Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

150+ KATAΣΚΕΥΕΣ - Διακοσμήσεις με ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ



K
αι όχι μόνο με θαλασσόξυλα. Χρησιμοποιείστε μαζί και κάθε είδους παλιό "άχρηστο" κομμάτι ξύλου που μπορεί να βρείτε πεταμένο και μοιάζει στην όψη με εκείνη που δημιουργεί η θάλασσα πάνω σε ξύλινες επιφάνειες  για να φτιάξετε διακοσμητικά καραβάκια, καθρέφτες, ρολόγια, κρεμάστρες, κηροπήγια, μικρά ράφια   κλπ. 


Τρύπες στα ξύλα θα κάνετε με ένα λεπτό τρυπάνι, όπου χρειαστεί να σκαλίσετε για να δημιουργήσετε π.χ θήκες για κεράκια χρησιμοποιείστε ή το ειδικό σκαρπέλο ή ένα πλατύ κατσαβίδι και σφυράκι.
Για να προσθέσετε σκοινί, πετονιά ή σύρμα πάνω στο ξύλο σε κατασκευές όπως π.χ τα καραβάκια καρφώστε στα σημεία που χρειάζεται μια μικρή πρόκα για να τα στερεώσετε και για να κολλήσετε ξύλα μεταξύ τους θα χρειαστείτε μια καλή κόλλα γενικής χρήσης, σε μικρές ειδικά κατασκευές δεν χρειάζεται να είναι ειδική για ξύλο, ή θερμοκολλητικό πιστόλι. 



Ειδικά για τις κατασκευές κηροπηγίων, ένας πρακτικός τρόπος αντί να σκαλίσετε το ξύλο για να δημιουργήσετε τις εσοχές που θα στερεωθούν τα κεριά είναι 

Σε κάθε είδος τέτοιου ξύλου μπορείτε να δώσετε "παλαιωμένη" όψη, απλώς περάστε μ΄ένα πινέλο βερνίκι ξύλου σε όποια απόχρωση θέλετε ή καφέ ή άσπρη μπογιά και στην συνέχεια τρίψτε με ένα ψιλό γυαλόχαρτο αφαιρώντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της.
Τέτοιου τύπου κατασκευές είτε αποκλειστικά ξύλινες είτε συνδυασμένες
με βότσαλα, κοχύλια, σκοινί, ύφασμα, λινάτσα, σύρμα, απλά κεραμικά στοιχεία που θα φτιάξετε από έτοιμο πηλό κλπ έχουν ελάχιστο, σχεδόν μηδενικό κόστος, η διαδικασία για να φτιάξετε μια απλού σχεδιασμού τέτοια κατασκευή δεν είναι καθόλου δύσκολη και εκτός από την χρήση τους για την διακόσμηση εσωτερικών-εξωτερικών χώρων του σπιτιού, είναι μια εξαιρετική ιδέα και για δώρα.



























































ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)

http://ift.tt/1xxAUpk








from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1OJj4Jv
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου