Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Αθανάσιος Μπέλτσος: «Στα σκουπίδια πετούσαν τα λεφτά των σκουπιδιών»

Αθανάσιος Μπέλτσος: «Στα σκουπίδια πετούσαν τα λεφτά των σκουπιδιών»
Γράφει ο κ.Αθανάσιος Μπέλτσος (*): Στον Πύργο εδώ και τρείς ημέρες έχει ξεκινήσει η αποκομιδή 4000 τόνων απορριμάτων. Απαιτείται ακόμη πολλή δουλειά να λυθεί το πρόβλημα και κυρίως άλλοι 6-7000…

Δεν ατονούμε στην προσπάθεια μας ο κίνδυνος λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας παραμένει ορατός και άμεσος.

Μέχρι σήμερα ως Ανεξάρτητοι Έλληνες και ως εταίροι της κυβέρνησης πιέσαμε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες χωρίς να αποζητάμε βραβεία και αναζητούμε τις πολιτικές που θα λύσουν οριστικά το οξυμένο πρόβλημα της Ηλειακής πρωτεύουσας αλλά και των όμορων Δήμων.Η Ηλεία πρέπει να σχεδιάσει μια μόνιμη λύση.

Όμως μέχρι σήμερα τα τρωκτικά είχαν στήσει πάρτη από την μεταφορά των σκουπιδιών και δεν άφηναν να βρεθεί μια μόνιμη λύση.Έπαιξαν με την υγεία των πολιτών και έστησαν παραμάγαζο παράνομου πλουτισμού.Όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν μιλά επίσημα για τα εικονικά δρομολόγια , για τους χιλιάδες τόνους θαμένους σε παράνομες χωματερές, δασικές εκτάσεις και ιδιωτικές περιουσίες ,για τα παραποιημένα στοιχεία που έφερναν εκατοντάδες εκατομμύρια κρατικής επιχορήγησης σε τσέπες επιτήδειων.

Τα παιχνίδια με εργολάβους που κάποιοι εξ αυτών ήδη έχουν περάσει την πόρτα του Κορυδαλλού δεν άφησαν να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός που είχε εκπονηθεί εδώ και χρόνια και που ήταν απαίτηση των πολιτών αλλά και πρωταρχική ανάγκη της κοινωνίας.Θα πρέπει η εισαγγελική έρευνα να αναζητήσει ευθύνες και να ερευνηθεί το πόθεν έσχες όλων αυτών που διαχειρίστηκαν θέσεις εξουσίας και δημόσιο χρήμα στην Ηλεία την τελευταία 10 ετία. Γιατί μέχρι σήμερα ενώ διατέθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια για μεταφορά απορριμάτων δεν υλοποιήθηκε με αυτά τα κονδύλια μια μόνιμη λύση διαχείρισης τους;

Ποίοι οφελήθηκαν από αυτή την πολιτική αδράνεια? Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να απαιτήσει να μάθει και όσοι είναι καθαροί σε τοπικό επίπεδο θα πρέπει να στείλουν στην δικαιοσύνη όποια στοιχεία διαθέτουν αλλά και να καταδικάσουν άτομα και έκνομες συμπεριφορές.

Αλλιώς τα ποντίκια θα συνεχίζουν να κάνουν πάρτη και οι τοπικές κοινωνίες να μυρίζουν τα σκουπίδια στην πόρτα τους.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΕΛΤΣΟΣ

576804 164904873635530 2009424179 n

Αναπληρωτής Γ.Γραμματέας Ανεξαρτήτων Ελλήνων,Διευθυντής Κοινωνικής Πολιτικής ΥΠ.ΕΘ.Α.



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1EBJ5uI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου