα marble όψης σε μια ιδιαίτερα απλή κατασκευή για την οποία θα χρειαστείτε μόνον πολυμερικό πηλό σε 2-3 διαφορετικά χρώματα της επιλογής σας και ακρυλικό χρυσαφί ή όποιας άλλης απόχρωσης χρώμα εσείς επιλέξετε αν θέλετε να βάψετε στο τελικό στάδιο το περίγραμμα - χείλος της κατασκευής.


Με τον ίδιο βασικό  τρόπο μπορείτε να δουλέψετε χρησιμοποιώντας ως "καλούπι" μικρά ή μεγαλύτερα μπωλ-πιατέλες σε σχήμα και μέγεθος αντίστοιχο των αντικειμένων που θέλετε να δημιουργήσετε η μόνη διαφορά ότι θα χρειαστείτε αντίστοιχα μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα έτοιμου χρωματιστού πηλού. 

Αρχικά κόψτε μικρά κομμάτια από όλες τις αποχρώσεις πηλού που θα χρησιμοποιήσετε, ανοίξτε με τα χέρια σας σε λεπτά μπαστουνάκια και ...πλέξτε τα σε κοτσίδα
Ανάλογα με το βασικό χρώμα που θέλετε να έχει η κατασκευή π.χ λευκό, από αυτό θα χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα πηλού, δηλαδή από αυτό θα φτιάξετε 2 ή και 3, ανάλογα και με το συνολικό μέγεθος της κατασκευής μπαστουνάκια και πιο χοντρά, απ΄όσο από τα υπόλοιπα χρώματα. 
Με τον ίδιο τρόπο "ρυθμίζετε" την ένταση που τελικώς θα έχει κάθε απόχρωση. Με τον αριθμό αλλά και το πάχος των μπαστουνιών, έτσι για ένα χρώμα που θέλετε να είναι πολύ διακριτικό θα φτιάξετε ένα και πολύ λεπτό μπαστουνάκι, για κάποιο που σας ενδιαφέρει να είναι εντονότερο ένα πιο μεγάλου πάχους κλπ. 

Διπλώστε την "κοτσίδα" στα δύο και ξανατυλίξτε προς την αντίθετη φορά από αυτή που αρχικά πλέξατε τα μπαστουνάκια και στην συνέχεια πιέστε με τα χέρια σας έτσι ώστε να συμπτυχθεί σε μια μπάλα.
Α
νοίξτε τον πηλό σε φύλλο και κόψτε τον με με την βοήθεια ενός οποιουδήποτε αντικειμένου που σας εξυπηρετεί στο μέγεθος και σχήμα που θέλετε,  τοποθετώντας τον ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόχαρτο για μεγαλύτερη ευκολία
Τοποθετήστε τον μέσα στο μπωλ-πιατέλα "καλούπι" και αφήστε να στεγνώσει πριν τον βάψετε, αν φυσικά θέλετε, το περίγραμμα του χείλους με ακρυλικό χρώμα.
Αφού στεγνώσει και το χρώμα περάστε 2-3 χέρια προστατευτικό βερνίκι με πινέλο ή βερνίκι σε σπρέϋ. 


Είναι εξαιρετικά απλό και το αποτέλεσμα μπορεί να πάρει ...άπειρες τελικές μορφές ανάλογα με τον αριθμό αλλά και την ένταση των αποχρώσεων που θα επιλέξετε να συνδυάσετε









ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:










from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1PUzHlu
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου