Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΕΡΙΑ: ANTIKOYNOYΠΙΚΑ κεριά με άρωμα ΣΙΤΡΟΝΕΛΑΣ



Τ

α ...χρησιμότερα χειροποίητα κεριά για την εποχή του καλοκαιριού, θα σας βοηθήσουν να προστατευτείτε από τα κουνούπια στο μπαλκόνι ή τον κήπο.
Ο τρόπος κατασκευής δεν διαφέρει σε τίποτα από την γενική διαδικασία χειροποίητων κεριών σε δοχεία με εξαίρεση ό,τι ως κύριο άρωμα θα χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο σιτρονέλας. Θα το βρείτε σε καταστήματα με παρόμοια είδη, καταστήματα βιολογικών προϊόντων αλλά και φαρμακεία.  


Η διαφορά αυτών των χειροποίητων αντικουνουπικών κεριών σε σχέση με τα αντίστοιχα κεριά σιτρονέλας που θα βρείτε στο εμπόριο είναι ότι τα έτοιμα τέτοια οικονομικά κεριά, κατά βάση, είναι "κακοφτιαγμένα" με λάθος μεγέθους ή κακής ποιότητας φυτίλι έτσι που δεν καίγονται σωστά έως το τέλος ή  βγάζουν κάπνα κατά τη διάρκεια της καύσης, πολλές δε φορές παραπάνω από το μισό κερί μένει άχρηστο ενώ συχνά και η μυρωδιά τους είναι ανεπαίσθητη με συνέπεια να μην είναι αποτελεσματικά

Υλικά
- Κονσερβοκούτια
- Παραφίνη ή υπολείμματα από παλιά καμένα κεριά
- Φυτίλι και μεταλλικές βάσεις
- Αιθέριο έλαιο σιτρονέλα και λεβάντα

- Καλαμάκια ή μανταλάκια

Κατ΄αρχήν κολλήστε το φυτίλι στο κέντρο κάθε κουτιού με θερμοκολλητικό πιστόλι ή κόλλα.

Λιώστε την παραφίνη ή τα υπολείμματα κεριών σε μπαιν μαρί, σύμφωνα με την γενική κλασσική διαδικασία κατασκευής κεριών, προσθέστε το έλαιο σιτρονέλας (υπολογίστε περίπου 5-6 ml για ποσότητα λιωμένου κεριού που χωρά σε ένα απλό μεσαίο κονσερβοκούτι π.χ από γάλα εβαπορέ) και 3-4 σταγόνες έλαιο λεβάντας.



Στερεώστε το πάνω μέρος του φυτιλιού στο χείλος του κάθε δοχείου με τα καλαμάκια ή μανταλάκια, γεμίστε τα κονσερβοκούτια με το υγρό κερί, αφήστε να στερεοποιηθεί ελαφρά και στην συνέχεια γεμίστε και πάλι το κενό που θα δημιουργηθεί στο πάνω μέρος από την τήξη - συρρίκνωση του κεριού. 
Αφήστε να στερεοποιηθεί εντελώς το κερί (μια 1 ολόκληρη μέρα) πριν το ανάψετε και αφού φυσικά κόψετε το φυτίλι. 


Εξωτερικά μπορείτε να διακοσμήσετε τα κονσερβοκούτια με σπάγγο, σκοινί, λινάτσα ή όποιον άλλο τρόπο θέλετε και φυσικά μπορείτε να φτιάξετε αντικουνουπικά κεριά σιτρονέλας και σε γυάλινα βάζα, πήλινα γλαστράκια ή σε όποιον άλλο τύπο δοχείου θέλετε. Δείτε εδώ 100+ ιδέες για κατασκευές χειροποίητων κεριών σε δοχεία. 




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:








from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1Weuj2X
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου