Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Mini ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ από ΧΑΡΤΟΝΙ



Ο

ι κατασκευές με χαρτί - χαρτόνι, αν υπήρχε μια επίσημη, συνολική, κλίμακα δυσκολίας για τις κάθε τύπου κατασκευές, θα ανήκαν στην πιο ...χαμηλή. Είναι ένα υλικό γνωστό και προσφιλές σε όλους, λίγο ή περισσότερο έστω και ως παιδιά οι περισσότεροι έχουμε "παίξει" δημιουργώντας διαφόρων ειδών ...χειροτεχνήματα, "δουλεύεται" πανεύκολα ακόμη και από έναν εντελώς αρχάριο στις κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα ανήκει στα πλέον οικονομικά υλικά, είναι εύκολο να το βρει ο καθένας χωρίς να πρέπει να αναζητήσει ένα ειδικό κατάστημα με είδη χόμπυ-κατασκευών  και ασφαλώς ο τρόπος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα απλό κομμάτι χαρτί-χαρτόνι και τι μπορεί να προκύψει από αυτό θα το κατέτασσε, αν υπήρχε για τις δυνατότητες κάθε υλικού μια κλίμακα ...φαντασίας, περίπου στην ...κορυφή. 


Δείτε λοιπόν μια πρόταση με ...απεριόριστες δυνατότητες ...εξέλιξης της κεντρικής ιδέα της, για να φτιάξετε mini συνθέσεις αποθήκευσης με συρτάρια, ραφάκια, επίπεδες ή καμπύλες επιφάνειες, για την αποθήκευση - τακτοποίηση κάθε είδους μικροαντικειμένων. Για την οργάνωση του γραφείου, ραπτικών, κοσμημάτων κλπ. 
Θα χρειαστεί μόνο να ενώσετε κομμάτια χαρτονιού μεταξύ τους δημιουργώντας "κουτιά" που θα κάνουν χρήση συρταριών και να τα προσαρμόσετε πάνω στον κεντρικό σκελετό της κατασκευής, που και αυτός θα δημιουργηθεί με τον ίδιο τρόπο. Με κομμάτια χαρτονιού κομμένα στο κατάλληλο σχήμα και κολλημένα μεταξύ τους. 
Τέτοιου είδους κατασκευές μπορείτε να δουλέψετε με 2 είδη χαρτονιού:
- Xοντρό ενισχυμένο χαρτόνι. Θα το βρείτε με το μέτρο σε βιβλιοχαρτοπωλεία, καταστήματα με χαρτικά ή με είδη συσκευασίας και σε τιμή περίπου 0,50-0,80 ευρώ/μέτρο. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κομμάτια που θα κόψετε από ένα χαρτόκουτο, κατασκευασμένο όπως από τέτοιο ενισχυμένο χαρτόνι.

- Χαρτόνι μακέτας. Το συγκεκριμένο χαρτόνι που έχει όψη πολύ συμπαγούς αφρολέξ, θα το βρείτε σε πολλά διαφορετικά πάχη από 2-3mm έως και παραπάνω από 10mm, για αυτού του τύπου τις κατασκευές θα χρησιμοποιήσετε το πιο λεπτό. Θα το βρείτε σε βιβλιοχαρτοπωλεία ή καταστήματα με είδη σχεδίου και σε τιμές περίπου 2-3 ευρώ το κομμάτι διαστάσεων 50Χ70, ποσότητα που είναι αρκετή για να φτιάξετε μια τέτοια πολύ μικρή σύνθεση, για λίγο μεγαλύτερες θα χρειαστείτε 2 ή παραπάνω τέτοιων διαστάσεων κομμάτια. Δείτε το είδος χαρτονιού, ενδεικτικά, εδώ.

Επιπρόσθετα θα χρειαστείτε θερμοκολλητικό πιστόλι σιλικόνης, για να κολλήσετε το χαρτόνι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, αλλά ειδικά για τις κατασκευές με foam με το πιστόλι θα κάνετε τις κολλήσεις πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο σταθερά.
Δουλεύοντας με απλό ενισχυμένο χαρτόνι, θα απαιτηθεί να το "ενισχύσετε" με απλή κολλητική ταινία στις ενώσεις και τις γωνίες.

Για την εξωτερική όψη των συνθέσεων αυτών, αλλά και την εσωτερική τους επένδυση, μπορείτε να επιλέξετε όποιον τρόπο τελικής διακόσμησης θέλετε. Χρώμα, αυτοκόλλητη διακοσμητική ταινία, decoupage, να προσθέσετε τρέσεςνα εφαρμόσετε μια τεχνική παλαίωσης που θα δώσει στο χαρτόνι όψη ξύλου κλπ. 
Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε, εκτός από το διακοσμητικό αυτοκόλλητο, μην παραλείψετε στο τέλος να περάσετε ολόκληρη την επιφάνεια με 2-3 προστατευτικό βερνίκι που θα την αδιαβροχοποιήσει και θα την προστατέψει από μικροφθορές.

Σαν χερουλάκια στα συρταράκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε είδους πολύ μικρού μεγέθους αντικείμενο σας εξυπηρετεί π.χ μεγάλες χάντρες, μεταλλικά εξαρτήματα από φθαρμένα κοσμήματα, κανονικά μικρά χερουλάκια ντουλαπιών κλπ. που και αυτά θα τα κολλήσετε με το πιστόλι σιλικόνης όπως και σκοινί, κορδόνι κλπ. που θα περάσετε από τρύπες και θα δέσετε στην πίσω όψη του κάθε συρταριού. 

Η όλη διαδικασία κατασκευής είναι απλή και δημιουργική, το αποτέλεσμα εντυπωσιακό τόσο διακοσμητικά όσο και χρηστικά και ασφαλώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χρησιμοποιώντας απλώς μεγαλύτερα κομμάτια χαρτονιού μπορείτε να φτιάξετε τέτοιες συνθέσεις και μεγαλύτερου μεγέθους.  


Δείτε σε όλα τα videos την βήμα-βήμα διαδικασία, πραγματικά είναι όλες οι κατασκευές ιδιαίτερα εντυπωσιακές 












from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1OV09xG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου