Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

DIY: ΠΙΝΑΚΕΣ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΤΟΙΧΟΥ με ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ

thespacebetweenblog.net
Α πό την στιγμή που θα συγκεντρώσετε τα, λιγοστά, απαιτούμενα υλικά και θα αποφασίσετε για το σχήμα που θέλετε να δώσετε σε έναν τέτοιο πίνακα, δεν θα σας χρειαστούν πάνω από 15-30 λεπτά έως να τον ...κρεμάσετε και να διακοσμήσετε εξαιρετικά ιδιαίτερα οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού ή και του μπαλκονιού σας. 

thespacebetweenblog.net
Το πρώτο που θα σας χρειαστεί μια βάση για να "στήσετε" το σχέδιο από θαλασσόξυλα. Μπορεί να είναι μερικές απλές σανίδες καρφωμένες μεταξύ τους, ένα παλιό ξύλινο ράφι ή οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια, ενώ ασφαλώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάθε άλλου είδους υλικό σας εξυπηρετεί για αυτήν την χρήση όπως π.χ χοντρό φελιζόλ ή κόντρα πλακέ που θα βάψετε κλπ.
Αν θέλετε μπορείτε να δώσετε στην ξύλινη βάση παλαιωμένη όψη, βάφοντάς την με άσπρο, γαλάζιο, ανοιχτό καφέ ή όποια άλλη ταιριαστή απόχρωση θέλετε και στην συνέχεια θα χρειαστεί απλώς να τρίψετε-ξύσετε ανά σημεία με γυαλόχαρτο ή οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο ώστε κατά τόπους να αφαιρεθεί το χρώμα και να εμφανιστεί η απόχρωση του ξύλου. 



thespacebetweenblog.net
Για την δημιουργία του βασικού μέρους της κατασκευής θα χρειαστείτε λεπτά θαλασσόξυλα σε διάφορα μήκη, ενώ μπορείτε να συνδυάσετε και κάποια παλιά-ξύλα κάθε μορφής π.χ λεπτά πηχάκια, λεπτά κομμάτια από σανίδες κλπ. στα οποία αν δεν είναι ήδη φθαρμένα στον βαθμό που θέλετε, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να τους δώσετε παλαιωμένη όψη. 

Με θερμοκολλητικό πιστόλι ή μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης ξεκινήστε να κολλάτε τα ξύλλα πάνω στην βάση του πίνακα με τρόπο που να δημιουργείται τελικά το σχήμα που έχετε επιλέξει. Π.χ ένα ψάρι, ένα καράβι, μια πεταλούδα, μια καρδιά ή μονογράμματα κλπ. 
Θα σας διευκολύνει πολύ αν πριν έχετε δημιουργήσει τον αντίστοιχο σχηματισμό, χωρίς να κολλήσετε τα ξύλα, πάνω σε ένα κομμάτι χαρτόνι ώστε στο τελικό στάδιο της κατασκευής απλώς να μεταφέρετε ένα ένα τα ξύλα στην βάση απευθείας στην σωστή τους θέση ανά μέγεθος.  
thespacebetweenblog.net
Ανάλογα με το είδος του σχεδίου που θα επιλέξετε μπορείτε να προσθέσετε 1-2 στοιχεία από βότσαλα ή να χρησιμοποιήσετε χρώμα π.χ για να δημιουργήσετε το μάτι ενός ψαριού, ένα στοιχείο στο σχέδιο ενός καραβιού κλπ. 

Είναι μια εξαιρετικά απλή αλλά ιδιαίτερα καλαίσθητη και οικονομική κατασκευή για να δημιουργήσετε καλοκαιρινές διακοσμήσεις στο σπίτι, στο εξοχικό αλλά και σε εξωτερικούς τοίχους π.χ στο μπαλκόνι ή στην αυλή και ασφαλώς μια ιδέα για δώρο που θα εντυπωσιάσει όποιον και αν επιλέξετε για να το προσφέρετε. 

Οι αποχρώσεις τόσο των ξύλων όσο και της βάσης και ο βαθμός φθοράς τους είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής αφού με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να συνθέσετε σχέδια από θαλασσόξυλα στην φυσική τους μορφή που θα κολλήσετε πάνω σε επίσης φυσικής απόχρωσης ξύλινες βάσεις, ενώ ένας παρόμοιος τύπος κατασκευής είναι αυτός που θα κόψετε και την βάση στον ίδιο σχηματισμό-μέγεθος που πρόκειται να δώσετε στα θαλασσόξυλα ή και απλώς, κολλώντας τα μεταξύ τους, δημιουργώντας δηλαδή κρεμαστά διακοσμητικά τοίχου χωρίς πλαίσιο-βάση









ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)
http://ift.tt/1xxAUpk




from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1Eu7J0g
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου