Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ: ΣΥΡΜΑΤΙΝΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ - βάσεις για διακοσμητικά ΣΤΕΦΑΝΙΑ



Τ

α διακοσμητικά στεφάνια, δημιουργημένα από φυσικά ή αποξηραμένα λουλούδια, ύφασμα κλπ. είναι από τις πιο απλές, οικονομικές και με εντυπωσιακό αποτέλεσμα κατασκευές, αφού μπορείτε να τα δημιουργήσετε σε ...άπειρες παραλλαγές και μεγέθη για την διακόσμηση εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων είτε κρεμασμένα είτε και ως "επιτραπέζια" διακοσμητικά, εξαιρετική λύση για εποχιακές διακοσμήσεις (χριστούγεννα-πάσχα-καλοκαίρι) τροποποιώντας ανάλογα ή το βασικό υλικό κατασκευής τους ή τα επιμέρους διακοσμητικά στοιχεία τους, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν και μια πολύ όμορφη ιδέα για πολύ οικονομικά χειροποίητα δώρα, αφού για παράδειγμα ένα στεφάνι φτιαγμένο από κουρελάκια υφασμάτων που θα κόψετε από κάθε λογής παλιά ρούχα, λευκά είδη κλπ. έχει πραγματικά μηδενικό κόστος.  


Ειδικά για τα φτιαγμένα από ύφασμα (κουρελάκια, λινάτσα κλπ) στεφάνια, το είδος του σκελετού που θα χρησιμοποιήσετε είναι παραπάνω από το μισό και για την απόλυτα πετυχημένη όψη τους, αλλά και αυτό που θα καθορίσει πόσο θα ...ταλαιπωρηθείτε για να είναι η τελική μορφή τους σωστά "γεμάτη" και το σχήμα τους απόλυτα συμμετρικό και ομοιόμορφο.  


Πάνω σε έναν ειδικό συρμάτινο σκελετό το μόνο που έχετε να κάνετε είναι είτε να περάσετε το ύφασμα "κυματιστά" μέσα από τα 2-3 ή και περισσότερα κομμάτια - "επίπεδα" είτε να δέσετε πάνω στο κάθε ένα κομμάτια υφάσματος που τελικώς θα επικαλύπτουν το ένα το άλλο και θα δημιουργήσουν ένα απόλυτα συμμετρικό στεφάνι. 


Όλα τα απόλυτα συμμετρικά στεφάνια που ...θαυμάζετε είτε σε καταστήματα που τα πωλούν έτοιμα, είτε στο internet, περιοδικά κλπ. είναι "στημένα" πάνω σε τέτοιες συρμάτινες βάσεις, πολλαπλών επιπέδων, ειδικές για αυτού τους είδους τις κατασκευές.   


Στο εξωτερικό είναι ένα είδος που θα βρείτε πολύ εύκολα σε όλα τα μεγάλα καταστήματα και eshops με παρόμοια είδη ή τα ιντερνετικά ...πολυκαταστήματα, αλλά σε τιμές που μαζί με το αυξημένο κόστος αποστολής (λόγω όγκου του αντικειμένου) ξεπερνούν τα 20-25 ευρώ, κάτι που τελικώς μόνο σε δημιουργίες ...μηδενικού κόστους δεν διαμορφώνει τις συγκεκριμένες κατασκευές.
Στην εγχώρια αγορά, θα τα βρείτε με δυσκολία, κυρίως σε κάποια μεγάλα ανθοπωλεία, γενικά, δεν είναι από τα δημοφιλή είδη στην αγορά υλικών-εργαλείων για κατασκευές, στα καταστήματα με σχετικά προϊόντα θα βρείτε κατά βάση ξύλινους σκελετούς, βάσεις στεφανιών από μπαμπού ή φελιζόλ αλλά όχι συρμάτινες-μεταλλικές. 

Όμως μια τέτοια συρμάτινη βάση, σε όποιο μέγεθος και σχήμα εσείς θέλετε, δεν είναι καθόλου δύσκολο να την δημιουργήσετε από κοινό σύρμα. 

Ανάλογα με το είδος του στεφανιού και το συνολικό βάρος που πρόκειται να δεχτεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε λεπτό και ιδιαίτερα εύκαμπτο σύρμα ακόμη π.χ και μεταλλικές κρεμάστρες ή πιο χοντρό που θα βρείτε να πωλείται σε κουλούρες με το μέτρο σε όλα τα καταστήματα με χρώματα-εργαλεία-οικοδομικά υλικά. 

Επιλέξτε το μέγεθος που θέλετε να έχει η βάση του στεφανιού σας και με την βοήθεια μιας απλής πένσας λυγίστε ανάλογου μεγέθους σύρμα, δίνοντας το σχήμα που θέλετε και κλείνοντας το τελείωμα και πάλι με την βοήθεια της πένσας
homeschoolhighplains
Κάντε ακριβώς το ίδιο για 2-3 ακόμη κομμάτια σύρματος στο ίδιο σχήμα αλλά 2-3 εκατοστά μικρότερο το ένα από το άλλο, ανάλογα με το πόσα "επίπεδα" θέλετε να έχει η συρμάτινη βάση σας και στο τέλος στερεώστε-συνδέστε τα μεταξύ τους με μικρά κομμάτια σύρμα, που επίσης στο τελείωμα θα λυγίσετε-ασφαλίσετε με την βοήθεια της πένσας. 


κεντρικά ίδιου σχήματος κομμάτια ενός τέτοιου σκελετού μπορούν να συνδεθούν είτε ακριβώς στο ίδιο ύψος,  τοποθετώντας τα το "ένα μέσα στο άλλο" και απλά δένοντας-στερεώνοντας τα μεταξύ τους με μικρά κομμάτια σύρμα, είτε να δημιουργήσουν μια "τρισδιάστατη" κατασκευή τοποθετημένα σε ελαφρά διαφορετικό ύψος. Για να κατορθώσετε κάτι τέτοιο, θα τα συνδέσετε λυγίζοντας μικρά κομμάτια σύρματος και δημιουργώντας "στηρίγματα" ή και χρησιμοποιώντας κάθε είδους έτοιμα ελάσματα-ελατήρια που θα βρείτε σε καταστήματα με εργαλεία-χρώματα κλπ. είτε και "υποβοηθώντας" την όλη κατασκευή με επιπρόσθετο σύρμα ή και κολλητική ταινία, σε όποιο σημείο νομίζετε ότι χρειάζεται για να σταθούν τελικώς τα κεντρικά κομμάτια της βάσης στην σωστή τους θέση. 
Δεν είναι καθόλου δύσκολο, με τον τρόπο αυτό μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας ...αυτοσχέδιους συρμάτινους σκελετούς - βάσεις για στεφάνια κάθε σχήματος, ο τρόπος όποιον σχηματισμό ή μέγεθος και εάν επιλέξετε, είναι ακριβώς ο ίδιος.

Αυτού του τύπου οι συρμάτινες πολλαπλών επιπέδων βάσεις, μπορούν χρησιμοποιηθούν για στεφάνια κάθε μορφής, αφού είναι προφανές ότι ακόμη και πρασινάδα, φυσικά ή αποξηραμένα λουλούδια κλπ. πολύ ευκολότερα θα τα δέσετε πάνω σε αυτές από όσο σε έναν απλό "μονό" μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό και με πολύ μικρότερη ποσότητα, από όποιο υλικό και αν χρησιμοποιήσετε, θα "γεμίσετε" ένα στεφάνι με πραγματικά ομοιόμορφη και απόλυτα συμμετρική όψη. 




from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1NxdmZC
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου