Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: DECOUPAGE σε γυάλινα βάζα



Α

πλά γυάλινα βάζα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη θα βρείτε στην αγορά σε πολύ φτηνές τιμές, ακόμη και στα "1 ευρώ" shops.
Το decoupage είναι ο ...μαγικός τρόπος να τους δώσετε μια πολύ διαφορετική όψη, που ασφαλώς μπορεί να έχει ...άπειρες τελικές μορφές, ανάλογα με το σχέδιο-μοτίβο του χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε.
Τα βασικά υλικά για κατασκευές decoupage δεν είναι ακριβά, με μια συσκευασία κόλλας και βερνικιού μπορείτε να φτιάξετε ...δεκάδες αντικείμενα κι αυτό κάνει αυτού του τύπου τις κατασκευές ιδανικές για πολύ όμορφα χειροποίητα αλλά και οικονομικά δώρα





 ΥΛΙΚΑ-ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- Βάζο 
Ρυζόχαρτο κόλλα - βερνίκι για decoupage
Ακρυλικά χρώματα 
Perler pen (προαιρετικά)
- Ψιλό γυαλόχαρτο ή γυαλόχαρτο σε σφουγγάρι

T I P S
- Σε αντικείμενα με καμπύλα ή γενικά ιδιόμορφα σχήματα, ο τρόπος του κοψίματος του χαρτιού σε μικρά κομμάτια είναι ο ιδανικός για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα όταν θέλετε να καλύψετε το σύνολο της επιφάνειάς τους.

- Γενικά στο decoupage σε γυάλινα αντικείμενα, το πέρασμα του γυαλιού με ένα ειδικό αστάρι για γυαλί πριν την εφαρμογή κόλλας-χαρτιού, προσφέρει στο τελικό αποτέλεσμα μια πρόσθετη διαφάνεια. Θα βρείτε τέτοια προϊόντα σε όλα τα καταστήματα με είδη χόμπυ-decoupage σε όχι ακριβές τιμές.

- Το σωστό πινέλο για την εφαρμογή της κόλλας και το στρώσιμο του χαρτιού είναι από τα βασικότερα στην διαδικασία του decoupage. Οι τιμές που θα βρείτε να πωλούνται τα πινέλα διαφέρουν από ποιότητα σε ποιότητα, όμως είναι σίγουρο ότι ένα λίγο πιο ακριβό πινέλο που θα διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση για πολύ καιρό θα σας διευκολύνει αφάνταστα κατά την βασική διαδικασία που είναι το σωστό στρώσιμο του χαρτιού χωρίς να δημιουργούνται πτυχώσεις και ανομοιομορφίες. 

- Ασφαλώς και από φωτογραφίες, videos, οδηγίες κλπ, από όπου και αν τις αντλήσετε, σας δίνεται μια γενική εικόνα για κάθε είδους τεχνική και κυρίως η δυνατότητα να αποφασίσετε αν η όληδιαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα σας αρέσουν, σας είναι χρήσιμα και θέλετε να ασχοληθείτεμε κάτι παρόμοιο. Με τις χειροποίητες κατασκευές συμβαίνει ό,τι ακριβώς και με κάθε άλλοαντικείμενο. Μπορείτε μόνοι σας να ενημερωθείτε, να διαβάσετε, μπορείτε και να το ...σπουδάσετε. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να μάθετε την κάθε τεχνική εμπεριστατωμένα και σεβάθοςπαρακολουθήστε κάποια από τα πολλά σεμινάρια που πραγματοποιούν επαγγελματίεςτου χώρου, επιλέγοντας με κριτήριο όχι μόνον το κόστος, που ασφαλώς και είναι σημαντικόςπαράγοντας για όλους μας ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές, αλλά κυρίως επιλέξτε να μάθετε αυτό που σας ενδιαφέρει δίπλα σε ανθρώπους που πέρα από την ...μηχανική εφαρμογή υλικώνκατέχουν και θα σας διδάξουν και το καλλιτεχνικό κομμάτι της κάθε τεχνικής, αυτό είναι πουδιαφοροποιεί το τελικό αποτέλεσμα για όποιου είδους τέχνη-τεχνική και αν πρόκειται. 





from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1KNcMve
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου